Reklama

Reklama

Appleseed Alpha

  • Japonsko Appleseed α (více)
Trailer

Tvůrce série Ghost in the Shell a režisér filmu Appleseed uvádí strhující post-apokalyptický prequel Appleseed: Alpha. Dva námezdní vojáci, Deunan a její partner – kyborg Briareos, kteří přežili světovou válku, jsou vysláni na misi do odlehlé části válkou rozbitého města. Během jejich operace narazí na Iris a Olsona, obyvatele utopického města Olymp, kteří možná znají způsob, jak zachránit svět. Ovšem bezcitný Talos a intrikářský vojenský vůdce Two Horns mají své vlastní plány a Deunan a Briareos musí ochránit své nové spojence, aby lidstvo nepřišlo o svou poslední naději. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Seti 

všechny recenze uživatele

Zatím poslední příspěvek do Appleseed univerza představuje ústřední hrdiny v trochu odlišné poloze, vržené do poměrně jednoduchého příběhu s malým nádechem falloutovské atmosféry, s čímž jsem já osobně neměl žádný problém. Tvůrci nám jako obvykle servírují velmi solidní akci, kterou navíc prezentují v naprosto famózní audiovizuální podobě. Jen je problém v tom, že Alpha mi jako prequel do celkového sledu Appleseed událostí moc nesedí. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

to si dělají srandu? O jedničce sem napsal, že na začátku obsahuje nejlepší akční scénu, co sem kdy viděl, Tohle obsahuje všechny akční scény stejné nudné a smutné, záběr na rotačák, co střílí moře kulek za vteřinu, ale nic netrefí a čekání na to, až se někdo slituje a párkrát do toho střelí aby to bouchlo... Potvory z principu nesmrtelný (můžou je zabít kolikrát chtějí, oni se stejně postaví na nohy, oklepou a jdou dál...), tak aby po celý film vydržela původní sestava a pomlátili se až na konci. Hudba otřesná, jediný co by se dalo pochválit je 3D grafika, s tím si dali hodně práce, ale to co věnovali grafice zase ubrali na příběhu, jak já se nudil při těch dvou debatách co měly nahradit děj v 1,5h filmu. ()

Reklama

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Slabší scénář, dvě nové postavy jsou vcelku nudné, ale naopak překvapí záporáci, jinak solidní akce jako u dvojky bez dalších myšlenek. Hvězdičku navíc ale přihodím za skvělý soundtrack a hlavně vizuální stránku, která je dovedena k dokonalosti a občas to vypadá jako hraný film. Změnilo se také prostředí, od kyberpunkové atmosféry Olympu se přesouváme k poválečné postapokalypse, což je i příjemná změna. Jako prequel to nedává moc smysl, takže k tomu člověk musí přistupovat asi jako k takové podivné odbočce. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

CGI je konečne na úrovni, že postavy pôsobia dostatočne ľudsky - aj keď práve tento film si to značne uľahčuje kyborgami... Alpha je na tom presne ako obaja predchodcovia - akčné hody, technicky dokonalé, príbehovo jednoduché. Zuajímavé vedľajšie postavy vynahradzujú triviálnosť zápletky. Ako komerčnejšia (menej filozofická i psychologická) alternatíva ku GHOST IN THE SHELL je to výborná zábava... ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Zatím posledním přírůstkem do série Appleseed tvůrci potvrdili, že největším tahákem jejich filmů je technická (grafická) stránka a zaměření na akci. S nějakým příběhem si nikdo moc hlavu neláme. Zvláštní, že Alpha by o dost lépe fungovala jako samostatná akční jednohubka, které bych pro mou slabost k animaci klidně šoupnul i 3*. Jako prequel to však nedává nejmenší smysl a vlastně staví dobrou polovinu prvního Appleseedu (kde jde o sbližování Deunan se cyber-verzí jejího dávno ztraceného parťáka Briareose) na hlavu. Nu což. Akce je docela fajn ale bez napětí. Technická stránka je parádní, ale k dokonalosti má pořád daleko (hlavně zvláštní pohyb postav občas zamrzí). Navíc mi byla bližší grafická stylizace snímku Appleseed: Ex Machina. 2,5* ()

Galerie (63)

Zajímavosti (1)

  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje kratká scéna. (Geriel)

Reklama

Reklama