Toulavé boty

Tumbleweeds

Drama / Komedie / Road movie

USA, 1999, 98 min

Gavin O'Connor

Oscar 1 nominace: Herečka HR - Janet McTeer(21.3.2004)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,350,248Tržby Celosvetovo $-(21.4.2010)

Už jsem se bál dalšího příběhu o silných ženách, které se obejdou i bez omezených mužů. Režisér naštěstí neměl ambice dokazovat, že je největší feministka v okolí, a tak hrdinky mohou dělat pěkné pitomosti a chlapi nemusejí být karikatury. Skvěle obsazené a ještě lépe zahrané.(14.8.2003)

Povedená komedie někdy na hranici sladkobolnosti, což ovšem vyrovnává dravé a živočišné herectví Janet McTeer, která je přes počáteční mírnou protivnost v závěru neodolatelná.(17.11.2011)

Road movie svérázné matky a dcery, které hledají, kde zapustit kořeny a začít nový život. Nic velkého ale docela potěší.(18.12.2011)

Příjemná nezávislá podívaná plná nejen rodičovského citu a spontánních úsměvů... celý film pohladí. 70%(29.7.2006)

• danecek24

57. Zlatý Glóbus za rok 1999 - cena (1) - *Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Janet McTeer(9.12.2008)

Velmi, ale opravdu velmi milá záležitost....(29.6.2006)

Znám málo filmů, kde je tak hezky ukázán vztah mezi matkou a dcerou..Mary Jo je mi velice sympatikcou postavou tím, že si nehraje na dokonalého rodiče, ale je k dceři naprosto upřímná a "zasvěcuje" jí do všeho bez zbytečných řečí okolo, přiznává svoje chyby, je potrhle bezprostředdní, ale zároveň milující, starostlivou mámou, které záleží na tom, aby její holčička i přes všechny útrapy byla šťastná.. Film je okořeněn spoustou vtipných scének, a právě to ho dělá tak pěkným...(8.12.2008)

Není to film, bez kterého by se nedalo obejít, ničím nevybočuje, ale základní aspekty kvality splňuje. Hodnotím 75%(23.10.2010)

• simike

Před chlapy se nedá věčně utíkat. Příběh matky a její dvanáctileté dcery Avy, které cestují do malého městečka, aby už po několikáté začaly úplně od začátku. Emocionálně nezralá matka, která má za sebou dlouhou historii překotně navázaných vztahů, jež neskončily dobře, se při výchově své dospívající dcery a na pozadí dalšího nepovedeného vztahu pomalu mění v zodpovědnější osobu, která se nakonec rozhodne proti svému přesvědčení zakotvit na jednom místě. Během pouhých 24 dnů natočený snímek je naplněn živoucími postavami, jejichž příběhy jsou možná málo efektní, ale o to realističtější a přesvědčivější. Skvělé herecké výkony, skvělá muzika, prostě povedený příběh, který nám pozvolna představuje jednu roztomilou neúplnou rodinku na cestách za štěstím. Spousta z nás, po shlédnutí tohoto filmu asi pochopí pravou podstatu Romea a Julie od Shakespeara.(3.3.2004)