foto

Cynthia Rothrock

  • nar. 8.3.1957 (62 let)
    Wilmington, Delaware, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tato americká herečka se narodila 8. března 1957. Svoji kariéru začínala jako trenérka ve fitness studiu. V té době se sama zapsala do kurzu bojového umění. Tento sport ji učaroval natolik, že se rozhodla se mu plně věnovat. Dala výpověď ve fitness studiu, pilně trénovala a začala objíždět různé turnaje. Je pětinásobnou šampionkou ve střední váze v kickboxu, držitelkou pěti titulů mistryně světa v karate a majitelkou pěti černých pásů v korejských a čínských bojových uměních. Také ovládá shaolinský způsob boje.

Bojové umění začala trénovat ve třinácti letech. Po několika letech se začala dostávat do povědomí. objevovala se na titulních stránkách časopisů s bojovou tématikou. Toho si samozřejmě všimli lidé z filmového průmyslu.

Svoji hereckou kariéru zahájila v hongkongských akčních filmech. K jejim pravidelným hereckým partnerům patří Richard Norton, Jeff Wincott nebo Loren Avedon, se kterým se poprvé setkala při natáčení filmu KARATE TIGER 2: ZUŘÍCÍ BLESK. Setkala se s ním také např. ve filmech MANHATTAN nebo TYGŘÍ SPÁRY 3.

Mezi další její filmy patří série jako MARTIAL LAW, HNĚV A ČEST, DRAČÍ LADY nebo zmiňované TYGŘÍ SPÁRY. Objevila se také po boku Kevina Sorbo v jedné epizodě seriálu HERCULES. Zatím jejím posledním filmem je SCI-FIGHTER s Lorenzo Lamasem a Donem „ The Dragonem“ Wilsonem z roku 2004. Po natočení tohoto filmu se začala plně věnovat svému studiu bojového umění, které sídlí v Kalifornii a je velmi úspěšné. Cynthia Rothrock má dceru Skylar. Kromě amerického, má také hongkongské občanství.

Josef "videofil" Novák

Herecká filmografie

Filmy

2018 Fury of the Fist and the Golden Fleece
Paying Mr. McGetty
2017 A Doggone Hollywood
Star Raiders: The Adventures of Saber Raine
White Tiger
2016 Asian Ghost Story - vyp.
Beyond the Game
Double Fury
Showdown in Manila
2015 Bitchfight
Blue Suede
The Martial Arts Kid
Time Fighters: Genesis
2014 Mercenaries: Speciální komando
2013 Badass Showdown
2012 Santa's Summer House
2007 Bala perdida
2004 Sci-Fighter
2002 Vykoupení
Zákon: porušen
2000 Manhattan
Tygří spáry 4
1998 Rukojmí
1997 Night Vision
The Dukes of Hazzard: Reunion! (TV film)
1996 Američtí tygři
Jménem spravedlnosti
Oko za oko
Tygří spáry III
Šach mat
1995 Zhoubná vášeň
1994 Anděl strážný
Únik 2
1993 Dračí Lady II - Anděl zběsilosti
Hněv a čest II: Nepřátelské převzetí
Neporazitelná Kristy
Nezdolná síla (TV film)
Čest a sláva
1992 Dračí lady
Hněv a čest
Martial Law 2
Trojitý kříž
Tygří spáry
1991 Martial Law
Únik
1990 No Witnesses
Princ slunce
1989 China O'Brien II
Fízlové
Lady Reporter
1988 Ba wang hua
China O'Brien
Jungle Heat
Rapid Fire
1987 Karate tiger 2: Zuřící blesk
Oči draka
1986 Dny teroru
Magický krystal
Milionářský expres
1985 24 hodin do půlnoci
Red Force 2

TV seriály

1995 Herkules (TV seriál)

Dokumentární

2002 Modern Warriors (TV film)
Umění akce
1998 Masters of the Martial Arts Presented by Wesley Snipes (TV film)
Path of the Dragon, The
1996 Top Fighter 2
1995 Hvězdy bojových umění
1994 Cinema of Vengeance
1992 To nejlepší z bojových umění

TV pořady

2003 Faking It (TV pořad)

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(64)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace