Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý voják Jonathan Pine (Tom Hiddleston) pracuje jako noční recepční v káhirském hotelu Nefertiti, kde je ubytována krásná Sophie Alekan (Aure Atika), jež je milenkou bohatého Freddieho Hamida (David Avery). Jonathan neodolá půvabu Sophie a přijde na stopu ilegálního prodeje zbraní, který podle zjištěných indicií organizuje vlivný obchodník Richard Roper (Hugh Laurie). Aby překazil špinavý obchod se zbraněmi, neváhá Jonathan využít svých kontaktů v Káhiře, současně ale musí rychle dostat do bezpečí Sophii. V Londýně se mezitím získané materiály dostávají do rukou agentky britské tajné služby Angely Burr (Olivia Colman), která již léta usiluje o dopadení Ropera. (Dont)

(více)

Recenze (15)

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím menší zklamání. Herecky špičkové. Laurie i na tak malém prostoru vévodí seriálu, Tom Hiddleston je profík každým coulem. Osudová žena je ale málo oslňující a trpí tak uvěřitelnost nosné situace nečekané lásky k neznámé. První díl působí jako pomalejší prolog což u le Carrého bývá poměrně v pořádku, ale na tak malém prostoru člověka nezasáhne. Těším se až se rozběhne ten načrtnutý konflikt, ale zatím nic extra. ()

Alagaesie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní sekvence velmi zajímavá. 1. díl: 2011, Hm to začalo Arabský jaro ne? Johnatan je týpek. Hiddelston je prostě zas skvělej. Egyptskej hotýlek Nefertiti. Johnatan by i možná zdrhnul, kdyby to bylo možný. Tak takhle vypadá soupiska Arsenalu? Se nedivim, že se jim říká Gunners… Nicméně k potlačení puče by to stačilo. “Are you afraid about your safety?֨” “No but I see you are.” Laurieho Roper je výbornej. Alecanová, ty se nezdáš. Ach ti Arabové… Jsem si říkal už od začátku, že Alecanová bude nějak „nasazená“… Vždycky je lepší podporovat ty, u kterejch člověk ví na čem je, než nějaký unnamed náboženský magory schopný bez skrupulí postřílet kostel. Ahá, tak on Hamid investoval v UK – jak nečekané…A Roper nabral kurz Švýcary. “Corky, are you proposing that lady?” Laurieho: “Unlikely” znělo celkem cynicky. “I´ve been to New York to buy a picture and I´ve returned with her.” “You´ve said you were buying a horse.” “It was a horse pic.” Zmínka o jamce stála taky za to. Já se bavil. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přijmout prosbu půvabné dámy v nesnázích by asi měla být pro každého muže povinnost, ovšem tahle Tomu Hiddlestonovi pořádně zamíchá životem. Noční manažer káhirského hotelu se tak zaplete do nebezpečné sítě mezinárodního obchodu se zbraněmi. Snaží se vytěsnit to, co se jedné osudné noci v hotelovém pokoji stane, ovšem po čtyřech letech se mu v jiném (švýcarském) hotelu vzpomínky vrátí – s příjezdem vychytralého obchodníka s ksichtem Hugha Laurieho. Nicméně choulostivé dokumenty, které získal, už jsou v rukou britské tajné služby. Rozjelo se to poměrně svižně, všichni za kamerou zřejmě vědí, co mají dělat, jen mi úplně nesedělo, že by se hlavní hrdina (ač bývalý voják) tak moc ponořil do víru událostí. Onu osudovost a zarputilost jsem z něj prostě necítil. Zatím jsem opatrný. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Le Carré mi vždy přišel jako zcela nedějový autor, který se sice hezky soustředí na atmosféru, nejvíce se mu asi líbí ta s místnostmi zahalenými kouřem z cigaret, ale příběhově a charakterově byl většinou poněkud povrchní. V prvním dílu tohoto seriálu musím přidat ještě pro mne zbytečně mladicky vypadající agenty i samotného hrdinu, kterému žádnou válku v Iráku nevěřím ani náhodou. Ani ten vztah na začátku. A vůbec, všichni jsou tak děsně tajuplní, že se vlastně může odehrávat cokoliv. Samotné téma jak v úvodu Egypta, tak posléze filantropa, obchodujícího se zbraněmi, mi přišlo už únavné - kolikrát to tu jen bylo. Není tam nic moc, co by mne nutilo dál se dívat a čekat na možný příběh pomsty. ()

dO_od

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Trochu delší, ale i přesto jasná devítková záležitost. Představení dvou hlavních postav, jejich tiché nepřímé střety v první polovině stopáže a následná konfrontace v té druhé, přičemž scénář jednoznačně napovídá, kam se celá hra bude ubírat dál - takhle přesně má správná šachová partie vypadat. Je to chytré, britské (co koukáte, to je taky vlastnost), pomalé, tíživé, přesně zahrané a výborně natočené a to si piště, že chci vidět víc. 9/10 ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama