Reklama

Reklama

World War Dead: Rise of the Fallen

Trailer

Obsahy(1)

Bitva na Sommě byla jedním z největších krveprolití v dějinách válek. U příležitosti 100. výročí se vydává skupina filmařů a odborníků přímo na bitevní pole točit dokument do nechvalně proslulého Delville Wood, místa velkého krveprolití. Díky své senzacechtivosti uvolní kletbu dřímající po desetiletí v zákopech a chodbách pod bitevním polem. Z natáčení dokumentu se rázem stává boj o holý život, protože někteří padlí na bitevním poli ještě nedošli klidu... (Ombak▼Penari)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Podivnější pátrání po zombošech jsem snad v životě neviděl. Ono vlastně toho není moc k vidění. Prvních 40 minut divák kouká na pomatené běhení herců od nikud nikam a do toho se mu z reproduktoru valí zvuk "mrtvých" vojáků: "Uuuaaaa....!" Určitě se najde mnohem horší zombiefilm než byl tento, ale otázkou je... je lepší sračka než hrozná sračka. Bohužel lepší nebo horší stále je to sračka - 2% (dvě procenta dávám za poměrně slušný obal). ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Kto by to bol povedal!! Že film s tak prehnaným a nevďačným názvom, v najotrepanejšom hororovom subžánri (zombies) a v najneobľúbenejšom hororovom spracovaní (found footage) bude nakoniec nielen znesiteľný, ale aj celkom pekne natočený, miestami príjemne atmosférický a dokáže so všetkým tým klišé pracovať tak, že (aspoň) neirituje. Síce to dosť kolísalo a druhá polovica bola trochu chabšia než prvá, ale aj tak to považujem za celkom pozitívne prekvapko a tie slabšie 3* dám. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Zbožnuji na filmu chyby jako že herečka spadne do vody je od bahna a mokra a za 3 vteřiny v záběru čistá a dokonala prostě mě to sere a je to dost často ale budiž, příběh je dobry zombie vojáci a herci se snaží přežívat v podzemí co nejlíp, ale někteří to prostě kazily, proč se nepodívat smrti do oči bože. Film by byl dost dobrý ale ty hádky a někdy moc okaté chyby všechno bych přehlédl kdyby aspoň dokázaly s příběhem dělat mnohem víc celkem škoda hororu. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Já tomu ty tři hvězdy dám. Ono je to ve své podstatě takové sympatické, ale nedotažené. Nápad s bitevním polem z první světové a klaustrofobickými starými zákopovými tunely není vůbec marný. Sice nic extra nového (bunkry a tunely jsou v každém druhém military hororu i found footage), ale přeci jen prostředí bitevního pole dodá filmu na zvláštnosti. Nicméně i tady se z toho dalo vytřískat víc, na bitevních polích se určitě dají najít zajímavé lokality, ze kterých válka vysloveně čiší, tohle byla spíš jen bezejmenná louka a les. Bohužel jinak to jde celkem do kelu - zombie vojáci jsou klasicky tupí a pomalí a hrdinové před nimi prostě jen utíkají sem a tam. Roztřesení kamery a záměrné poruchy techniky jsou bohužel až příliš časté a zbytečně velké a opravdu to při sledování už hodně ruší. A hlavně se nedaří udržet napětí a už vůbec ne děsit. Lekačky jsou laciné a doba mezi tím, než se zase začne něco dít, příliš dlouhá. Řekl bych, že z toho šlo prostě vytřískat mnohem mnohem víc, ale na film se v zásadě nezlobím, docela fajn pokus. Ovšem i český Ghoul byl výrazně děsivější a napínavější. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Britský snímek „World War Dead: Rise of the Fallen“ zapadá do standardů found footage snímků a nijak z nich nevybočuje. I když je zde zajímavý historický podklad, který je shrnutý hned na začátku filmu a v podstatě není pro další dění až tak zásadní, tak v konečném důsledku už je to jen příliš frenetická zběsilá akce, kdy lidé vlastně jen pobíhají a případně umírají. A to je vše. Překvapivě nuda. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama