Reklama

Reklama

Brimstone

(festivalový název)
  • Nizozemsko Brimstone (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Brimstone je epický thriller z dob starého Západu. Je příběhem ženy vzdorující své minulosti, která se jí neustále připomíná. Liz (Dakota Fanning) je mladá žena, která žije spolu s manželem a dvěma dětmi. Je porodní asistentkou a komunikuje prostřednictvím znakové řeči. Její vztah se čtyřletou dcerou by mohl být lepší, ale celkově se Liz cítí ve svém životě spokojeně. Když však poprvé uvidí v kostele nového reverenda (Guy Pearce), Liz ihned ví, že ona a její rodina jsou v nebezpečí. Postupně se reverend snaží vzít Liz všechno, co miluje. Do jejího života se vrací minulost, na kterou se snažila zapomenout... (mac000)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (419)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Tenhle film ve mně vyvolal pocity, tak rozporuplné, že jsem musel tenhle komentář, ale vlastně i hodnocení promýšlet po čertech dlouho. Vůbec by mi nevadilo brnkání na feministickou strunu, ale spíše samotné zpracování. Nevím, co na něm bylo myteriózního, mně přišlo spíše dost umělé a taky jako zoufalá snaha o to že, když do filmu dáme více násilí a rádoby šokujících momentů, bude se na to líp koukat. Jak vidím, tohle na ostatní možná působilo, na mě, jako na přísného a váženého, filmového recenzenta však nikoliv! Když k tomu připočtu hlavní, herecké duo, kde Dakota byla naprosto prkenná a Guy k uzoufání nudný, tak jsou ty dvě tak nějak akorát. Pokud se chcete vrátit pár století zpět, pusťte si namátkou The Witch z roku 2015. Sice jen maličko podobná, za to mnohem lepší filmová káva. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dvě a půl hodiny prvoplánového trápení hlavní ženské postavy hlavní mužskou postavou. V epickém westernovém prostředí, v předvídatelně anachronicky zpřeházených čtyřech dějstvích a bez autorského filmařského doteku. Místy děsivé momenty střídají v logice lacině odbité scény a vyprávění postrádá vedlejší dějové linky, které by mu dodali myšlenkové vrstvy. Zaměřuje se pouze na pokud možno co největší prohloubením zla v postavě Guye Pierca, aniž by vysvětlilo jeho důvody. Místy emocionálně silná a dusivá, ale bohužel jednorozměrná báchorka jako z tuctového románu pro domácí hospodyňky. A se směšným vyvrcholením. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Peklo je absencí lásky, a já to těžce nerozdejchávám. Krutost má novou tvář... režisér je masochista, ale miluju ho za to... jsem znechucen, ale je to skvělý pocit. Mohl bych ten film popsat milionem slov, ale nestačilo by to. Zjistěte si, jaký je, nejlépe sami (a zeptejte se mě klidně ještě jednou, proč si nikdy nedělám osobní žebříčky nejlepších filmů za uplynulá léta: vždycky se totiž zpětně může objevit něco lepšího, co mi nečekaně vytře zrak, VŽDYCKY). ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Divák je nemilosrdně vhozen do děje, kde může více než první kapitolu pouze spekulovat, na co se vlastně kouká a sestavovat si v hlavě vlastní teorie a souvislosti. Pravděpodobně proto, mě zpočátku snímek totálně nebavil. Všechno do sebe zapadlo až koncem druhé kapitoly. Je dobré, že takhle dlouhý film měl vzestupnou kvalitu, i když stoupala jen velmi umírněně. Kdyby tomu bylo naopak, tak bych u snímku asi pošel. Zážitek mi nabourávala hlavní hrdinka, jejíž postava mě po celou stopáž ve všech zachycených fázích jejího života neskutečně iritovala. V situaci, kdy se celý snímek točí právě kolem ní, je tento fakt značně znepokojující. Nejvíce se mi líbila předposlední kapitola, kdy na chvíli opustili závěrečnou mlatu o trůny Kit Harington a Carice van Houten. Oba zde byli vynikající a jejich účast mě velmi potěšila a vlastně byla jedním z hlavních důvodů, proč jsem se rozhodl tento film vidět. U Carice mi malinko vadilo, že byla nastajlovaná do role upjaté křesťanské asexuálky a kromě občasných hrátek s bičíkem neměla moc příležitostí odhalit své ženské přednosti. Nevadilo to jen mně, nýbrž i chudákovi reverendovi, který byl nedostatečným přísunem sexu z její strany dohnán až k tomu, že se musel přetransformovat na incestního pedofila, což se zase naopak nelíbilo jeho dcerce, a proto se rozhodla, že v sobě bude místo jednoho šulínka mívat hned několik různých šulínků denně a rozhodla se vykonávat nejstarší zaměstnání světa, které je dodnes populární a spousta žen ho vykonává dokonce i jako koníček a mnohdy i zadarmo. Film skvěle funguje v jednotlivých momentech, které velmi hezky rozseknou do té doby často uspávající atmosféru. Bohužel, díky brutálně dlouhé stopáži je tam těch nezáživných momentů prostě příliš. Znovu podotýkám, že trvalo fakt dlouho, než se snímek trošku rozjel a začal mě alespoň malinko bavit. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Drsňácký a krvavý surreal western, kde hlavně ženské plémě je bito. Nemyslím že by na základě dojmů z projekce náboženství mělo být přehnaně pranýřováno, v tomhle filmu je spíš zástěrkou pro rejdy zla ztělesněného magorem a úchylákem. Časová osa je náročná, ale dává krásný kruh a umožnila tvůrcům hezky si pohrát se scénářem. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (16)

  • S rozpočtom 12 miliónov eur ide o druhý najdrahší holandský film. Drahším je len Zwartboek (2006), ktorý stal 21 miliónov dolárov. (beso74)
  • Režisér Martin Koolhoven opísal Brimstone projekt ako holandský western. Inšpiráciou mu boli jeho obľúbené talianske spaghetti westerny. (beso74)
  • Natáčelo se v Maďarsku, Španělsku, Rakousku a Německu. (Kama12)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Reklama

Reklama