Reklama

Reklama

Mike (Mike Krüger) a Tommy (Thomas Gottschalk) sú dvaja nerozluční priatelia. Tommy už celé roky píše svoj prvý román, a aby mal na živobytie, pracuje v umývačke na benzínovej pumpe. Mike sedí doma a vynalieza. Jedného dňa vymyslí prístroj, s pomocou ktorého môže fyzicky vstúpiť do deja akejkoľvek prehrávanej videokazety. Funguje to znamenite a obaja si užijú na vlastnej koži dobrodružstvá s hrdinami filmu Indiana Jones, keď sa na chvíľu stanú súčasťou jeho príbehu. Po návrate z filmového sveta sa dvojica so svojím zážitkom pochváli atraktívnej Linde, ktorá si príde dať umyť auto. Žena o tom povie svojmu bývalému manželovi, ktorého firma vyrába elektroniku. O Mikeov vynález sa začnú zaujímať aj Nemci a Japonci. A tak majú obaja priatelia v pätách naraz niekoľko agentov. Začína sa šialená naháňačka a bláznivá hra na mačku a myš. Mike s Tommym prežívajú dobrodružstvá, o akých sa im nesnívalo ani v detstve. Spoznajú, že skutočné zážitky sú oveľa zábavnejšie než akýkoľvek akčný film na videokazete. (TV JOJ)

(více)

Recenze (86)

Olík 

všechny recenze uživatele

Takhle to prostě bylo.Vinnetou, Dva nosáči, Hry bez hranic, Sandokan, Sexmise, Strašidla ze Spessartu, Četníci a další artefakty mého dospívání. Nebylo kde stahovat, nebylo na co přepínat a tak když jsme v televizním programu zaregistrovali některou ze zmiňovaných záležitostí, vánoce proběhli klidně uprostřed srpna. Co se týče této ORL taškařice, tak já osobně preferuji Dva nosáče tankující super, ale na tuhle retro tílkálnu si s nostalgickým úsměvem najdu čas i po třiceti letech :D ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Nejlepsi nemecky film vsech dob. Za ten genialni namet o genialnim vynalezu videa, ktere umoznovalo vstupovat do jakychkoli filmu, musim dat plny pocet. Tohle video je jeden z predmetu, ktery bych si pral ze vseho nejvic (vic snad uz jen kouzelny prsten). Ano, v "realite" je dost hluchych mist, ale vstupy do filmu jsou plne gagu k popukani. Jo tehda jeste mohli byt gayove vtipni. Samozrejme dnes uz se tolik nesmeju, ale to je zase nahrazeno tezkou nostalgii, hlavne kdyz vidim Mnichovsky park. A to vse doplnuje skvela hudba (od specialistu na komedie Oliver Onions). Dost se divim, ze takovyto namet, ktery umoznuje parodovat jakkoli jakykoli film uz nikdy nebyl pouzit. A taky velka skoda, ze toto je posledni film Supernosacu Mike a Tommyho. Ten druhy mel ale nejvetsi slavu jeste pred sebou. 90% ()

Reklama

Vignette odpad!

všechny recenze uživatele

54 procent? Tak to asi nepochopím... Když nám dneska tenhle film profesor- se zlomyslným výrazem a zamnutím rukou- pustil na semináři k filmové teorii (zřejmě v rámci mučení/ otužování našeho kritickýho myšlení), do konce vydrželo asi jen pět nejstatečnějších, tedy tak třičtvrtě třídy to někdy v průběhu vzdalo- musím přiznat, že jsem jim ten odchod dost záviděla ;-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dva nosáče a jejich trampoty mám hodně rád, proto často s udivením sleduji, jak jejich čtyři příběhy jsou na ČSFD hodnoceny a nedokážu to dost dobře pochopit. Tento čtvrtý, a poslední díl, mě dlouhou dobu míjel, ale nakonec se ke mně dostal a já se těšil na porci zábavy stejné, jako jsou jejich první dva příběhy. Nápad je opravdu zajímavý a zpracování také není špatné. Mrzí mě jen to, že realita ve filmu je hrozně zdlouhavá a nudná. Čekal jsem na tu chvilku až se zase dostanou do nějakého filmu a začne ta pravá zábava, která ale v tom nejlepším vždy skončí. Každý skok do filmu má nějaký ten vtípek, a také vtip, který vévodí nad všema a já na ně jen tak nezapomenu. Jak je zde v jiných komentářích popisováno, hra v kostky, Bloody Mary...nemůžu to tady popsat, to se musí vidět. Ty tři hvězdičky dávám hlavně za to, právě proto mě tato komedie tak moc bavila, ale když příběh skočil do reality příšerně jsem se nudil, takže je to tak nějak půl na půl. Rozhodně ale tento film doporučuji. Pár z těch scének je opravdu geniální a kdejaká komedie by jim to záviděla. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jako celek je to dost slabé a film těžko skrývá fakt, že základní zápletka by vydala ztěží na 10 minut děje. Parodování známých i méně obvyklých filmů je ale kouzelné a tady se určitě dalo ještě trochu vytěžit víc. Skvělý původní dabing z Barrandova je zárukou, že tenhle a ještě i první díl jako asi jediné z celé série stojí za zhlédnutí. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Mnichově (Německo), na Kanárských ostrovech (Španělsko), na hradě Kreuzenstein (Rakousko) a v Gambii. Hraběnku Frackstein hraje tehdejší manželka Thomase Gottschalka, Thea Gottschalk. (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama