Reklama

Reklama

Pan Church

  • USA Mr. Church (více)
Trailer 1

Píše se rok 1971 a malá Charlie žije se svou matkou Marií v Los Angeles. Jednoho dne se probudí a zjistí, že v kuchyni jejich domu je cizí muž − černoch − a vaří snídani. Matka jí řekne, že je to pan Church, a od této chvíle bude jejich kuchař. Charlie se přítomnost cizího člověka nejdřív nelíbí, postupně však přichází na chuť nejen jeho kuchařským výtvorům, ale začne oceňovat i jeho zájem a péči – díky panu Churchovi například objeví knihy a rozkoš z četby. Charlie netuší, že pana Churche jim v závěti odkázal bohatý bývalý milenec její matky − na šest měsíců, protože to je předpokládaná doba jejího dožití, Marie má totiž rakovinu. Nakonec ale žije ještě celých šest let a mezitím se z pana Churche stane nepostradatelný člen rodiny... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (186)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Konečně zase přišel film, kde Eddie Murphy má vážnou, ale zároveň hrozně milou postavu. Tak milou, že jste z pana Churche naměkko jak během filmu, tak i po jeho shlédnutí. Film Mr. Church totiž vypráví hrozně hezký lidský příběh, který využívá toho, že Eddie hraje postavu tajuplnou jak hrad v Karpatech. Příběh nám ji postupně otevírá a divák se tak každou další minutou dozvídá další zajímavé informace ze života jednoho pána, který by mohl být klidně i Váš soused. Ze začátku jsem si na ten přístup pana Churche hrozně těžce zvykal. Postupem času se ale v tom nenápadném světě tří lidí vytvoří tak patrné a příjemné nutkání zjistit víc o panu Churchovi, až to u mě vyvolá taková zvláštní magické pocity. Plus kuchařské umění pana Churche je na pomezí geniality, takže jediný problém, který po filmu nastal, byl ten, že jsem vyžral celou ledničku. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy patří mezi mé oblíbené komiky, bohužel se jeho kariéra zadrhla na jeho úchylce hrát ve filmu více rolí. Není proto divu, že jsem se na jeho nový snímek hrozně těšil, a přestože se jedná o čistokrevné drama, tak je právě Eddie jediným pozitivem tohoto filmu, jelikož svoji roli zahrál velmi dobře a další šanci by si rozhodně zasloužil. Vše ostatní je až příliš obyčejně, ničím nevybočující z řady a často to ani příliš dramaticky nefunguje, ale rozhodně to neurazí. Moje hodnocení 60%. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy mi nikdy nic moc neříkal. Jeho komedie jsou většinou otravné a nezábavné. Ovšem tímhle filmem si mě naprosto získal a ukázal, že je vlastně naprosto luxusní herec. Jeho Mr. Church je nesmírně sympatická a charismatická postava, na které celý film prakticky stojí. Jinak je to klasické emoce ždímající drama tak trochu připomínající filmová zpracování románů Nicholase Sparkse. Hranice vkusného kýče naštěstí zůstala nepřekročena. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Krásný a milý film o laskavosti. Eddie Murphy vypadá, že ani trochu nezestárnul, ale hlavně dokazuje, že je skvělým hercem a je škoda, že se své nejlepší roky plácal v průměrných komediích. Vaření, hudba, doba a přátelství hlavních hrdinů, všechno fungovalo. Mě se to líbilo a takových filmů by to chtělo víc. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Vlastně strašně obyčejný příběh ze života - a právě proto je tak krásný. Nepřikrášlovaný. Eddie Murphy překvapil, v takovéto pozici ho vlastně neznám a i když to na Oscara asi úplně nebude, určitě si nemyslím, že herecky už nemá co říct. Ani náhodou. Jinak film vlastně není ničím extra zvláštní, žádné nečekané záběry kamery, střihy atd. - vlastně naprosto obyčejná rutinéřina, která ale tomuto příběhu sedí jak p*del na hrnec :) 80 % ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Film je založený na poviedke "The Cook Who Came To Live With Us," ktorú McMartinová napísala v roku 2011. (Scraffy)
  • S výrobným rozpočtom vo výške 8 miliónov amerických dolárov ide o najlacnejší film Murphyho kariéry. (Scraffy)

Reklama

Reklama