Reklama

Reklama

Hladová srdce

  • Itálie Hungry Hearts (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jude je Američan, Mina je Italka. Oba se náhodou potkají v New Yorku. Následuje bouřlivý milostný románek, vezmou se a Mina otěhotní. Mladému páru tak začíná zcela nový život. Od prvních měsíců těhotenství Mině silný mateřský instinkt napovídá, že pod srdcem nosí výjimečné dítě. A protože má až přehnaně blízký vztah k přírodě, začne jako posedlá syna chránit před škodlivými elementy z okolního světa a snaží se uchovat jeho naprostou čistotu. Jude se nejprve z lásky nechává Minou vést, ale jen do té doby, než stane tváří v tvář hrozivé pravdě: syn přestal růst a jeho život je v ohrožení. Jude musí rychle zakročit. A tak mezi ním a Minou vypukne vše prostupující boj plný podezírání a roztrpčenosti, který, přes zoufalou snahu najít řešení, nakonec vede k otevřené emocionální konfrontaci. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (100)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Uff, to byla nepříjemná podívaná. Manželská/rodičovská krize natočená jako psychologický horor. Rodiče Adam Driver a (výborná!) Alba Rohrwacher se nemohou shodnout na výchově a především výživě svého novorozeněte, počáteční slovní neshody postupně začnou nabírat podobu otevřeného a čím dál silněji vyhroceného konfliktu. Oku nelahodící úhly kamery vyvolávají pocit stísněnosti, úzkosti. A v sázce je bezbranné dítě, což divákovi na klidu taky nepřidá. Působivý film, ale mám docela problém s jeho ukončením. Nejsem si totiž jistý, jak ho číst. Respektive se mi zdá, že sami filmaři v něm lavírují mezi přikloněním se na jednu, respektive druhou stranu, a nestranností. Příklon na jednu stranu mi nesedí k dosavadnímu tónu filmu, příklon na druhou stranu je pro mě eticky sporný. A zcela nestranné podání tam formálně nevidím. Tak nevím. Ke zhlédnutí a následné diskuzi nicméně doporučitelné. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Po úvodní excelentní scénce na záchodcích získá člověk pocit, že teď se konečně trochu pobaví, ale ta byla bohužel jen jedna. Pak nastupuje zcela jiný žánr - táhlé a drásající cosi, co nedokouká asi každý. Nedávno jsem viděla Osamělost prvočísel a Hladová srdce mi přišla jako regulérní druhý díl právě "Osamělosti". A to nejen díky podobné dvojici (Alba Rohrwacher ostatně hrála obě role). U Alby bych se zastavila - je to typická antihvězda - již v Osamělosti prvočísel mě děsně štvala a řekla bych, kdyby roli dostala jiná herečka, mohl být film lepší. Na roli "neobvyklé" Miny, jak o ní diplomaticky smýšlel její milující manžel, se však hodila až nebezpečně - téměř v každém záběru jste měli chuť jí ublížit. Opravdu se na to nedívalo snadno - scénář byl trochu šablonovitý, vlastně všichni se tam chovali dosti papírově, ale aspoň se tvůrci snažili přinést důkaz, že mezi alternativním (tzv. "zdravým") životním stylem a psychiatrickou diagńozou vede někdy jen velice tenoučká hranice. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

No uf... Mám za sebou dva poměrně dost drsné filmy, ale tenhle byl o poznání víc drsnější - a přitom oba ty filmy dokázaly zapůsobit bez jakýchkoli explicitností. A u Hladových srdcí si toho cením o to víc, jelikož zpracovává vyloženě odporné téma - u kterého se navíc divím, že v dnešní době, kdy jsou poměrně in všechny veganské-ezo-new age věci... Jude a Mina se poznali snad tím nejnepravděpodobnějším způsobem, začali spolu chodit, Mina otěhotněla, oba se vzali a Mina se začala dost zajímat o alternativní výchovu svého dítěte. A to u ní propuklo v šílenství a brání svému dítěti jíst skoro všechno, protože je to podle ní jed. Děcko je tedy v sedmi měsících echt podvyživené a ačkoli se s tím Jude snaží něco dělat, pod vyděračským manipulativním psychoterorem Miny nemá moc šanci. Kromě trefné kritiky toho nejextrémnějšího s čím fanatičtí vegané (a že jich není málo) přišli to i ukazuje určitou nefunkčnost úřadů a navíc se zde zaceluje silně pošramocený vztah matky a syna, takže to kromě stěžejního a na první pohled jediného tématu to v sobě má nakonec ještě něco navíc. A kvůli tomu nakonec tu slabou pátou hvězdičku přidám, protože i když to mohlo být celé domyšlenější a dotaženější včetně psychologie Miny (která zde funguje jen "na hraně"), tak jsem s tím filmem jinak nakonec spokojený. Má silné téma a solidně vedené téma, dokáže být drsný a každou minutou znepokojivý bez vyloženě viditelně brutálních scén a je taky naprosto dokonale zahraný, kde jak Adamu Driverovi, tak Albě Rohrwacher (kterou začínám mít jako herečku čím dál tím radši) jsem ty jejich role věřil tak moc, jako už u žádného jiného filmu dlouho ne. A i když je to natočené vyloženě odpudivě, mě to naopak sedlo hodně a to z toho důvodu, že ty hnusné, občas styl skryté kamery připomínající záběry dokonale pasovaly do celkové atmosféry filmu, takže ani po filmařské stránce si snad ani nemám na co stěžovat. Velmi příjemně mě to překvapilo. Slabých 5* ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Co je hubené, bude brzy studené. A už to mělo být pro žhavého nápadníka první varování. Je to příběh o ženě s ochranitelským komplexem, která natolik miluje své dítě, až ji zcela pohltí hluboko zakořeněné bludy o zdravé stravě. Chce pro syna to nejlepší a není schopná si připustit, že jeho podvyživené tělíčko stále intenzivněji zabíjí. Velmi bolestný pohled na matku která miluje. Herecký výkon Alby Rohrwacher byl fascinující, té holce uvěříte cokoliv. Vlastně, projev obou protagonistů je mimořádný. Jen Adam Driver nebude nikdy hezčí a s tím jsem měla nepatrný problém. A hudba skladatele Piovaniho, dechberoucí zážitek. "Je hříchem trestat ty, jenž věří." ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Mateřská láska dokáže být někdy hodně odporná. Hladová srdce, nebo Hladový krk, v podstatě je to jedno. Tento film popisuje manželství, ve kterém žena posunula hranici alternativní výchovy svého novorozeného syna do stádia šílenství. Zajímavý, podvyživený film plný emocí, který má sice daleko k megadílu, ale mohl se spolehnout na slušné herecké výkony hlavní dvojice. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama