Reklama

Reklama

Smrtgasmus

  • Nový Zéland Deathgasm
Trailer 1

Brodieho, který je ve městě nový, rychle sblíží společná láska k metalu s místním outsiderem Zakkem. Když ale tihle dva metaloví nadšenci nevědomky přivolají zlovolné síly, jejich sny o slávě nejspíš budou muset jít stranou. Střední škola je peklo! Metalista Brodie je vyvrhelem v moři sportovců a roztleskávaček, dokud ovšem nepotká spřízněnou duši v dalším metalovém fanouškovi Zakkovi. Když si Brodie se Zakkem založí vlastní metalovou kapelu, jejich odpor k předměstské pustině je zavede k záhadné partituře, která prý poskytne neomezenou moc každému, kdo ji zahraje. Jenže hudba přivolá také prastarého pekelného démona, který ohrožuje samotnou lidskou existenci. Jejich spolužáky i příbuzné posednou démonické síly, které jim vyrvou oči a promění je ve vraždící maniaky... a to je jenom začátek! Brodie, Zakk a jejich partička přátel teď musí zastavit síly čistého zla dřív, než pohltí celé lidstvo. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (91)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladý chlapec sa po tom, čo jeho matka skončila v base, musí presťahovať ku svojmu ujovi. Život v novej rodine a v zapadnutom mestečku ho však nebaví a jediné, čo ho drží nad vodou, je metal, ktorý miluje. Nájde si troch kamarátov a založia spolu skupinu s názvom Deathgasm. Úplnou náhodou sa dostanú k pesničke, ktorá sa im velmi páči a tak ju skúsia zahrať. Táto pieseň však prebudí temnú silu, ktorá zmení každého v ich okolí na démona. - Tento víkend som si plánoval pri úprave profilu pridať Deathgasm k najočakávanejším hororom roku s popisom, že od toho očakávam orgazmus pre hororového diváka. Do tohto štádia sa to síce nedostalo, ale je to pre mňa jeden z najlepších hororov roku 2015. Metalovú hudbu velmi nevyhladávam a môj názor na ňu je rovnaký ako u Mediny z tohto hororu - banda vrieskajúcich chlapov. Ja s touto hudbou ale problém nemám. Ústredné postavy sú pre svoje charaktery ako stvorené. Všetky vyzerajú velmi dobre a musím povedať, že herecké obsadenie je jednou z najsilnejších stránok tohto hororu. Ďalšou silnou stránkou je gore. Takýto démonický splatter sa len tak nevidí, takže tvorcovia mali volnú ruku. Gore je úplne perfektné, krv strieka úplne všade a všetko vyzerá naprosto dokonale. Pri jednom podrezaní mi to úplne pripomenulo legendárnu scénu z Haute Tension, ktorá je pre mňa najlepším podrezaním ever, ale táto sa jej pekne priblížila. Po komediálnej stránke funguje všetko naprosto dokonale a myslím si, že sa u tohto nedá ani chvílu nudiť. Najvtipnejšie boli pre mňa dvojitá poprava a kradnutie paliva. Tvorcovia z Nového Zélandu sa po minuloročnom Housebound opäť parádne predviedli a ukázali, že spolu s Austráliou sa im nedarí natočiť zlý horor. Spolu s Bloodsucking Bastards je toto pre mňa zatial najlepšia hororová komédia roku 2015. Pozerám že je to režisérov prvý film, takže miera môjho rešpektu voči nemu sa ešte zvyšuje. EDIT: 17.01.2023 - Je neuveritelné, aké indie horory vznikali len pár rokov dozadu. Na Deathgasm je jasne vidieť vášeň k hororovému žánru, ktorá momentálne na hororovej scéne tak strašne chýba a vytratila sa nevedno kam. Síce hodnotenie znižujem, ale určite sa k tomu ešte niekedy vrátim. ()

stration 

všechny recenze uživatele

U všech rohatejch a satanskejch modlách, to byla blbovina! Ale krutě zábavná blbovina. První polovina je dokonalá, pravidla metalu a všechno, co k němu patří, uvedení do děje, sympatické hlavní figury. Ve druhé půlce je to bohužel celkem sterilní metalová vybíjená okořeněná komediálními prvky, která už tak nezaujme a není originální, ale natočená je pořád pěkně. Celkově jde o lehký nadprůměr, ale když Heavy Metal Is The Law, tak jednu přihodím. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rozjezd u tohoto filmu je naprosto ultimátní. Kdejaký fanoušek ultra blackened death metalu dozajista zaplesá. Toto nadšení ale utne moment, kdy si naplno uvědomíte, že tento film je vlastně splatter a ty death metalový hlášky jsou tu spíš tak trochu navíc. Přitom příběh je správně mimo, herci jsou perfektně ulítlí a celkově to má tak osobitou atmošku, až máte pocit, že to prostě k death brutal grindcore metalu patří. Ve výsledku uznávám, že tento film pro mě navždy zůstane nerozhodnou mezi humorem a splatterem. Oboje bohužel nepřijímám. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mě ta první půlka bavila víc, než ta druhá. To klasický puberťáctví, v němž nechybí šikana, blonďatá buchta a láska k metalu, bylo totiž podáno celkem sympaticky a hlavně vtipně - snad ve třech případech jsem se fakt hlasitě zasmál. Ta splatterová část, kde dochází na fighty s démony, sice nabídne hodně umělý krve, střev a kromě motorovky dojde i na ne zrovna obvyklý zbraně (ano, mluvim o umělých ptácích a Venušiných kuličkách), ale masky bych řadil spíš k průměru: hlavní grázl Aeloth už zavání dokonce lehkou trapností. Ale blbina je to správná, o tom žádná. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ou yeah, I'm helluva scary demon of metal hair! No, nemám chuť sa k tomu nejako rozpisovať, pretože ma to jednak akosi nebavilo a druhak to u mňa neúčinkovalo ani ako horor ani ako komédia. A tak nakoniec asi najväčším pozitívom pre mňa bolo, že som si pri tom spomenul na podobné, ale o dosť lepšie, osemdesiatkové "Trick or Treat" a "Black Roses". ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Dne 16. prosince 2015 byla uveřejněna informace o práci na pokračování s názvem „Deathgasm Part 2: Goremageddon“. 31. ledna 2021 ale režisér Jason Lei Howden uvedl, že film byl zamítnut radou Novozélandské filmové komise, takže produkce nebude pokračovat. (Homerking)
  • Režisér Jason Lei Howden se inspiroval svým dospíváním, kdy byl společenským vyděděncem a fanouškem heavy metalové hudby. (Homerking)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (fisus)

Reklama

Reklama