Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (906)

plakát

Den dlouhý 28,5 hodiny (2020) 

Od svých dvou devadesátkových dokumentárních předchůdců z expedic I a II se tady velmi sympaticky vypráví více příběh lidí místo vědeckého vysvětlování. Díky tomu celému snímku krásně tluče srdce a dokáže zaujmout i lajka s touhou po dobrodružství.

plakát

Krajinou domova (2014) (seriál) 

Tenhle seriál se naprostý skvost, díky kterému si možná konečně začnete vážit úžasné země, ve které žijete. Nádherně natočeno i okomentováno. Krásně namíchané záběry krajiny se zajímavými informacemi, které se střídají s pohledy na vybrané druhy fauny i flóry. Dohromady nádherná oslava přírody a míst, která by možná ušla pozornosti mnohých lidí. Nekonečný zásobník nápadů kam vyrazit ve volné chvíli.

plakát

Galerie Boha (2023) 

Nejujetější film mého života, nevěřil jsem vlastním očím. Ale to neznamená, že to je špatný.

plakát

Prokletí (2021) 

Eight for Silver rozhodně není dokonalý hororový film, ale rozhodně patří mezi špičku vlkodlačího žánru (což zase není nic těžkého vzhledem ke kvalitám a četnosti zbytku). Atmosféricky dokonale zvládnuté, herecky zajímavé a zajímavě vymyšlené i po mytologické stránce. Připomíná Čarodějnici Roberta Eggerse. Za mě palec nahoru.

plakát

Přízraky v Benátkách (2023) 

Zatím nejlepší díl brannaghova Poirota, především pro skvělou atmosféru. Spletitost případu lehce pokulhává, ale atmosféra to umě vyhanrazuje.

plakát

Králové videa (2020) 

Není moc co hanět, je to prostě dobře a zajímavě zpracovaný jeden speciální filmový fenomen. Dokument toto téma podává vyčerpávajícím způsobem.

plakát

Zloději zelených koní (2016) 

Westernová atmosféra snímku je sympaticky snová a jakoby neskutečná, podpořená dobře vybranou hudbou, hlavní role obsazeny dobře, ale výsledek ničím extra neuchvátí, schází tomu nějaké opravdu silné momenty a zajímavější finále. Škoda.

plakát

Chlast (2020) 

Skvělý Vinterberg, skvělý Mikkelsen. Nápad snímku více než zajímavý, jeho příběhové zpracování ještě lepší. Nejzajímavější je ovšem závěrečné vyústění, které alespoň já považuji za sympaticky nejednoznačné.

plakát

Rodinná oslava (1998) 

Poněkud těžko stravitelné pro člověka odkojeného moderním filmem. Pravdou je, že dogmatická pravidla, použitá při tvorbě filmu z něho dělají dokonale autentické homevideo, díky kterému máte pocit, že ten vážný příběh je ryzí skutečnost, kterou někdo jen zachytil na kameru.

plakát

Lví srdce (2013) 

Skvělý Peter Franzén ve variaci na Kult hákového kříže. Příběh skinheada, který je krze lásku k ženě nucen zrevidovat svoje jednoduché a vyhraněné názory na rasu a národní hrdost. Vtip se mísí s vážnosti a srážka extrémních názorů s nečernobílou realitou je o to tragikomičtejší.