Reklama

Reklama

Kung fu Yoga

  • Indie कुंग फ़ु योग (více)
Trailer 1

Dva profesoři se spojí, aby našli ztracený poklad, a podniknou dobrodružství, které je zavede do tibetské ledové jeskyně, do Dubaje i do horského chrámu v Indii. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (43)

JFL 

všechny recenze uživatele

Moc smutný pohled. Jackie Chan předává štafetu mladším tajtrlíkům s plastikovými tvářičkami a do toho se natřásá několik modelek, to vše v nesmyslně našňupaném vyprávění – takže u vlastně máme jen dražší a mainstreamovější ekvivalent "Exodu do Šanghaje". Chanovo zaprodávání se Číně zde má jednak propagandistické konotace – koprodukce s Indií evidentně měla pomoci vztahům stran v Indii negativně přijímaného projektu Belt and Road Initiative. Navíc absolutní podřízení se těm nejděsivějším trendům současné čínské produkce ústí v naprostou nekoukatelnost pro příznivce Chanových klasik. Čínské publikum je okouzleno spektákly toho nejnižšího a nejnadreálnějšího kalibru, takže čínské kasovní trháky se neobejdou bez bláznivě překotných CGI scén za hranicí uvěřitelnosti. "Kung Fu Yoga" je pak smutným dokladem, že publikum, na které Chan cílí, není zvědavé na krkolomné kaskadérské kousky a nápaditou choreografii. Chan si tak vystačí s pitvořením a kupou pixelů. Dokonce i těch pár scén, kde opakuje své charakteristické choreografie z dob svého kariérního vrcholu, se nedají sledovat, protože namísto klasických kompozicí do celku, kde by vynikly pohyby a nápady, je akce rozsekaná na titěrné záběry, aby to mělo rádoby dynamiku. Stanley Tong je vedle Ringo Lama druhý veterán, jehož návrat dával naděje na comeback stylu zlaté éry hongkongské kinematografie, ale ještě fatálněji než u Lama výsledek pouze stvrzuje, že tahle éra se za současné konstelace čínského průmyslu nevrátí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $362,657Tržby Celosvetovo $257,739,000▐ Režisér Stanley Tong je až prílišný rutinér bez kúska nápadu. Dosť to trpí aj na dosť okatých trikoch, tie fakt bijú do očí. Celkovo výzor filmu pôsobí ako by chcel byť takým novodobým Indiana Jonesom ale ide úplne mimo vkusu, znesiteľnosti či dokonca nejakej tej pútavosti. Dejová kostra fakt chabá. /35%/ ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Možno to označiť za akési spirituálne pokračovanie BOŽSKEJ RELIKVIE ( podobne ako iný Jackieho snímok, ČÍNSKY ZVEROKRUH ). A práve preto je to vlastne o tom, že z námetu sa veľa vytrieskať nedalo a v záplave podobných snímkov za posledné 4 dekády, to vlastne ani nemôže byť brané ako kritika. Avšak malo to na viac, nebyť umelohmotnej vizuálnej stránky, ktorá degraduje film na nižší level ako si zaslúži. Už len scéna automobilovej naháňačky, ktorá sa mohla stať príkladom pre to najlepšie, čo sa kedy natočilo, skončilo ako digitálny bordel ( naozaj neviem, koľko áut bolo vlastne skutočných ). Doba sa ale mení. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jackie si teda pěkně zablbnul. Škoda že se do filmu nepřeneslo moc hravosti a zábavy, jakou si nejspíš tvůrci a herci užívali na place. Bollywoodská tečka byla přesně tím, co takový film mělo završit. Holt co očekávat od spolupráce Indie a Čína. Na druhou stranu, jak byla ohromná výprava, tak mizerné jsou digitální triky. A že musely být nacpány takřka všude. Jasně, lev v autě se jinak bude dělat těžko. Ale sporťák driftující kolem kamery fakt nejde natočit s šikovným řidičem? Jinak ale choreografie ušla a kvůli ní se na film bude dívat v první řadě. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan sice stárne, ale v některých jeho kreacích to není ještě tak vidět. Přece jen je ale patrné, že má na plátně méně prostoru a dává ho spíše ve prospěch nové generace, která má možná také čím zaujmout. Snad nejen tanečními čísly. Dobré akční scény, vizuálně hezké a hlavně skvělá počítačově animovaná zvířata. ()

Galerie (184)

Zajímavosti (4)

  • Závěrečnou píseň „Endless Love“ nazpívali Jackie Chan a čínská chlapecká skupina M.I.C. (Rominator)
  • Jméno postavy Jack Čchen je téměř totožné se jménem představitele této role, Jackie Chanem. (Yoshimitsu)

Reklama

Reklama