Reklama

Reklama

Komorná

  • Jižní Korea Agasshi (více)
Trailer 2

Šlechtična Hideko žije v ústraní na venkovském panství se svým strýcem a poručníkem. Chlípný strýc vychovává Hideko přísnou rukou a čeká, až dospěje, aby si ji mohl vzít a zmocnit se jejího bohatství. V domě se však objevuje podvodník, který zosnuje příchod mladé komorné Sukhui ve skutečnosti chudé kapsářky, která mu má pomoci nebohou Hideko svést. Dobře promyšlený plán ale začíná hatit vášeň, která mezi dvěma dívkami zahoří. Brzy navíc přestává být jasné, kdo koho ve skutečnosti podvádí. Příběh bestselleru Zlodějka spisovatelky Sarah Waters do japonsko-korejských reálií 30. let 20. století převedl jeden z nejvýraznějších jihokorejských režisérů současnosti Park Chan-wook a vytvořil dynamický thriller plný zvratů prodchnutý podmanivou erotickou atmosférou. (Aerofilms)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (268)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nevydržala som, vykašľala sa na knihu a pozrela si rovno film. Fantastický vizuál a kamera, herci tiež dosť dobrí. Na to, aký je ten príbeh slabý, to Park nenatočil asi zle, keďže som sa za ten dlhý čas ani raz nepozrela na hodiny ... nemení to ale nič na tom, že od Parka som zvyknutá na iné palby. 3,5* ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Bermudský trojúhelník v korejsko-japonském dialektu překvapil a Komorná si získala mou pozornost. Nečekané zvraty, erotické dusno či tajemnost příběhu, kterému bych mohl vyčíst jen pro mě trošku delší vzdálenost od startu do cíle, ale jinak jízda bez nijaké kolísavosti napětí. Chan-wook Park hold umí zajímavě obzvláštnit vcelku jednoduchý příběh a tím vytvořit velmi netradiční dílo zasluhující touhu po znovuzhlédnutí. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Po Parkovo nepříliš vydařeném útoku na Hollywood jsem rád, že navázal v podstatě na vše, co ho dříve zdobilo. Komorná je sice spíše taková filmová blbinka, ale disponuje naštěstí všemi možnými atributy Parkova rukopisu. Ta přemrštěná délka tudíž nenudí, přehnané scény brutality i erotiky pobaví a Yeong-wook dává svojí hudbou vzpomenout na svá nejlepší témata z Parkovo masterpieců. 7/10 ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Ktovie, či veľkosť románovej predlohy neboli Parkovi prekvapivo na tiaž, určite sa mu podarilo perfektne zhustiť kostýmovú atmosféru a vybalansovať ňou digitálnu hĺbku. Skôr obmedzujú a mierne rušia prehnané peripetie, ktoré nemá plne pod kontrolou a nevie nimi súrodo kombinovať. Expresivita postáv potom vo vzájomnej diskrepancii chátra, v niektorých momentoch naopak prekvapí, ale chýba tomu dôvtip. A možno prefíkaná umelecká provokatívnosť. Určite tým ale nemyslím pritvrdenie lesbických scén, tie už dávno nie sú tabuizované, čochvíľa bude v kinematografii rafinovaných výklonkov erotiky tabuizovaných snáď viac v heterosexuálnej polohe. Ale to už je od témy. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Atraktivní reálie, rafinovaný příběh (sem tam zpestřený výtečným vtipem), výborné obsazení (Kim Tae Ri v titulní roli je vyloženě roztomilá) a velkolepé rozuzlení. Relativně dlouhá stopáž mi nevadila, naopak ty explicitní erotické pasáže bych si z filmu klidně odmyslel. Co mi ve filmu trochu chybělo, byla nějaká výraznější hudba, na kterou jsem byl zvyklý u režisérových předchozích filmů (jeho dvorní skladatel Jo Yeong-wook vyloženě umí, proto mi přišlo trochu líto, že většina Komorné je bez jakékoli hudby). Naopak na jeho typické násilí nakonec dojde, a sedlo mi tam asi nakonec i víc, než všechno to lesbický šukání. Podle traileru jsem si asi myslel, že to bude větší pecka, a celkově mám tak nějak pocit, že kdybych to neviděl, zas tak o moc bych nepřišel - ale když už jsem na to vyrazil, za mě nakonec spokojenost. Fandové režiséra si určitě přijdou na své, a ti ostatní by mohli také, pokud mají v oblibě asijské filmy - a pokud budou mít štěstí na kino s dobrými sedačkami (těch 141 minut + další čtvrthodina obligátního reklamního bordelu před filmem na předpotopních sedačkách v Aeru se rovná skoro Záhořovu loži). Btw. cítil jsem tam výraznou inspiraci filmem Pestrobarvec petrklíčový, ale možná se pletu. P. P. S. Čím míň toho člověk o tom filmu ví předem, tím líp. Už jen samotný distributor spoileruje o sto šest. ()

Galerie (219)

Zajímavosti (7)

  • Timeline: Natáčení začalo 15. června 2015 v Kuwaně v Japonsku. Poslední klapka klapla v poslední říjnový den. Natáčelo se v Japonsku a Jižní Koreji. Film si odbyl premiéru 14. května 2016 na filmovém festivalu v Cannes. Do kin se pak podíval prvního června. (Hal_Moore)
  • Vo filme sa objavia okrem plynového zapaľovača aj náramkové hodinky Seiko Solar, čo je však v roku 1930 nemožné. (MikaelSVK)
  • O hlavní roli se ucházelo přes 1500 zájemkyň. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama