Reklama

Reklama

Appleseed

  • Japonsko Appleseed (více)
Trailer

Je rok 2131, konec 3. světové války, země je na pokraji zániku. Do města Olympos, ovládaného genovou manipulací vyvinutými Bioroidy, přijede legendární mladý bojovník Deunan Knute a jeho dřívější společník Briareos, který za války utrpěl osudná zranění a proto byl operací změněn na cyborga. Bioroidům je určen mnohem kratší život, než lidem, protože genovou manipulací byl u nich potlačen bod rozmnožování. Většina lidí se Bioroidů bojí a proto, když je teroristickým útokem zničeno centrum pracující na prodloužení jejich životního cyklu, nastane válka. Deunan a Briareos se přidají k mírovým vojskům Olymposu a postaví se proti hrozbám Bioroidů. V tom okamžiku se objeví legendární „Appleseed kód“. (Mirax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

klerik 

všechny recenze uživatele

Kvalitné anime scifíčko, ktoré má skvelú akciu, primeraný príbeh a super hudbu. Všetko je OK, ale popri kvante úžasných anime (GITS I, II, Final Fantasy VII, Vampire Hunter D...) film ničím natoľko nešokuje, aby sa stal nezabudnuteľným (snáď len niektoré akcie). Nejde moc do hĺbky, ale zodpovedne poteší... ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli to ti Japonci dělají schválně, že při dnešním vývoji animace mají pořád kreslené postavičky. Každopádně velmi dobře animované prostředí a v něm tyto kreslené postavičky na mě působí velmi realisticky. Já vím, že to je film plný kyborgů a bioroidů, ale po celou dobu prostě věříte, že to tak je, že se to klidně může stát...Film vás celého pohltí do sebe a nepustí dokud není konec. 4,5* ()

Reklama

Spock 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velmi povedené anime, tentokrát z post apokalyptického světa, ve kterém spolu žijí v jednom městě lidé spolu s bioroidy, kteří se lidem velmi podobají a mají za úkol je chránit a žít s nimi v harmonii. Bohužel není všechno tak ideální a hlavní hrdinka je postavena před několik zásadních rozhodnutí. V mých očích je velkým mínusem příběh, nelíbil se tak moc jako animace, takže nemůžu dát plné hodnocení. ()

Koocik odpad!

všechny recenze uživatele

Když srovnám sraní na hajzlu a tento film, pokud se to tedy dá vůbec nazvat filmem, tak nenajdu moc rozdílů. Akorát že to tlačení hovna máte z krku i za pár sekund, tak Appleseed zabere 105 minut a to je sakra dlouhá doba. Tedy jen v případě, že to dokoukáte až do konce, což zrovna není můj případ, jelikož jsem to vzdal po cca 15 minutách. O samotný film jsem se začal zajímat, když jsem na něj náhodou narazil a přečetl si komenty o skvělé animaci a akčních scénách, ale bohužel nic takového se tu nekoná a ta animace je natolik příšerná, že můžu bejt rád, že jsem nepřišel o zrak. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Jsem v oboru japonských anime nováček a tohle je pro seznámení skoro ideální. Není nutné příliš spekulovat nad příběhem a zápletkami, protože ty bezostyšně vykrádají kdeco. Zato vizuální stránka bere dech. Skoro v každém záběru je co obdivovat. Doufám ale, že Japonci natáčejí i snímky s lepším příběhem, jinak by to byla brzy pěkná nuda. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy se generál Uranus pokouší na střeše přesvědčit Deunan a Briareose, aby mu dali přívěsek Appleseed, prší. Jejich vlasy jsou však suché a pohrává si s nimi vítr. (Geriel)
  • Poté, co je Briareosova zbraň rozřezána na kusy, je v dalším záběru upouštěna vcelku na zem. (Geriel)
  • Ve scéně, kdy Deunan následuje Briareose do šatny, všechny skříňky jsou zavřené. Když však Briareos odejde, Deunam kopne do dvířek otevřené skříňky, která byla v předchozím záběru zavřena. (Geriel)

Reklama

Reklama