Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nahlédněte pod pokličku pravdivého příběhu fundamentalistického mormonského vůdce Warrena Jeffse, jenž se na seznamu deseti nejhledanějších osob FBI, kde jeho jméno viselo déle než rok, ocitl za protiprávní organizování sňatků s nezletilými dívkami. Film popisuje, jak se Jeffs (Tony Goldwyn) dostal k moci po smrti svého otce, ukazuje, jak se oženil se všemi tátovými manželkami, a popisuje diktátorské praktiky, které uplatňoval na těch, jež ho následovali. Snímek je kromě jiného i zákulisní psychologickou sondou do života fanatického vůdce a jeho zaslepených přívrženců. (HBO Europe)

(více)

Recenze (7)

MatoVMartin 

všechny recenze uživatele

Nič extra, opäť nehľadajte revolúciu... Akurát pri pozeraní takéhoto filmu ktorý teda ako sa píše je podla skutočnej udalosti, človeku napadne či mohlo niekedy niečo takéto existovať?! Ako vážne? Pripomína to slepo pomätené hlavy ako napr. Hitlerom. Žiadne umenie, ale za dokument o tom akí vedia byť ludia sprostí, pár hviezd dávam. Pozrite si dokument o tom ako vie náboženstvo pos... kaziť celý život luďom s klapkami na očiach. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Taká dobrá polygamistická sekta nie je nikdy zlá, pozor. A ešte keď ju vedia schopný rečník, dokážu veľké veci. Tu ale ten rečník nebol a ani nemusel a veľké veci tiež nedokázali. Bolo to ale zaujímavé, také nahliadnutie podľa skutočnej udalosti. Na TV film schopné. 3 z 5 ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Snímek není ničím jiným než "hraným dokumentem" o vymývání oveček, protože vymydlená ovečka nejenomže nesmrdí, ale i poslouchá a dává někdy mlíčko. Žádná umělecká nadstavba tu není, ale na to, aby se člověku otevřela kudla v kapse proti manipulaci, to stačí. Slabší 3*. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Televizní záležitost osekaná až na kost, která se soustředí především na to, aby divákovi předložila holá fakta. Ale proti podobně zahranému dokumentu víceméně nic nenamítám, kor když je takhle dobře obsazen. Mormony a jejich odvozené sekty považuji za nejnepochopitelnější křesťanskou církev a tohle, kromě toho, že mě to nas*alo, mi moje přesvědčení potvrdilo. 55% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama