Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvoudílný film natočený podle úspěšného románu Anity Diamant vypráví historii dvanácti izraelských kmenů z hlediska Dinah, jediné Jakobovy dcery. (AMC Czech)

Recenze (24)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Zajímavě a poutavě zpracovaný biblický příběh, jehož vyprávění kráně ukazuje, že Židé a Araby mají mnohem více společného, než by si chtěli přiznat.  Taková pěkná pohádka pro dospělé, aneb jak z pověstí udělat náboženství snadno a rychle. Božího na tom není nic, ale koukalo se na to hezky. v druhém díle sice snímku docházel trošku dech, ale i tak si myslím, že 4 hvězďule jsou na místě. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Asi je to jedna z nejschůdnějších cest, jak uchopit biblické příběhy a vyvarovat se jejich nepravděpodobností a patosu, které ve starých textech jsou - vzít jejich okrajovou postavu, o které se příliš neví, a domyslet na daném půdorysu její příběh. Vyprávět jej podle dnešních pravidel. Přirozeně, bez zázraků a logických lapsů. Dlouhý, ale moc povedený kousek. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film predovšetkým pre ženy a o ženách. O Dinah, ktorá mala raz v rukách všetko šťastie a lásku sveta a inokedy mala ruky prázdne ... ale odpustiť dokázala všetko a v tom pramenila jej sila. Knihu som čítala už dosť dávno, ale mám pocit, že jej filmové spracovanie je slušné. Netradičné prostredie zaujme a páčili sa mi kostýmy. 3,5* ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Feministická verzia knihy Genezis, ktorá poníma vzťah muža a ženy, rodičovstvo ba i náboženstvo ako partnerstvo emancipovaných a sebavedomých individualít. Veľmi zaujímavé, len o Bohu to skoro vôbec nebolo. Zato o bôžikoch, ktorým je v Biblii venovaný 1 riadok, áno. V podstate je to Rosamunda Pilcherová s biblickým námetom. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Biblické příběhy mám rád, ale tohle byla hrozná nuda. Ze začátku se tam jenom sexovalo a pak už to celé bylo jenom o lásce. A já takovéto romatické příběhy bez nějaké akce nebo dramatu nemám rád. Film je rozdělen na 2 části, já ho hodnotím po 1. části. Na tu druhou se už koukat nebudu, už takhle mi stačila ta 1,5 hodina nudy. ()

Galerie (46)

Reklama

Reklama