Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeť a vnuci bývalého zabijáka Costella byli zavražděni a jeho dcera skončila po útoku těžce zraněná. Costello se vydá na dálný východ, aby svoji dceru pomstil. Zaplatí si tři nájemné vrahy, kteří mu mají pomoci. Je tu ale jeden problém: Costello má kvůli starému válečnému zranění potíže s pamětí, a tak si musí vše zapisovat a fotit. Podaří se mu pomstít svoji dceru, než zapomene, že vůbec nějakou má? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (84)

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Johnny To standartně vizuálně silný a pro tentokrát si navíc tolik neplete budování hutné atmosféry s pouhou rozvleklostí...Oldschoolově zarputilá a drsná cesta za pomstou, která je obohacena o několik zajímavých scenáristických přesahů...Všem hitmanům věříte jejich profesionalitu i vlastní kodex cti...Johnny Hallyday taťka o tvrdosti diamantu... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná dráma od Johnnyho To. Má výborný príbeh o francúzskom majiteľovi reštaurácie, ktorého dcéra s rodinou žije v Hong Kongu a stanú sa cieľom skupiny nájomných zabijakov, ktorí zavraždia jej muža a aj deti, jedine ona ťažké zranenia prežije a tak kuchár so znalosťou zbraní prichádza do Hong Kongu, kde si vyhľadá a najme zabijakov, aby mu pomohli nájsť a dostať tých, ktorí majú rodinu jeho dcéry na svedomí. A navyše sa kvôli zraneniu z minulosti obáva, že všetko zabudne a preto si musí všetko fotiť. Spracovanie je na tom dobre, ale myslím, že sa to dalo podať aj ešte o trochu lepšie. Nadmieru spokojný som s prvou polovicou, ničím sa nezdržiava, rodina je napadnutá a otec hneď prichádza do Hong Kongu, chválim nájdenie a objednanie zabijakov, čo ma veľmi bavilo, rovnako aj hľadanie vrahov, až na pár nevýrazných maličkostí je to úplne ideálne. Ale od stretu oboch skupín nájomných zabijakov v strede filmu sa prakticky začína iný film, ktorému sa treba prispôsobiť. Som zvyknutý na štýl tohto režiséra, preto s tým nemám väčší problém a bavila ma aj druhá polovica, ale už len predsa všetko je dané a už dejovo nemá čo ponúknuť. Akcie je tu pomerne dosť a v rámci svojej kategórie je celkom vydarená. Johnnie To má svoj štýl, takže klasická akcia sa tu nenájde a preto to aj vnímam v jeho kategórii. Tvoria ju samé prestrelky, ktoré sú originálne, rozmanité a oceňujem tú zaujímavú poetiku. Síce ma v nich mrzí, že samotné úmrtia nie sú moc zaujímavé, ale inak je stále na čo pozerať. Ani sa nedá vybrať to najlepšie, každá prestrelka má svoje čaro, či nočná v lese, záverečné hľadanie hlavného záporáka alebo aj takmer až parodická na smetisku. Herecké obsadenie sa mi páči, Johnny Hallyday mi síce ako herec je úplne neznámy, ale bavil ma jeho herecký výkon a aj postava, výborná trojica zabijakov, či už ako vždy perfektný Anthony Wong Chau-Sang, Suet Lam, ktorý nechýba pomaly v žiadnom podobnom filme, alebo aj Ka-Tung Lam. Sklamal ma jedine hlavný záporák, Simon Yam sa na to vôbec nehodil, ale aspoň nemá moc priestoru. A čo sa týka réžie a technickej stránky, tak tu nemám čo vytknúť, Johnnie To si vytvoril vlastný žáner a tento film z neho patrí medzi to lepšie. Kto očakáva klasický akčný film bude pravdepodobne sklamaný, ale mne to sadlo, obzvlášť tá prvá, neakčná polovica. 75% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nebudem znova opakovat, ze Johnny To nie je dobry reziser. Asi jeho styl nesedi iba mne. Celych 45 minut som bol uchvateny a myslel som si, ze sa bude jednat o dalsiu vynimku v jeho filmografii, ktora mi dokonale sadla (dalsie filmy su Mad Detective, PTU, Running Out of Time). Jednoduchy, priamociary, drsny film o pomste. Proste vau. Bohuzial potom To rozohral ten jeho pre mna nepochopitelny humor a divnu stylizaciu akcnych scen, ktora ma vobec nebavi. Film potom uz nezachrania ani skveli herci, ktori nemaju co hrat. ()

Holina 

všechny recenze uživatele

Přestože byl Johny Hallyday jeden z nejvyhledávanějších herců snad někdy v osmdesátých letech (jedou snad vyšel i na nějakých samolepkách v nějakém německém časopisu - snad Piffovi), nikdy jsem ho v žádném filmu neviděl až do teď. A myslím, že to je právě ta role, na kterou sedí jako prdel na hrnec. Váhal jsem mezi 3*** a 4****, protože film má vynikající obsazení, parádní akční sekvence a sice omletý, ale dobře zpracovaný náměť. Nicméně musím ubrat za trochu nelogické chování postav (hajzlové jsou zase kámoši a podobně), nebo přehršel zpomalených záběrů. Jinak ale doporučuju. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Dějové přechody od poloviny filmu neustále opakovaných situací (stříleček), pod nánosem akčnosti se mění v nudu. Jedno je však mimo veškerou pochybnost, že někdejší velká rocková hvězda šedesátých a sedmdesátých let Francie Johnny Hallyday a občasný herec v roli hlavního hrdiny byl nesporným zpříjemněním jinak zcela průměrného filmu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Hlavní postava filmu Francis Costello (Johnny Hallyday) je založena na charakteru Jefa Costella (Alain Delon) ze snímku Samuraj (1967). Podobnost lze najít například ve stylu oblékání. (Jigvell)
  • Převážně se natáčelo v Hong Kongu a Macau. Od listopadu 2008 do ledna 2009. (Terva)
  • Film měl premiéru roku 2009 na filmovém festivalu v Torontu. (Terva)

Reklama

Reklama