Reklama

Reklama

Pan Church

  • USA Mr. Church (více)
Trailer 1

Píše se rok 1971 a malá Charlie žije se svou matkou Marií v Los Angeles. Jednoho dne se probudí a zjistí, že v kuchyni jejich domu je cizí muž − černoch − a vaří snídani. Matka jí řekne, že je to pan Church, a od této chvíle bude jejich kuchař. Charlie se přítomnost cizího člověka nejdřív nelíbí, postupně však přichází na chuť nejen jeho kuchařským výtvorům, ale začne oceňovat i jeho zájem a péči – díky panu Churchovi například objeví knihy a rozkoš z četby. Charlie netuší, že pana Churche jim v závěti odkázal bohatý bývalý milenec její matky − na šest měsíců, protože to je předpokládaná doba jejího dožití, Marie má totiž rakovinu. Nakonec ale žije ještě celých šest let a mezitím se z pana Churche stane nepostradatelný člen rodiny... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (186)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak malokedy sa vidi, zeby reziser koncil peckou, len ked si zoberiem takeho Richarda Donnera, ten koncil dost biedne, no a Bruce Beresford /Dvoji Obvineni, Kontakt/ natocil asi najlepsi film. O Eddie Murphym, ktory zrejme skoncoval so Zamilovanymi profesormi a podobnymi "nadherami" a tuna bud vari, alebo pecie, alebo maluje, alebo okopava zahradu alebo hra na chudobny nastroj. Este by som pridal par cinnosti, a to napriklad prechadzky po meste alebo cyklistika alebo beh atd. Dlho som si myslel, ze je s Murphym /Beverly Hills Cop 1 - 3, Zamilovany Profesor/ koniec a ze uz asi nic nenatoci. Tuna sa ale pochlapil, humor je verbalny aj neverbalny, Britt Robertson /Zeme Zitrka/ hrala na urovni a vlastne vsetci herci su tu super. Dialogy su normalne obycajne - take dialogy prevazuju stale, a tak to mam vo filmoch rad. Herecke vykony na urovni, Murphy bol vzdy rozporuplnym a kontroverznym hercom, hrat vie, ale casto ma podivny vyber filmov. Takze toto je pre mna jeden z najlepsich filmov roka 2016, ne komixarny Dedpul, Kapitan Banglades ci Amerika ci jaxa volal, ba ani Zutropolis ani precenovany Andel Pane 2. 95 % ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy strikes back. Jim Carrey byl kdysi pouze komik obsazovaný čistě do ujetých rolích, kde se od něj čekala jen záplava šílených grimas, kterým se lidé budou smát. Pak ale přišla Truman Show a hle, najednou všichni viděli, že on ten blázen dokáže zahrát i seriózní roli. Mr. Church nebude takovou bombou jako Truman Show, je to spíš malý nenápadný film, který se většinou bude líbit, ale díru do světa neudělá. Pro Murphyho je však podobným milníkem jako byla pro Carreyho Truman Show, protože v roli Mr. Churche konečně ukázal, že může být charakterním hercem. A hlavně si po spoustě letech paběrkování v podprůměrných komediích konečně zahrál v něčem, co má úroveň. Abych nepsal jen o Murphym, Britt Robertson podala opět super výkon a osobně si myslím, že by jí mohla čekat velká budoucnost. Je pěkná, sympatická a navrch umí hrát. Co víc by v Hollywoodu mohli chtít. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vlastně klasický sterilní feel good/sad snímek, který jede přesně nalajnovaný podle mustru, ovšem tak svižně natočený, že to uteče jako voda. A to více jsem se na film těšil kvůli zapadlému Eddiemu Murphymu, který rozhodně něco takového ve své uvadající kariéře potřeboval. Ne, že by ho snad vyzvidla opět někam výše, ale je radost ho opět vidět si herectví užívat, jelikož je opravdu fenomenální. A půvabná Britt Robertson? Zprvu jsem nechápal, proč byla obsazena do role 15 leté, ale v průběhu to dává naprostý smysl a těším se na ní i nadále. Podobné menší filmy mám setsakra rád a jsem rád, že mi neutekl..9/10 ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Těžko popsat tenhle pohodový příběh, který bez přílišného citového vydírání a hromady klišé pohladí srdce. Chválu si určitě zaslouží Eddie, který by určitě stoupl v žebříčku oblíbených herců, kdyby bral více takových rolí. Vlastně je to velmi jednoduché a obyčejné, ale zaryje se to pod kůži. Rozhodně doporučuji. 85% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

I když už od samotného začátku víte, jak snímek dopadne a jaké dějové zvraty budou přibližně následovat, budete si i přesto celý film užívat plnými doušky. Mr. Chruch je totiž úžasně pohodovým a dojemným filmem, který pohladí po duši téměř každého diváka, který není "citů prost". Přičtěte si k tomuto všemu i výborné herecké výkony Eddieho Murphyho a Britt Robertson, a dostanete film, od kterého jsem já osobně nic moc nečekal, přičemž mě ve výsledku zcela ohromil. Skvělá práce! PS: Doufám, že Eddie Muprhy v tomto skvělém výběru rolí bude pokračovat dále. Už je načase aby se opět dostal na výsluní! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • S výrobným rozpočtom vo výške 8 miliónov amerických dolárov ide o najlacnejší film Murphyho kariéry. (Scraffy)
  • Film je založený na poviedke "The Cook Who Came To Live With Us," ktorú McMartinová napísala v roku 2011. (Scraffy)

Reklama

Reklama