Reklama

Reklama

Mozek v plamenech

  • Kanada Brain on Fire (více)
Trailer

VOD (1)

Biografické drama vycházející z příběhu a stejnojmenné knihy Susannah Cahalanové, mladé novinářky, kterou postihlo zřídkavé neurologické onemocnění... Susannah Cahalanové je 21 let a má před sebou slibnou novinářskou kariéru v New York Post. Najednou začne trpět záhadnou nemocí. Mívá časté záchvaty, slyší hlasy a její stav se blíží k šílenství. Jak ubíhají týdny, záchvaty se stupňují, nevysvětlitelně přechází od vzteku a násilí do stavu katatonie a lékaři nejsou schopni stanovit správnou diagnózu. Po dlouhodobém pobytu v nemocnici se konečně najde lékař, který doslova na poslední chvíli objeví skutečnou příčinu nemoci. Pomůže jí krůček po krůčku vyléčit se a začít znovu žít jako plnohodnotný člověk. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších životopisných filmů!V krátkém čase vidíme průběh onemocnění Susan od začátku od vypuknutí nemoci až po její uzdravení......Měla štěstí na mladou lékařku která jediná se nenechala odradit a šla dál a o tom to je.Susan měla štěstí.Perfektní scénář,režie,kamera a obrovský výkon Moretz.Muselo to pro ni být i náročné emociálně.Jak dokázala zahrát člověka kterého mění postupující nemoc.To bylo na Ocscara a zaslouženého.A nakonec české dialogy a dabing.Opět velice profesionální.Bravo. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Sú filmy, ktoré chcem vidieť, aj keď očakávam průser. A to je presne tento prípad, teda lekársky prípad, ktorý by mohol byť epizódou seriálu Dr. House, a možno tam aj bol. Akurát v Housovi boli postavy s mimoriadnou charizmou a prvotriednym herectvom a dramaturgia epizód zabezpečovala napätie od začiatku do konca. V tomto filme to všetko chýba a Chloë, akokoľvek bola roztomilou detskou herečkou, zatiaľ nemá na to, aby zahrala postavu s psychickou poruchou. ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Když se Vám ocitne v plamenech kunda, je to dobrý, stačí zamrdat a život zase běží dál. Když se zapalujou lýtka, bude to postupovat k první větě, co jsem napsala, ale když Vám hoří mozek, tak vás čeká jebání max s vašim zdravotním stavem a to žádná zábava neni. Přesně v této situaci se ocitne značně šukézní Chloë a den za dnem prožívá větší a větší peklo a to bez princezny. Začátky nebyly nijak extrémní, vlastně mi to připomínalo můj zcela normální den, kdy nevím kde jsem, co je za den, co mi kdo chce a skilluji svůj trumf - čumění do blba bez mrkání. I tomu starostovi bych se vysmála tím ale všechna podobnost končí a následující škubání se na zemi, postupující ochrnutí, kapající kohoutek co nekape, televize co mě pomlouvá i když mě nepomlouvá a celkově kolosální stav na píču přeci jen nemám. Proto mi při představě, že by se tohle vše dělo mně celkem zamrazilo na hřbetu a jednou jsem tu svou ASS (asijskou sadistickou svini) nechala spát a s hrdinkou skoro i soucítila. Možná ale jen proto, že je fakt šukézní a velmi ráda bych jí utěšovala....tak nic, pořád jsem svině :-( ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Vynikající film podle skutečné události, kterého dělí od absolutního hodnocení jen délka filmu a urychlený a náhlý konec. To je škoda jako blázen, protože 10 minut před koncem se stále neví, co dotyčné je, pak si nestihnete ani uprdnout a najednou běží závěrečné titulky. **** SPOILER**** Celá léčba trvá ve filmu asi 3 vteřiny, kde dotyčná leží na pokraji smrti na lůžku a pak jen střih a už je doma a vyléčená. To považuji za promarněný potenciál, jinak to bylo ale výborné .. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Když se tvůrci rozmejšleli, proč točit film pro světovou komunitu neurologů, chtěli obsadit ňákou fakt dobrou herečku. Třeba Saoirse Ronan. Jenže producenti si spočítali, že v kinosálech je typická obsazenost 0,63 neurologa, takže se film musí zatraktivnit i pro plebs a tvůrcům to vysvětlili: Chloë má větší CHARISMA. Vpředu i vzadu. Plus to určitě naláká i ty hejsky, co ji viděli jako 11letou v Kick Ass a od tý doby furt čekaj, až nebude jailbait. Což ona už nějakej ten pátek neni, zato je z ní celkem vyrovnaně mdlá herečka, takže film, kterej by Saoirse možná dokázala pozvednout, Chloë jen tak provlnila skrznaskrz tou svou blonďatou ovul— pardon, ondulací, takže je natolik zapomenutelnej, že i já tenhle koment píšu s asi měsíčním zpožděním. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (4)

  • Filmovalo sa počas júla 2015 v kanadskom Vancouveri a americkom New Yorku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama