Reklama

Reklama

Kvílení

(festivalový název)
  • Jižní Korea Gokseong (více)
Trailer 2

Sledujeme příběh mizerného policisty, který stejně jako jeho kolegové bezmocně sleduje množící se případy vražd. Vrahem je vždy člen rodiny, který zabije všechny ostatní. V jindy poklidném malém městě jde o bezprecendentní události, pro které nelze najít jednoduché vysvětlení. Díky některým indiciím začne policista podezřívat někoho, kdo možná není člověk. Podezření pak spustí sled událostí, které zapříčiní, že se vše stane mnohem osobnější. Povede se policistovi včas rozklíčovat, kdo nebo co stojí za vraždami? (Martrix)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (156)

malylada 

všechny recenze uživatele

Asiaté horory točit umí a dávají si záležet na vizuální stránku, kameru a působivé gore, což i v tomto případě se povedlo nadstandardně. Co se týká zbytku, mám velmi rozporuplné pocity. Zpočátku se zápletka vyvíjí směrem ala hutné zombárny a v půlce se proměňuje do jakéhosi vymítačského patvaru. Vůbec jsem nepochopil, proč je děj tak neucelený a budilo to ve mě dojem, že sám režisér neví, jakým směrem se ubírat. Především ta část s ďáblem se mnou nehnula brvou a prakticky ani závěr nepřišel s nějakým silným momentem. Nejpalčivější stránkou byla hlavně délka filmu, díky které se tempo dosti vlažně táhlo i přes atmosférické scény, ale jako celek to nevytěžilo správný efekt. Nejsem si jistý, zda bych to podruhé dokoukal…...5/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BYLI VYDĚŠENÍ K SMRTI, PROTOŽE SE DOMNÍVALI, ŽE VIDÍ DUCHA. ŘEKL JIM, "PROČ TY POCHYBNOSTI? PODÍVEJTE SE NA MÉ RUCE A NOHY. JSEM TO JÁ SÁM! DOTKNĚTE SE MĚ A PŘESVĚDČTE SE: DUCH PŘECE NEMÁ MASO A KOSTI, JAKO TO VIDÍTE NA MNĚ"...“ /// Případ korejskýho 1. oddělení, ve kterým se mísí žánry a krve je jak z prasete. Je zde hodně hororovejch výjevů a scén, ale jsou degradovány debilitou. Policajti jsou spíš kreténi a neustále maj nasráno v „topánkách“. Není divu, páč za půlku průseru si můžou sami. To se pak „strašidlo“ může snažit, jak chce. Když řádí Ďábel v americkým filmu, většinou vím, co bude následovat. Zato tady dlouho nevím, jestli to vůbec myslej vážně. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vedle nás se nastěhoval Japonec. 2.) Zjistím, že jen korejskej šaman v sobě může mít víc tekutin, než fekální vůz . 3.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Uřvaný, ubulený, uječený a nesympatický postavy posílají jinak hodně slušnej mystery thriller o třídu níž (přesně tak tomu bylo u Chasera) + dvě hysterický rituální scény, který dohání k naprostýmu šílenství! Výslednej dobrej dojem udělala finální půlhodina. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Příliš rozvleklý horor z korejského venkova, kam nejspíš zavítal sám ďábel. Některé jednotlivé scény jsou technicky i atmosféricky skvělé, ale nevznikl z toho nadprůměrný celek. Jedním z hlavních problémů jsou scény, které nikam nevedou. Druhým velkým problémem jsou postavy. Hlavní hrdina je nesympatický a nezajímavý a nejen profesionální policisté se v tomhle filmu chovají jako parta devítiletých holek. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Vůbec nelituji, že jsem i přes nepříznivý zdravotní stav do kina nakonec vyrazil a tuhle libovku si mohl vychutnat na velkém plátně. Úvod byl vzhledem ke stopáži vcelku logicky pomalejší a nabídl spíše zábavnou podívanou, nicméně sranda z toho přestala být poměrně rychle, ač nějaké ty úsměvné momenty se linuly celým filmem – nejen dceruška dokázala dobře pobavit a např. hrábě v hlavě byly opravdu kouzelné :-) Ale časem šlo více a více do tuhého, události nabíraly jasnější rozměr, takže otěže převzaly spíše drsnější a působivější scény – jednou z nejlepších je bez debat vymítací rituál a jakýsi souboj na dálku, ten měl opravdu super náboj. Atmosféra nadále houstne až by se v samotném závěru dala krájet. Ten je, jak už to u hororů bývá, trochu zvláštní a z mého pohledu malinko rozpačitý, to ale na kvalitě celého snímku nic nemění. 86% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Výběr hlavního hrdiny, pro film byl klíčový, režisér Hong-jin Na nechtěl mít ve filmu žádného akčního hrdinu. Na castingu prošel Do-won Kwak právě díky svému vřelému vzhledu a hned získal roli. (Yoshitsune)
  • Při natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. Všechny scény se zvěří byly natočeny po konzultaci a pod dohledem s trenéry. Použily se také vizuální efekty. (Polgedney)
  • Dle režiséra Hong-jin Na byl film natočen na základě lidových náboženství v Koreji a Nepálu a katolické víry. Film přímo a nepřímo zmiňuje všechny biblické hříchy. (MarLin)

Reklama

Reklama