Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rose Marie Lemaitre (Ann Blyth) a seržant Mike Malone (Howard Keel) sa do seba zamilujú. Ale keď Rose Marie stretne psanca Jamesa Duvala (Fernando Lamas), tak on aj ona sa do seba tiež zamilujú. James Duval je v rozpore s miestnym indiánskym náčelníkom Black Eaglom, a čoskoro je Black Eagle zavraždený... (westerns)

Recenze (2)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Stejně, jako jsem se nadchla pro verzi Rose Marie z roku 1936, tuto cinemascopovou variantu cele zatracuji. Ano, je to nádherné širokoúhlé plátno, překrásná kanadská krajina, ale jinak ani ťuk. Příběh je nesmyslně upraven ve stylu poválečné utopie, ve které jsou ženské jen lidští primitivečkové. Zatímco v 36. roce hlavní hrdinka zažívá skvělé dobrodružství při záchraně svého bratra a sama má výtečnou hudební kariéru, o necelých 20 let později tatáž hrdinka je prakticky civilizačním vyvrhelem, který mluví dobře francouzsky (snad), lámanou angličtinou (zcela určitě) a je nutné ji uzmout z náruče přírody a vytvořit z ní novodobého Pygmaliona. Což už samo o sobě je dost trapné. Trochu Dcera pluku, trochu Falešná kočička. Na každý pád nesmysl, který původní Frimlovu operetu vysloveně zmasakroval a nenechal na ní nit suchou. _____ Kolega westerns zřejmě nepochopil rozdíl mezi operetou a muzikálem. ()

Reklama

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Bol to prvý film MGM vyrobený v USA v novom širokouhlom médiu CinemaScope a prvý filmový muzikál akéhokoľvek štúdia, ktorý vyšiel v tomto formáte. (westerns)
  • Natáčalo sa v Canadian Rockies, a vo filme je použitý variant CinemaScope, ktorý sa používal na snímanie širokouhlých filmov. (westerns)

Reklama

Reklama