Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Victoria (Laia Costa) je mladá číšnice z Madridu, která do Berlína přijíždí pracovat a užívat si noční život. Na konci jedné party potká mile vypadajícího Sonneho (Frederick Lau) a jeho trojlístek kamarádů z mokré čtvrti. Namísto mátožného opileckého rána ale mladou Španělku čeká adrenalinová jízda metropolí, namísto kocoviny boj o holý život. Sonne a jeho parta jsou totiž okolnostmi donuceni provést narychlo bankovní loupež. A Victoria se ocitne za volantem auta, kterým prchají. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (146)

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Sakra, jak rád bych tenhle film opěvoval, ale bohužel to nejde. Naprosto zbožňuju dlouhé nepřerušované záběry, takže bych očekával, že budu absolutně unešený z filmu, který je natočen na jeden zátah bez jediného střihu, ale bohužel tomu tak není. Samotné kameře není co vytknout, ale to, co pokulhává, je příběh. Chápu, že je náročné pro tuto formu vymyslet konstruktivní příběh bez větších děr, ale já se prostě nedokážu přenést přes tu neuvěřitelnou demenci ústředních protagonistů, včetně hlavní postavy Victorie, ke které bych měl cítit sympatie, ale jak bych mohl, když je to naprostá kráva. Celé je to takové podivné a působí to na mě hrozně nevěrohodně. Ale jednu věc filmu musím nechat, i když mě na něm štvalo hrozně moc věcí, tak jsem nad ním dumal ještě mnoho dnů po zhlédnutí a ve výsledku na mě přece jen určitým způsobem zapůsobil. Asi tomu někdy dám druhou šanci a třeba si to užiju víc, ale bojím se, že do očí bijící tupost hlavních postav nedokážu ani napodruhé jen tak překousnout. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu existoval v mém případě vysoký předpoklad, že se mi bude líbit. Laia Costa mě okouzlila v San Sebastianu v Un amor.  Její šarm v kombinaci s nočním Berlínem nemohl zklamat. Přesto tomu tak bylo. Polovina filmu spočívající v hloupém žvanění a ještě k tomu v angličtině. Druhá polovina zobrazující hloupou a nesmyslnou akci. Tři hvězdičky jsou ještě milosrdné. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Ojedinelý „nemecký experiment” , aký som ešte nevidel, nakrútený na jeden záber - bez - akéhokoľvek STRIHU, urobený v nemeckej metropole - hlavnom meste - v Berlíne, v noci : v čase medzi 04:30 - 07:00 ráno, s autentickým POCITOM - ručnej kamery. Dobre viem, že ak sa niekto rozhodne nakrúcať takto náročné - ťažké snímky, potrebuje najprv - predprípravu, t.j - aspoň ja to takto vidím... Herci si najprv prejdu miesta, kadiaľ sa pôjde, čo musia urobiť, a to určite niekoľko - krát, scenár je v tomto prípade na druhej koľaji, lebo sa často IMPROVIZUJE. Vôbec - IDEA je sama o sebe - nadčasová, pôsobí to na mňa ako reality šou, že kamera je doplnkom diania, ktorú si hlavní protagonisti nevšímajú + nie je to žiadny : „found footage”. Film začína na diskotéke, kde vidím ako tancuje - mladá a atraktívna, Španielka - menom Victoria, ktorá nevie po nemecky, prišla sem za prácou - v kaviarni berie 4. eurá / hodinu. Je tu krátko, 3. mesiace, a čo je najdôležitejšie - momentálne v jej živote, že nikoho nepozná a nudí sa tu. Zmení sa to po zoznámení sa, s mladými Nemcami, medzi ktorými je Líder - Sonne, kde jeden z kamarátov práve oslavuje narodeniny, Victoria, ktorá zo začiatku sa moc nechce k partii pridať, ale padne si do oka so Sonnem, tak sa stáva súčasťou nočného života, ktorý nestrávia niekde zašití v bare, ale v nočných uliciach Berlína. Po hodine, prichádza do plánu - „nemilé spríjemnenie” nudy, keď chalan v partii musí splácať účty podsvetiu. Volá sa Boxer, bol v base, kde sa mu dostávalo ochrany, teraz musí urobiť niečo na oplátku, banková lúpež, kde Victoria bude šofér... Odvtedy naberie jej život prudký spád, polícia je im v stopách, utekajú a všetko je to tak reálne, že máte sakra pocit, že ste na mieste. Na začiatku mi dosť vadilo, že som sa nevedel stotožniť s postavami, ktorí pôsobili ako na drogách, po hodine to už bolo sakramensky zaujímavé a strhujúce, kde hlavná myšlienka filmu znie : „Ľudia, s ktorými sa trebárs - v noci zoznámite na diskotéke, nemusia byť zlí - zákerní, len majú jeden problémik, ktorý sa pretaví v niečo väčšie, kde nie je cesty späť, tak treba si dávať bacha, s kým sa dávate do reči, alebo - kam sa potom pôjde, môže to skončiť, ako v tomto prípade, v Berlíne, ktorý mladej žene - urobil zo života - hotové PEKLO ! ” Veľmi poučný film, ktorý ma nenechal chladným ! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nuda, jak ona, evidentne nejaka svetaznala hajzlbaba prisla do Madridu a zaplietla sa s nejakymi pochybnymi individuami z mokrej stvrti. No a zaplietla sa do kriminalnych aktivit. Zrovna mi tu nesedela bankova lupez, zacina to byt klise, mohol reziser spomenut radsej legalizaciu prijmov z trestnej cinnosti, hned by som poskocil v hodnoteni. Alebo aspon danove podvody a ojeby na daniach. Takto je to nuda - prilis vela sa keca, akcia takmer ziadna a Laja Kosta dost prehravala, neviem, ci vobec vie hrat : 55 % ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Jak to může dopadnout, když se španělská naivka dá dohromady s týpky z ulice? + filmu přirozenost, spontánnost, dialogy - filmu pomalost, táhlost; první půlka působí jako nevinný studentský skoro "erasmácký" mejdánek, druhá je ostrým, drsným, syrovým bojem o život, jehož společným jmenovatelem je strach a zoufalost. Výborná Laia Costa, tuším, že si při filmování sáhla na emocionální dno.... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. února 2015 na filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)
  • Natáčalo sa v noci zo soboty na nedeľu, od 4:30 ráno do 7:00, tri týždne po sebe. Práve tretia verzia sa stala finálnou. (hanakonochi)
  • Snímek byl natočený na jeden záběr na dvaceti různých místech v centru německé metropole. (Zdroj: deník E15). (hippyman)

Související novinky

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

03.10.2023

Be2Can, přehlídka výrazných filmů ze tří největších filmových festivalů v Berlíně, Benátkách a Cannes, oslaví jubilejní desátý ročník. Odehraje se mezi 4. a 11. říjnem a do programu ji zařadí 28… (více)

To nejlepší z festivalů v kinech

To nejlepší z festivalů v kinech

28.09.2015

Velké filmové festivalové echo Be2Can 2 se bude konat od 7. do 14. října paralelně v České republice a na Slovensku. Druhý ročník přehlídky filmů ze špičkových mezinárodních filmových festivalů… (více)

Reklama

Reklama