Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kamarádi Mike a Thomas založí soukromou detektivní agenturu. Oba se totiž domnívají, že pro tuto práci mají mimořádné nadání a správný nos. Po vzoru Sherlocka Holmese využívají mistrných převleků, aby se ke sledovaným osobám dostali co nejblíže. (oficiální text distributora)

Recenze (62)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Dva supernosáči jsou pokračováním představy zábavy a zároveň exhibování dvou mladých německých televizních celebrit. Jednoduché, místy slabé, občas velmi povedený vtip a s ohromnou porcí vitální živočišnosti. Konec konců, proč ne, když ve své době slavili se svou taškařicí úspěch divácký i komerční. Hlavní ústřední dvojice roztržitých nosáčů Tommy Jürgensen (sympatický Thomas Gottschalk, též v roli opatrného arabského prince Faruka al Habiba) a Mike Bachstein (příjemný Mike Krüger) a jejich smělé pokusy v oblasti soukromé detektivní agentury. To, co nezvládají po scénáristické a herecké stránce, to nahrazují nadšením a nebojácností. A protože jsou to muži v rozkvětu svých fyzických sil, nemohou chybět ženské protějšky. A to zvědavá Lucy Sasse (pohledná Susann B. Winter), pociťující náklonost k Tommymu. A žárlivá a nespokojená Mikova přítelkyně Alice (příjemná Andrea L'Arronge). K výraznějším postavám patří také Lucyina matka Sabine Sasse (zajímavá Liane Hielscher), ostře sledovaná osoba. A prozíravý velvyslanec arabského prince (zajímavý Djamchid 'Jim' Soheili), vynalézavý ve své ochraně svěřeného člena královské rodiny. Z dalších rolí: záletný zadavatel první detektivní zakázky Heinrich Sasse (Gert Haucke), snaživá ředitelka sirotčince (Ingeborg Schöner), neústupný bojovník s teroristy major Schneider (Harald Dietl), princova favoritka Fatima (Thea Gottschalk), či neúnavný nájemný vrah (Otto Retzer). Není to výrazněji lepší, než ostatní filmy ze série a osobně cítím, že film nadhodnocuji, ale ta jednoduchost mě dokáže dostatečně zabavit a vyčistit hlavu od zbytečně tíživých chmur. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Němci a komedie - tohle spojení prostě nefunguje. Je to národ, který slovo nadsázka nemá ve svém slovníku, proto z jejich studií vychází něco, co se snaží ze všech sil působit vtipně, ale místo humoru vzniká strojený pseudohumor, kterému se smát jde jen stěží. Supernosáči se asi řadí k tomu lepšímu, co vzniklo u našich západních sousedů, ale ani to v širším měřítku neobstojí. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, jak něco tak plytkého, v podstatě bezobsažného, dokáže příjemně pobavit a zpříjemnit těch skoro devadesát minut. Obzvláště, když na to koukáte na noční :-). O kapánek lepší, než předcházející dvounosní rádio, hlavně díky neustálým převlekům Krügerův Vinettou coby pomůcka pro výuku angličtiny je dobrý fór (Vinettou - Vineone). ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Německý humor jsem nikdy nechápal a tato komedie to jen potvrdila. Vybrat si za dva hlavní představitele chlápky s dlouhými nosy je asi možné jen v Německu. Kdysi dávno jsem na VHS viděl, jak tankují „super“ a docela se mi to i líbilo. Tak jsem se tedy rozhodl, že zkouknu tenhle díl. Ale to jsem neměl dělat, protože je to příšerná komedie s ještě příšernější zápletkou. Jen si to představte: Dva velcí „nosáci“ si zřídí detektivní agenturu a vyšetřují. Používají k tomu příšerné převleky, které na mě působí „gajsky“. Tuto komedii už nechi nikdy vidět. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Tiež pamätám dobu, keď kmeň vládnúcich červených Komančov povedal, že toto budeš pozerať, toto je ok. Chápem, prečo takéto filmy boli ok. Absolútne bezduché, bez nejakého názoru, čo je horšie aj bez humoru. Zhliadnuté s odstupom času znovu, a znovu neostáva nič iné, len konštatovať, že ide o už dosť vyschnutý nemecký "katzendrek". ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v německém Mnichově a v Rakousku u jezera Wörthersee. (GASTON73)

Reklama

Reklama