Reklama

Reklama

Poslední král

  • Norsko Birkebeinerne (více)
Trailer 1

Píše se rok 1204 a Norsko je rozervané občanskou válkou. Ve víru intrik umírá král a těsně před svou smrtí odhaluje, že má nemanželského syna – Håkona Håkonssona, dědice trůnu. Začíná zuřivý souboj o život malého dítěte. Loajální služebníci trůnu Skjervald (Jakob Oftebro) a Torstein (Kristofer Hivju) se snaží svého budoucího krále udržet naživu ze všech sil. Stojí proti nim neúprosná příroda i dánští nájezdníci, kteří neznají slitování. Obstojí dvojice hrdinů v nerovném souboji a dostane následníka trůnu do bezpečí? (Film Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (106)

emma53 

všechny recenze uživatele

Fascinovalo mě jejich mistrovské sjíždění kopců spojené s honbou na koních. Neměli to herci v žádném případě jednoduché, protože ta zima tam skutečně taková byla. Tudíž chválím jejich herecké nasazení, které je mně osobně neznámé. Nechybí tam nic, co k takovým žánrům nahoře vypsaných patří a tudíž nemám důvod nedat vyšší ohodnocení. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že mě tvůrci měli na lopatě od samého začátku, překrásná příroda, fantastické záběry, parádní lyžovačka a k tomu ty hromady bělostného sněhu.. K příběhu - mladý král umírá, byl zavražděn a než vydechne naposledy, stihne vyslovit, že má syna.. Od této chvíle začíná napínavý a houževnatý boj o život malého chlapce, čestných mužů proti zrádcům.. U mě spokojenost.. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Jako pozvánka na lyžovačku v prašanu do norských velehor dobrý! V té zimě chtěli mít asi všichni všechno za sebou a tak jsou herecké výkony takové neslané, nemastné. Také honění se za miminem, potažmo jeho ochrana, nejsou oskarovou scénáristickou náplní. A tak jedinou radostí je opravdu jen pohled na zasněženou krajinu...což je pastvou pro oči tak pro 10% populace. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Hákon a lyžníci je kárvingový průvodce po norských sjezdovkách třináctého století a bezostyšná reklama na lyže Prknomic, hůlky Větvignol, vázání Špagátomon a trojpřezkovou totalflex obuv Sobica. Na startovní listině je výkvět skandinávské reprezentace včele s vrchním Divočákem, specialistou na sjezd s miminem, avšak hlavní boj o titul krále fjordů se rozhoří mezi favorizovanými Dány, vedenými bezskrupulózním katolíkem Skurrvem Ukrutt Zmrdsenem, a norskou biatlonovou nadějí Skørøfurth Vøle Språvnakstedem, která nakonec zvítězí zejména díky bezchybné střelbě. No, pár nepočetných, vymydlených a přebarvičkovaných anemických vikinských shluků a záběrů kulantní krajiny z toho velkofilm rozhodně neudělalo, ale i tak se jedná o veskrze zábavnou a hezky natočenou televizní pohádku Jak měl Håkon Håkonson všechno na håku. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Norsko dvanáctýho století je docela pokroková krajina. Vikingy na cárvingovejch Blizzardech člověk jen tak neuvidí. Jediný co mě docela mrzelo je, že to nebylo trochu víc syrovější a míň pohádkový. Ten fairytale look tomu moc na věrohodnosti nepřidal. Takže přístě prosím surovější valhallu při jízdě vstříc ragnaroku ! 50% P.s.: divokej Tormund jako kdyby se v tom dvanáctým fakt narodil... ()

Galerie (83)

Zajímavosti (4)

  • Plakát filmu kopíruje stejnojmenný obraz "Birkebeinerne" (anglický název: "Skiing Birchlegs Crossing the Mountain with the Royal Child") malíře Knuda Larsena Bergsliena z roku 1869. Samotný název Birkebeinerne vychází z názvu politické strany "birkebeiner" (březonohí) v norské občanské válce. (Jirka_Šč)
  • Rovanko ako dej filmu tak aj jeho natáčanie prebiehalo v Nórsku, predovšetkým v Lillehammeri a Songdali. (MikaelSVK)
  • Vo filme sa rozpráva až troma jazykmi. Birkebeinerovci hovoria nórsky, Baglerovci dánsky a kráľovna Margrete (Lia Boysen) používa švédčinu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama