Reklama

Reklama

Appleseed Alpha

  • Japonsko Appleseed α (více)
Trailer

Tvůrce série Ghost in the Shell a režisér filmu Appleseed uvádí strhující post-apokalyptický prequel Appleseed: Alpha. Dva námezdní vojáci, Deunan a její partner – kyborg Briareos, kteří přežili světovou válku, jsou vysláni na misi do odlehlé části válkou rozbitého města. Během jejich operace narazí na Iris a Olsona, obyvatele utopického města Olymp, kteří možná znají způsob, jak zachránit svět. Ovšem bezcitný Talos a intrikářský vojenský vůdce Two Horns mají své vlastní plány a Deunan a Briareos musí ochránit své nové spojence, aby lidstvo nepřišlo o svou poslední naději. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

merigieren 

všechny recenze uživatele

to si dělají srandu? O jedničce sem napsal, že na začátku obsahuje nejlepší akční scénu, co sem kdy viděl, Tohle obsahuje všechny akční scény stejné nudné a smutné, záběr na rotačák, co střílí moře kulek za vteřinu, ale nic netrefí a čekání na to, až se někdo slituje a párkrát do toho střelí aby to bouchlo... Potvory z principu nesmrtelný (můžou je zabít kolikrát chtějí, oni se stejně postaví na nohy, oklepou a jdou dál...), tak aby po celý film vydržela původní sestava a pomlátili se až na konci. Hudba otřesná, jediný co by se dalo pochválit je 3D grafika, s tím si dali hodně práce, ale to co věnovali grafice zase ubrali na příběhu, jak já se nudil při těch dvou debatách co měly nahradit děj v 1,5h filmu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Áno, milujem snímky tohto typu. Počítačovo animované, ale nie pre deti. A hlavne z postmoderného sveta. Respektíve z toho postapokalyptického. Tu vás už od začiatku zaujme vňadná kráska s bujným poprsím. Jej parťák kyborg je cool a ich chémia funguje. Najväčším problémom tejto snímky je však príbeh. Vymyslený s prstom v nose a s palcom na nohe v ústach. Práve kvôli príbehu sa to vlečie a vy nemáte motiváciu pozerať až do konca. Ja som to vydržal a prekvapenie sa nedostavilo. Ale na priemer to vyšvihla krásna animácia a zaujímavé postavy. Žiadnu väčšiu chybu som vo vizuále nevidel. Je tu na začiatku pri prvej prestrelke hudba, ktorá sa vôbec nehodí a dokonca pokračuje aj po boji, akoby obraz nepasoval do zvukovej vložky. Každopádne ako som už spomenul, podobné snímky 3D animácie mám rád a preto ako taká spokojnosť. ()

Reklama

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Appleseed z roku 2004 jsem viděl a možná právě proto, že o anime běžně nezavadím, jak je rok dlouhý, se mi zamlouval: nenáročná utopická pohádka se slušnou animací. Z předchozího hodnocení lze pro Alphu použít pouze jediný přívlastek - nenáročný. Nemohl jsem se zbavit dojmu, že sleduji 1.5-hodinový slepenec průměrných herních animací. Hra samotná nebyla přibalena. Kamenem úrazu je samozřejmě "pokrok" ve výtvarném zpracování. I Appleseed koketoval s CGI [a příspěvek z roku 2007 šel asi ještě dál], jednalo se ale o koukavé doplňky běžné animace - perspektivu, akční efekty, animace pozadí apod. Úplné odpárání anime manýry zbavuje film kouzla a možnosti cítit s postavami, což umocňuje hlavně strašně mizerná práce s mimikou postav. Skutečnost, že Aramaki zapomněl vybavit tohle vehikulum výtvarného pokroku pozornostihodným příběhem, bakelitovému produktu nepřidává. Dosti hloupá nuda. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Přestože se nakonec gigantický pavoukorobot vydal srovnat se zemí kompletní (polorozbořený) New York, stejně působil příběh s minimem postav veskrze lokálně, jen jako běžná epizoda z cest vytržená z kontextu (jde o 3. snímek v sérii, předchozí si nepamatuju). Každopádně mě dvakrát nezaujal, ani nevýrazná režie nepředvedla žádné extra kousky jak v akci, tak v emotivních momentech. Na válkou zničený, vyprahlý svět (pouště, ruiny měst) se nicméně koukalo hezky, animace (snad s výjimkou fyziky aut) se pohybovala na vysoké úrovni. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Japonci - v americké koprodukci - ukazují, že animaci mají skutečně vymazlenou, ale že sem tam ani jim ty jejich příběhy dvakrát nefungují. První "Appleseed" je dobrý, tohle pokračování už zas tak úchvatné není. Ta animace prostě není všechno a je to na tom moc vidět. Vizuálně hezké, místy ale prázdné. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (1)

  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje kratká scéna. (Geriel)

Reklama

Reklama