Reklama

Reklama

China O'Brien

  • USA China O'Brien
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ex-policajtka China O'Brien se vrací do rodného města, kde její otec dělá šerifa. Ten šlape na paty místnímu podsvětí, ale za to je zabit. China se rozhodne kandidovat na šerifa a dokončit jeho práci... (5150)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie je to tak dávno, čo sa Cynthia Rothrock prekopala do mojej desiatky najobľúbenejších herečiek. V poslednej dobe som si totiž zvykol spestriť svoju pravidelnú konzumáciu filmov nejakým starým titulom, v ktorom si zahrala táto neohrozená, neporaziteľná, americká karate tigrica. Tentokrát to bol film "China O´Brien", ktorý v roku 1988 podľa vlastného scenára natočil režisér Robert Clouse. Cynthia v ňom stvárnila policajtku vo výslužbe, ktorá sa vráti do svojho rodného malého mesta, v ktorom jej otec zastáva funkciu šerifa. Je to podctivý policajt. Jeho práca hatí plány miestnemu zločineckému gangu a tak ho odstránia. Jeho dcéra China O´Brienová zaujme jeho miesto, zjedná v meste poriadok a pomstí otcovu smrť. Je to parádny akčný béčkový masaker z konca osemdesiatych rokov minulého storočia. *** ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

NEJLEPŠÍ ŠERIFKOU PROTI BEZ PRÁVÍ JE CYNTHIA ROTHROCK! Skvělý akční snímek a moje nejoblíbenější postava Cynthie Rothrock je právě China Obrien. Jedná se o čisté béčko,které se nesere s klišé a chybama v režii Roberta Clouse režiséra filmů Bruce Leeho,spousta bitek a Keith je skvělý a čiší z něj profesionál. Pro mě nejoblíbenější postava Cynthie Rothrock. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V době vzniku to pro mne byla bomba. Proto jsem byl velmi zvědavý, jak na mne film zapůsobí po 18ti letech od jeho natočení. Film v podstatě selhává ve všem, v čem jde. Neuvěřitelně jednoduchý děj, debilní dialogy, strašlivé herecké výkony. Těžké nízkorozpočtové béčko. Ovšem s tím jsem počítal a zvědavý jsem byl zejména na akci, souboje, tzv. "fighty", jak jim říkám. Polovina filmu je vcelku nuda, ale pak se film příjemně rozjede a celé mi to připadalo jako nějaké videohra, tři postavy procházejí městem a řežou desítky nepřátel, které na ně neustále nabíhají. V hlavních rolích Cynthia Rothrock předvádí výbornou tradiční akci. Richard Norton je naprosto špičkový, předvádí spíše "streetfight"/pouliční boj. Prostě hodně zajímavé a nekompromisní hmaty, soustředí se hlavně na ruce. Naopak Keith Cooke předvádí neuvěřitelné kopačkové "zázraky" a je tak rychlý, že opravdu bohužel někdy ani nevidíme či nepostřehneme, kam komu napálil. Navíc si akci evidentně užívá... Keith Cooke měl tímto filmem prorazit jako nový akční martial arts borec. Podle mne je to obrovský talent, ale bohužel hrál jen v několika otřesných B filmech a spíše se živí jako učitel bojových umění a kaskadér. Takže abych to shrnul, film opravdu nejde brát vážně, ale co se týče choreografie soubojů, ta je na svoji dobu a původ vzniku (USA) naprosto perfektní. Choreografii soubojů údajně ocenil i "KING martial arts filmů" Sammo Hung Kam-Bo a to už je co říct. Výborné je, že bojové scény jsou přehledné, není si vypomáháno zbytečně střihem, každá postava používá jiný styl, akce je dost kontaktní, atd. Prostě pro milovníky filmů s bojovým uměním je to hodně v pohodě film ... ()

misstake 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo deset, tak jsem měl dva oblíbené herce, tím jedním byl Michael Dudikoff a pěkně do páru k němu by seděla Cynthia Rothrock. Ale dnes se ukazuje, jak krátkou poplatnost snímky tohoto typu měly. Pryč je ta doba pirátských podomácku dabovaných kopií videokazet. Cynthia ta bojová umění možná umí, ale choreografie je místy děsná, borci jen čekají, až do nich udeří. Hudba ve stylu country kýčovitá, atmosféra žádná, děj všelijaký. Ty dvě hvězdičky za kombinaci úsměvnosti a nostalgie. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Ústřední tentokrát trojice je fajn a dobře se na ně kouká. Všichni se umí ohánět, ale kupodivu mne Keith bavil nejvíc. Ale jasně, Cynthia umí taky, ale přijde mi, že Keith byl fakt nejlepší. Každopádně film je hodně průměrný, bitky ho opravdu zachraňují, ale určitě bych se nebál jich přidat příště. Nebylo jich jako málo, ale ani nějak přehnaně hodně a mám rád když se to řeže pořád. Co se týče nasnímání bitek, tak to bylo fajn, dobře se na to koukalo, nebylo to nijak roztřesený a člověk přehledně viděl, kdo koho kope. Za mne to film pozvedlo o hvězdu navíc. Některé dialogové pasáže byly opravdu uspávací a nudný. Celkově průměrný filmek, Cynthia to umí rozhodně lépe. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Keith Cook si před natáčením zlomil levou ruku při sáňkování se Cynthií Rothrock. To je důvod, proč má postava Dakoty chromou jednu končetinu. Tento prvek původně ve scénáři obsažen nebyl. (Tai_K_B)
  • Mnoho lidí, kteří natáčeli okrajové bojové scény, nebyli kaskadéři, ale náhodní členové štábu, kteří neuměli zcela přirozeně reagovat. O jednoho z nich si Cynthia Rothrock zlomila levý malíček. Po jistou dobu během natáčení na něm pak nosila bandáž, což je dobře vidět v závěru scény na pódiu, v níž bojuje s útočníkem, kterého nakonec sváže kabelem od mikrofonu. (Tai_K_B)
  • Natáčení probíhalo v Park City v Utahu, souběžně s natáčením China O’Brien II (1989), a trvalo celkem šest týdnů. (Tai_K_B)

Reklama

Reklama