Reklama

Reklama

Lekce

Trailer

Obsahy(1)

Naděžda pracuje jako učitelka na malém bulharském městě. Je nespokojená v práci i ve svém osobním životě. Když ve škole dojde k drobné krádeži, rozhodně se svým žákům dát malou lekci z morálky, v níž sama neotřesitelně věří. Její víru ale podrobí tvrdému testu dluh nezodpovědného manžela, který Naděždinu existenci změní v houževnatý zápas s jediným cílem – zachránit rodinu. Překážky jsou ale tak velké, že k jejich překonání bude nejspíš nutné morálku upozadit. (Film Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi snímky, které začnou první větou a frčí v tempu až do konce. Přesně to Lekce je. Kdo komu v průběhu filmu udělil lekci si udělá představu každý sám. Všechno stojí na sympatické paní učitelce, které se jak se zdá moc nedaří. Kam až je schopná zajít, aby nestratila úctu sama před sebou? Zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Pěkná sonda do Bulharské každodennosti. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

ale áno, dalo sa na to pozerať, žena učiteľka, milujúca (až veľmi) nielen svoju prácu ale aj rodinu, nepostrehla pomery finančné doma ... a tak to dopadlo .. prostredie a vzťahy polície a podsvetia mi čosi pripomínalo, blízke asi všade, radšej nebudem písať ... veď kdožehovie, kto toto tu všetko sleduje :D ()

Reklama

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Exekutoři klepou na dveře a zásadová bulharská učitelka musí několikrát ohnout hřbet, aby se její rodina neocitla na ulici. Jedna z nejkrajnějších situací, která může potkat dnešní střední třídu, je zprostředkována sérii minikonfliktů a vnitřních a vnějších překážek, které upoutají civilností na kraji leckdy úsměvné banality. Ta je však působivým filtrem pro urputný sebezáchovný boj, který zůstává decentně na pozadí, aniž by byl významově i emočně oslabován. Režisérské dvojici se podařil svěží debut dodávající sociálnímu dramatu přidanou hodnotu a netrpělivě vyhlížím příležitost, kdy si budu moci vychutnat jejich ještě vybroušenější snímek Glory, jenž mi v kinech trestuhodně unikl. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bulharská kinematografie mě nepřestává překvapovat film za filmem. Lekce je vzorovým lidským dramatem s problémem, který může potkat každého z nás. Nevypráví ho ale násilnou depkařskou formou, jak to umí například Skandinávci, ale s citem, že Vám z filmu není vysloveně zle, ale zároveň s napětím očekáváte rozuzlení. Bylo mi Naděždy hrozně líto, ale život je prostě občas svině. Je ale jenom na nás, jestli se oklepeme, danou situaci přijmeme a půjdeme dál... ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Tolik smůly najednou, ale ano, může se to stát. Učitelka angličtiny na základní škole má totálně neschopného manžela a kvůli němu rodině hrozí, že přijdou o dům. Naďa má svou hrdost a jsou hranice, které není ochotna překročit ani za cenu, že manželův dluh nesplatí. Jenže hrdost je jedna věc a stále reálnější hrozba, že exekutoři vyženou rodinu s malou dcerou na ulici, věc druhá. Pak jde i hrdost stranou. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Vo filme nie je použitá žiadna hudba. (giaruj)

Reklama

Reklama