Reklama

Reklama

Dětská hra

(TV film)
Velká Británie, 1984, 70 min

Obsahy(1)

Jednoho dne se rodina Prestonových probudí uvězněná ve svém vlastním domě. Všechna okna a dveře jsou zvenčí zabedněné jakousi pevnou hradbou a nedají se otevřít. Kdosi uzavřel přívod vody a odpojil telefonní spojení. Teplota vzduchu stoupá. Otec Mike je bezmocný. Spolu s manželkou Lynn a dětmi se začínají dusit a čelí teroru nevysvětlitelných paranormálních jevů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Slimak 

všechny recenze uživatele

Konec je dost trhlej, ale roli spíš hraje záhadná atmosféra po celou dobu.Musím říct, že když se člověk trochu soustředí je ten film poměrně dobře promyšlenej.Námět je hodně originální a film má moc upoutat okamžitě v prvních minutách.Ale pořád něco neni recht že?Herecký výkony vzhledem k atmosféře a pointě jsou slušný.Hlavně oceňuju , že se film vyhýbá velkým a fyzicky náročným operacím, které by museli aktéři provádět, protože v tom horku tam, jsou hnedka s každým větším výdejem energie, na konci sil.Je to tedy autentické až dost.Takže vůbec nevim jakym právem jejich chování tady kdo napadá.To by mě zajímalo kdo ty věčný nespokojence teda nutil se na to dívat na celý.Pak tady mektaj o 80 ztracenejch minutách jejich beztak zbytečnýho života. (jinak takhle dementní text distributora se každej den nevidí.Prozradí všecko...no stres.) ()

charge 

všechny recenze uživatele

Hutná atmosféra, která by se spolu s napětím dala krájet od začátku, až skoro do konce. Celou dobu mi nedala klid myšlenka, jak se sakra odtamtud dostanou a co je vlastně příčinou tohoto nelogickýho a nevysvětlitelnýho uvěznění. To horko sálalo přímo z obrazovky spolu se zoufalostí situace vedoucí k zešílení klaustroufobickýho rázu, když asi 5 cm od venkovní zdi je z neznámý látky tvořená zeď ,která nemá konce a která se nedá nijak narušit. Teplota stoupá a situace se stále nelepší, naopak, z krbu začíná vytékat neznámej sliz a navíc se začínají objevovat stejnorodý značky, v podobě tetování na kůži hlavních a prakticky jediných dvou hrdinů, nebo i dokonce ve vysílaným signálu přijímaným televizorem non-stop beze změny. Konec pochopitelně zklamal, asi jako vetšinu diváků, i když nějaký lepší závěr je na tenhle film těžko vymyslitelnej a mohl dopadnout ještě hůře a pořád lepší nějaký rozuzlení nežli žádný. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tenhle film obsahuje strašné herecké výkony a ten kdo ho natáčel asi neměl ani mozek. Už první dialog , který zní Spíš ne nespím ale chrápeš zavání totální idiotovostí. Manžel v tomto filmu je takový odborník, že by asi dokázal vysvětlit i nevysvětlitelné oproti tomu jejich dcera je taková píča že by si chtěla hrát i kdyby byl snad konec světa :-). Do toho si připočtěte manželku, která hysterčí celý film aby když má možnosti udělat něco na svou záchranu si lehla do postele a ležela a máte celý film. Takhle probíhá celý film až se dostaneme k docela zajímavé pointě za kterou dávám ty 2 hvězdy. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Child's Play mě zaujalo svými rozporuplnými ohlasy a obecnou nadšeností z pointy. Přes to, že jsem kvůli zdejší galerii (!!!!) společně s přečtením popisu odhalila pointu ještě předtím, než jsem si film pustila, stejně jsem se těšila, jak sedmdesáti minutová stopáž bude zobrazovat trable zdejších hrdinů s dobytím se ven z domu. Nakonec jsem spokojená i tak. Když opomenu za vlasy přitažené a naivní dialogy, postavy jednaly v rámci možností docela logicky (i když zpomaleně) a byly sympatické. Dalším plusovým bodem byla ta značná nejistota a atmosféra zabedněného domu. Můžu říct, že já jsem se královsky bavila nad sledováním jejich strastí a dilemat a neodtrhla jsem oči od obrazovky. Když se dostanu k té slavné pointě, byla to pro mě už jen třešnička a dortu, i když trochu kyselá. Nebudu říkat proč, protože nechci spoilovat. Zkrátka mohla být zobrazena trochu "reálněji" nebo jak bych to řekla. Každopádně je tohle asi nejlepší sedmdesáti minutový TV film, jaký si lze asi v tomto žánru dopřát. Pokud od toho nebudete příliš čekat a povezete se na té správné vlně, budete se bavit stejně dobře jako já. ()

Jufonka 

všechny recenze uživatele

HA HA HA! Nic jinýho se asi ani říct nedá :-). Tenhle film mě opravdu pobavil. Nějak nevím, jestli ho mám dát do odpadu, nebo ho ohodnotit pěti hvězdičkama. Jde o to, že se to od začátku tvářilo přesně jako typ filmů, který mám docela ráda, prostě béčkovej horor, kterej vás ale donutí dívat se až do konce a hrozně se těšit na závěrečnou pointu. Neřekla bych, že herci byli špatní (navíc já mám slabost pro Nicholase Claye), ale jestli něco bylo hroznýho, tak to byly neuvěřitelně stupidní dialogy... A navíc mě tam hrozně štvala ta manželka, chovala se jako slepice. Ale budiž, to se dalo celkem přežít. Bavilo mě to napětí, kdy se stupňuje teplota v domě, dochází voda, hlavní hrdinové jsou víc a víc spocený... jenže právě to je důvod, že člověk čeká nějakej skvělej závěr. A pak tohle? Oh my god... to už se ani nedá nazvat stupidní :)). Přes to všechno se mi ten film docela líbil, člověk to musí brát s humorem, jinak by mu bylo líto těch 90 minut, kdy napjatě čeká, co že za tím vším vězí... A závěrečnej nápis? No.... to snad radši bez komentáře :)) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • V celém filmu hrálo jen 5 herců. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama