Muž, který přestal kouřit

The Man Who Quit Smoking

Komedie

Švédsko, 1972, 104 min

Tage Danielsson

Tage Danielsson má opravdu svérázný humor. :-)) To Karrfik: jmění odkázal otec.(13.2.2011)

Hlavní hrdina je silný kuřák a jeho strýc mu odkázal velké jmění. Jedinou podmínkou je, že úplně skoncuje s kouřením do 14 dní. Pokud ne, dědictví připadne jeho bratranci. On se tedy rozhodne přestat kouřit, ovšem jeho bratranec se mu v tom všemožnými způsoby snaží zabránit... Vynikající komedie. Perfektně zahráno v hlavní roli. Pouze ke konci filmu zpomaluje tempo. Škoda, že se to již dlouho nereprízovalo! Naposledy to vysílala ČT2 tak před 7 lety pod názvem "Muž, který přestal kouřit". Ještě, že jsem si to tenkrát nahrál :-) Mimochodem - výborné pro lidi, co fakt chtějí přestat kouřit, já to dokázal i díky tomuto filmu! Přestože je to komedie, pochopíte jak je kouření odpornej zlozvyk... Aby nedošlo k omylu - pobaví se i kuřáci!(1.9.2009)

Velmi zdařilá komedie o chlapíkovi, který má 14 dní na to, přestat kouřit, vydržet rok a pak zdědit 17 mega. Film se dosti podobá francouzským komediím tehdejší doby, Abildstrøm dosti připomíná Piera Richarda zdařilými kreacemi zejména při odvykacích scénách. Pravdou je, že je film celkem dlouhý, ke konci to vypadá, jako by tvůrcům docházely nápady, nevěděli jak pořádně zakončit a začali si hrát s artem více než tomuto filmu vyhovovalo(20.9.2010)