Reklama

Reklama

Pověst

(amatérský film)

Obsahy(1)

Mysteriózní romantický horor Pověst vypráví příběh Elišky, která vidí svět tak trochu jinak. Samotářská dívka žije pouze se svým otcem a musí na nové škole čelit posměchu a šikaně. Jedinou oporou se jí stane spolužák Kryštof. Společně překonávají kruté nástrahy střední školy. Ani jeden ale netuší, jaká děsivá zkouška na ně čeká. Jejich čistá a naivní láska se střetne se Zlem ukrytým v dávné minulosti. (Cinema Open)

(více)

Recenze (2)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tohle se popravdě moc nepovedlo. Příběh samotný by možná ani tak špatný nebyl, bohužel hororové atmosféry je tu poskromnu a většinu děje zaplňuje školní život mladé Elišky – trampoty se spolužáky, přeskočení jiskry s ogarem, který jediný si z ní nedělá prdel, drsný fyzikář co dostane infarkt na hajzlíkách, neskutečně přehrávající omladina (někteří byli opravdu na ránu a seru na to, že jde o amatéry…). No a v neposlední řadě ušatý táta Aleš Háma, který jako jediný předvedl alespoň nějaký herecký výkon – coby nejzkušenější na place. Bohužel ta historka o zloději a náhrdelníku nebyla dostatečně poutavě zpracována… ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut se mi fakt líbilo. Na amatérský film celkem slušně zvládnuté středoškolské drama, sice plné nejtypičtějších klišé a bez jakéhokoli hororového prvku, ale natočené bylo se zápalem, nadšením a slušnou kamerou. Bohužel ta druhá polovina to celé poslala do háje, protože se dost nedůvěryhodně a blbě vyvíjela, všechny dialogy taky byly pitomé a konání všech postav bylo strašně divné a taktéž nedůvěryhodné. Navíc horor je to až v posledních 5 minutách, zničehonic a bez pořádného představení té pověsti. Hlavně to ale pak ukázalo, jak moc nedomyšlený scénář to mělo. Navíc nám zde žádná postava není ani pořádně představena a herecké výkony na amatérský film sice ujdou, ale i tak se tu našli tací, kteří mě svým pokusem o "hraní" dost rozesmáli. Ale tak aspoň se mi líbilo, že se to odehrává v Hradci Králové a že režiséři někde splašili Aleše Hámu, který tu rozhodně podává nejlepší výkon ze všech. Ani se není čemu divit, když nemá konkurenci. Objektivně za slabé 3*, přece jenom je to fakt amatérský film, ale subjektivně bych šel níž. ()

Reklama

Reklama