Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Středoškolští studenti Rin a Shiro spojí síly, když je vyberou jako soutěžící v tajném turnaji o držení Svatého grálu. (Netflix)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (24)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Po 12 dílech obrovské nadšení, původní verze sice už byla velice našlápla, ale tenhle reboot je něco úplně jiného. Pokud jste už viděli filmovou adaptaci Unlimited Blade Works, tak je to (minimálně co do produkčních kvalit, které bych se nebál přirovnat k Titanům) to samé, akorát větší, lepší a delší. ()

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Šla jsem do toho vyloženě z nudy. Anime už skoro moc nesleduju, ale byla jsem nastydlá a Netflix mi ho nabídnul, takže co. No všech 23 dílů jsem zhltla jedním dechem. Animace sice není nijak exkluzivní, ale souboje byly parádní. Jeden z nejlepších byl rozhodně mezi Saber a Berserkerem. Škoda jen, že Lancer (CúChulainn) byl trestuhodně nevyužit, jednoznačně nejlepší servant. Jediné, co bych vytknula je změna protagonisty v průběhu seriálu z Rin na Shiroua, který podle mě není až tak zajímavý. Souhlasím s Archerem, že jeho motivace byla dost o ničem. ()

Reklama

Hromino 

všechny recenze uživatele

Kouti železo, dokud žhavé jest – v duchu tohoto hesla se zřejmě tvůrci Fate/Zero – tedy studio ufotable – pustili plni odhodlání do adaptace původního vizuálního románu Fate/stay night, z něhož se zaměřili na cestu Unlimited Blade Works, jsa přesvědčeni, že věrností k adaptovanému dílu sklidí nadšené ohlasy a předchozím adaptacím od studia Deen to prostě natřou. Inu, coby nečtenář (nehráč?) předlohy sice nemohu posoudit, jak pohnojená adaptace z roku 2006 byla, ale určitě bych ji i jako potenciální čtenář nikterak nezatracoval jen kvůli „nevěrnosti”. Mnou právě komentovaná snaha studia ufotable je možná předloze věrnější a z hlediska vizuálního oku více lahodící, ale jinak jde o utahanou, nepříliš svébytnou frašku plnou vaty, která mi oproti Fate/Zero nebo adaptaci z roku 2006 zdaleka tak neučarovala. Chápu, že se tvůrci snažili napravit mnohdy UBW filmu vytýkanou zkratkovitost a šílené tempo, leč v tomto případě se jim podařilo jen totéž vyhnat do opačného extrému, navíc ještě s hloupým cliffhangerem. Tvůrci jako by se řídili filosofií „čím více, tím lépe” – jaké scény šlo natáhnout, ty natáhli, kam šlo v rámci rozpočtu přidat výplň, tam ji přidali. Prostě to natáhneme. Prostě to zařídíme. Prostě zabijeme atmosféru a napětí. Jistou natahovaností trpěla už i adaptace z roku 2006, o tom žádná, ale zde opravdu předvedli tvůrci rekord ve skoku dalekém. Navíc mi přijde, že tato adaptace ještě více omezila prostor pro jiné postavy než Rin a Širóa, přičemž Širó je zde ještě nesympatičtějším a nesamostatnějším hrdinou, jemuž záchrannou ruku nabídne téměř vždy deus ex machina. A to je mrzuté. Po vizuální stránce vynikající, po hudební stránce velmi dobré, ale jinak poněkud meh. Věda, co ve druhé sérii přijde, ponechávám hodnocení na slabých 3*, jsa si ovšem vědom, že bych objektivně měl jít ještě níž. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Lesk a bieda (karikatúry) kantovskej etiky. Áno, nie je to Zero ale treba si uvedomiť, že všetky tri route Fate/Stay night napísal niekto iný ako majster mäsiarskej filozofie Gen Urobuchi (ktorý ma na svedomí mimo iného aj geniálnu Madoku). Zero bolo premyslené a napísané práve tak, aby dalo zmysel dieram vo FSN, takže je podľa mňa potrebné skôr pozerať na to, ktorá z routes najlepšie zapadá so Zerom do kompaktného celku. A v tom je UBW jednoznačne skvelé. Dáva perfektný zmysel, že po poprave Kiritsuguovej utilitaristickej pilnosti krátkou výučbou grálom sa jeho adoptívny syn chytil extrémnej formy kantovstva, keďže pravdepodobne dostal lekciu o tom, čo grál predviedol Kiritsuguovi. Rovnako potom dáva perfektný zmysel prečo tento prístup priviedol Archera na popravisko a následne z neho spravil Counter Guardiana a heroic spirit a výborne to odôvodňuje i jeho dezilúziu z výsledku a pokus všetko zvrátiť. Oproti anime podľa prvej route (FSN 2006) je to pokrok asi po všetkých stránkach od vykresľovania postáv až po pokusy o hlbšie presahy. Shirou tu síce je stále za blbečka ale jeho postava sa pomerne rýchlo a presvedčivo vyvíja. Čo ma ale prekvapilo je čo spravili z Rin. Stačilo ubrať z prehnanej tsundere povahy a pridať trochu viac vnútornej neistoty a máme tu plnokrvnú postavu (sorry Saber, prestala si ma baviť už v Zero), ktorej som to prial asi najviac. Takto nejak si predstavujem naozaj dobre napísanú ženskú v anime. Má to samozrejme aj svoje muchy. Špeciálne ma nasralo ako skončila Illyasviel von Einzbern, pretože jej linka s existenciálnymi pochybnosťami dieťaťa homuncula a človeka by si zaslúžila aj samostatnú route. UBW túto linku len načrtne a ďalej ju nerozvíja. Po technickej stránke je UBW skvelé, animácia je na úrovni, o ktorej si bežná produkcia môže nechať len snívať. Hudba je fajn, nie je to síce Kajiura Yuki ani Kenji Kawaii ale svoju úlohu robí veľmi dobre (fight Berserker c/a Saber FTW). Podtrhnuté sčítané je pre mňa Fate / Stay Night Unlimited Bladeworks za poslednú dobu jedným z najlepších seriálov a mám ho v šuflíku vecí, ktoré ešte určite uvidím. Lebo slovami Waver Velveta z epilógu, áno ten sen je idiotský, ale nie je dôvod sa mu smiať. Lebo ľudia ako Shirou, idúc hlava nehlava za svojím menia svet. V dobrom aj v zlom. 10/10 ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Jsou to tři roky zpět co jsem viděl FSN, FZ a UBW. Letos jsem si je všechny pěkně v maratonu sjel. V pořadí FZ, FSN a UBW. Toto pořadí se mi jeví jako nej. UBW je naprostá pecka, příběh, zvraty, hrdinové. Animace je na úplně jiné úrovní něž u předešlých dvou, naprostá špička. Můj nejoblíbenější a řekl bych i nejzajímavější z pánů je Rin a jako hrdina u mě vyhrála Saber :) Jsem zvědav jak dopadne Heaven's Feel, který je rozdělen do 3 filmů. Viděl jsem první dva, třetí ještě není. ()

Galerie (74)

Reklama

Reklama