foto

Natascha McElhone

  • nar. 14.12.1971 (45 let)
    Surrey, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Natascha McElhone sa stala neobvyklou postavou v britskom filmovom priemysle odvtedy, čo debutovala vedľa Antona Hopkinsa v roku 1996 vo filme SURVING PICASSO. Bola to typická prelomová rola; napriek nie príliš pozitívnemu ohlasu na film, Natascha získala dobré referencie a automaticky aj vstup do Hollywoodu.

Natasha Mc Elhone, rodená Taylor, sa narodila 14. decembra 1971 v Londýne. Keď mala tri roky, jej rodičia sa rozviedli a malá Natascha sa presťahovala s jej matkou, nevlastným otcom (známym žurnalistom) a bratom Damonom do Brightonu. Tu navštevovala dievčenskú školu Svätej Márie, ale napokon až herectvo sa stalo jej osudom. V štúdiu pokračovala v známej Londýnskej akadémií hudby a umenia, známej aj pod skratkou LAMDA.

Počas týchto štúdií, vzala niekoľko úloh v divadelných produkciách, napríklad Richard III., The Count of Monte Cristo, The Cherry Orchard ci Midsummer Night´s Dream. Po promóciách v roku 1993, sa Natascha objavuje na veľkej scéne, spomeňme SURVIVING PICASSO (Prežila som Picassa), THE DEVIL´S OWN (Anjel s dvoma tvárami), RONIN či svetoznáma THE TRUMAN SHOW.

Napriek hraniu vedľa najväčších hollywoodských hviezd (G. Clooney, B. Pitt, R. De Niro, J. Carrey), Natascha sa vyhýba publicite a vyberá si úlohy v nízkorozpočtových a tzv. druhotných filmoch, ktoré sa vymykajú bežným stereotypom amerického showbiznisu, ako napríklad MRS. DALLOWAY, LOVE´S LABOUR´S LOST, CITY OF GHOST (Mesto duchov), SOLARIS a aj film z dielne BBC THE OTHER BOLEYN GIRL. V posledných rokoch sme ju mohli uvidieť v LADIES IN LAVENDER, vedľa Judi Dench a Maggie Smith, GUY X a v americkej show US TV Revelations.

V súčasnosti môžeme videť Nataschu McElhone spolu s Jeanom-Baptiste Andreasom vo filme BIG NOTHING a v show US TV The Company, v ktorej si zahrá maďarskú revolucionárku. Oproti mnohým filmovým hviezdam, Natascha je príkladom mierumilovného a bezškandálneho života, po boku svojho manžela doktora Martina Hirigoyena Kellyho, plastického chirurga. Spolu majú dvoch synov, Thea narodeného roku 2000 a Otisa, ktorý sa narodil tri roky po Theovi. Rodina sa usadila vo Fulhame (časť Londýna).

Rastislav "Blackberry" N

Herecká filmografie

Filmy

2016 London Town
Mr. Church
2015 Heaven and Earth
2013 Cesta za snem
Moře
Romeo and Juliet
2010 Kid
2008 Kletba Měsíčního údolí
Ostrov naděje
2006 Nula od Nuly pojde
2005 Neznámý vojín
2004 Dámy v letech
2003 To druhé Boleynovic děvče (TV film)
2002 Laurel Canyon
Město duchů
Solaris
Strach.com
Zabij mě něžně
2000 Marná lásky snaha
Nakažen
1998 Láska mezi paragrafy
Ronin
Truman Show
1997 Mrs. Dalloway
Tichý nepřítel
1996 Přežila jsem Picassa
1994 Breed of Heroes, A (TV film)
1990 Unkindness of Ravens, An (TV film)

TV seriály

2017 Designated Survivor (TV seriál)
Brace for Impact (S01E21)
Bombshell (S01E20)
Misalliance (S01E19)
další epizody (10)
2016 Designated Survivor (TV seriál)
The Oath (S01E10)
The Blueprint (S01E09)
The Results (S01E08)
další epizody (10)
2015 Saints & Strangers (TV seriál)
2014 Californication (TV seriál)
Milost (S07E12)
Dcera (S07E11)
Večeře s přáteli (S07E10)
další epizody (10)
2013 Californication (TV seriál)
Odhodím své běsy (S06E12)
Bezva holka (S06E11)
Slepá víra (S06E10)
další epizody (11)
2012 Californication (TV seriál)
V pekle zase není tak zle (S05E12)
Párty (S05E11)
Úchyláci a děvky (S05E10)
další epizody (12)
2011 Californication (TV seriál)
...a spravedlnost pro všechny (S04E12)
Poslední večeře (S04E11)
Soud (S04E10)
další epizody (12)
2010 Detektiv Thorne: Ospalá dívka (TV seriál)
2009 10 Minute Tales (TV seriál)
Californication (TV seriál)
Mia culpa (S03E12)
Příchody a odchody (S03E11)
Dogtown (S03E10)
další epizody (11)
2008 Californication (TV seriál)
A žili šťastně... (S02E12)
Blues všedního dne (S02E11)
In utero (S02E10)
další epizody (16)
2007 Californication (TV seriál)
Kalifornský synek (S01E08)
Holky - přerušení (S01E07)
Po absintu je srdce něžnější (S01E06)
další epizody (8)
V síti CIA (TV seriál)
2005 Zjevení (TV seriál)
1996 Cold Lazarus (TV seriál)
Karaoke (TV seriál)
1994 Případy bratra Cadfaela (TV seriál)
1992 Naprosto dokonalé (TV seriál)
1981 Bergerac (TV seriál)

Dokumentární

2012 Můj život s novou tváří (TV film)

TV pořady

2004 Tavis Smiley (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace