Reklama

Reklama

Kvílení

(festivalový název)
  • Jižní Korea Gokseong (více)
Trailer 2

Sledujeme příběh mizerného policisty, který stejně jako jeho kolegové bezmocně sleduje množící se případy vražd. Vrahem je vždy člen rodiny, který zabije všechny ostatní. V jindy poklidném malém městě jde o bezprecendentní události, pro které nelze najít jednoduché vysvětlení. Díky některým indiciím začne policista podezřívat někoho, kdo možná není člověk. Podezření pak spustí sled událostí, které zapříčiní, že se vše stane mnohem osobnější. Povede se policistovi včas rozklíčovat, kdo nebo co stojí za vraždami? (Martrix)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (156)

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Nebýt té komické úvodní půlhodiny s nekompetentím ňoumou v policejní uniformě, šel bych s hodnocením o něco výše, protože ve druhé půli se to přetaví do čistokrevného psychoteroru, jenž je korunován závěrečným prostřihem na dvojici dialogů vedených na různých místech, během kterého by se vě mně krve nedořezal. Žánrová směsice korejského střihu se slušně budovanou atmosférou a famózním finišem. Dejte si to, nejlépe na večer. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Na to, že to bylo tak dlouhý, to mělo drive až do konce. O co přesně jde a kdo je kdo, se "odkrývalo" postupně, takže to neztrácelo tajemnou atmosféru. K ní přispívalo i prostředí, kde se film odehrává. Vadou na kráse byly ovšem okamžiky, kdy se postavy chovají jako připitomělí vesničtí balíci a Hwang Jung-minovy šamanistický rituály, ty mi přišly trošku přestřelený. Taky v tom bylo několik nedotažených věcí, který nakousli, ale už je nedotáhli a nevysvětlili. Celý film jsem si říkala, že mi ty nejasnosti na konci vysvětlí, což se nestalo a spíš to jen zamotali, takže nakonec 3*. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina není od začátku sympatický, ale to se časem zlepší. Ta závěrečná půlhodina byla hodně intenzivní. Divák se nedočká definitivního vysvětlení a do poslední chvíle netuší komu nebo čemu vlastně může věřit. Za podivná úmrtí ve vesnici může být zodpovědný kdokoliv (starý Japonec, šaman, žena v bílém nebo nákaza). ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Exorcismus, obětování zvířat, duchové, vraždy, vypálené domy, mrtví ve studně, čarodějnice, zombie.... nacpat všechny tyhle prvky do jednoho filmu může znít absurdně a katastroficky, ale světe div se - Korea to zvládla celkem dobře a umírněně. Po zhlédnutí filmu mi přijde, jako bych viděl tolik scén jak z 10dílného seriálu a 160 minut je sakra hodně na zvládnutí, ale kdo vydrží, bude nakonec spokojen. V podstatě je to souboj dobrých a zlých duchů, ve kterém se režisér nenechal všemi svými prvky unést a vložil do filmu od každého část aniž by zacházel do extrémů či detailů a výsledně se mi tahle kombinace hodně líbí. Průběh filmu je takový dlouhý a obsahově hutný, místy se přiznám, že jsem se ztrácel, ale finále ve mě vzbudilo teda sakra dobrý pocit a takhle dekadentně pesimistický konec je to, co od pobodných filmů očekávám, ale nikdy nedostanu. Film táhle nahoru zejména pár intenzivnách scén (vymítací rituál malé holčičky...), závěrečný zvrat a celková nejistota diváka v tom, "kdo je hodný a kdo zlý", naopak dolů už zmíněná délka filmu, takže ačkoliv bych film hodnotil objektivně za 3, konec mě rozsekal a přidám i čtvrtou. The Wailing je jednoznačně film, který si budu pamatovat ještě dlouho a hlavně o to by mělo jít. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V mestečku Gokseong prichádza k niekolkým záhadným úmrtiam. Všetky stopy smerujú k záhadnému mužovi v lese. Miestny policajt sa rozhodne zvláštny prípad riešiť s pomocou vlastných zdrojov, pretože v ohrození sa ocitla aj jeho dcéra. - Ja mám z týchto viac ako 2 hodiny dlhých hororov vždy pocit, že si tvorcovia myslia, že sú niečo viac a dokážu diváka udržať v nadšení tak dlho. To sa im však takmer nikdy nepodarí. The Wailing je mixom mnohých hororových subžánrov, ktorý však funguje len v niektorých častiach. Páčili sa mi hlavne scény s rituálmi, ktoré som v hororoch už dlhšie nezaznamenal. Masky posadnutých sú tiež prijatelné a záverečný zvrat to u mňa vytiahol na velmi slabučké štyri hviezdičky. + herec z Parasyte Part 1 a Parasyte Part 2 + herec z Monster + herec z Train to Busan ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Výběr hlavního hrdiny, pro film byl klíčový, režisér Hong-jin Na nechtěl mít ve filmu žádného akčního hrdinu. Na castingu prošel Do-won Kwak právě díky svému vřelému vzhledu a hned získal roli. (Yoshitsune)
  • Dle režiséra Hong-jin Na byl film natočen na základě lidových náboženství v Koreji a Nepálu a katolické víry. Film přímo a nepřímo zmiňuje všechny biblické hříchy. (MarLin)
  • Při natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. Všechny scény se zvěří byly natočeny po konzultaci a pod dohledem s trenéry. Použily se také vizuální efekty. (Polgedney)

Reklama

Reklama