Reklama

Reklama

Paříž počká

  • USA Paris Can Wait (více)
Trailer 1

Anne se ve svém životě ocitla na křižovatce. Dlouhá léta je vdaná za úspěšného, ale nevšímavého filmového producenta. Obrat v jejím životě nastane, když se s obchodním partnerem svého manžela vydává autem z Cannes do Paříže. Plánovaná sedmihodinová jízda se mění v dvoudenní dobrodružství plné nečekaných odboček, dobrého jídla, vína, humoru a romantiky, které Anne dodá novou energii a radost ze života. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (32)

allegria 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem čekala, kdy to bude komedie, a ono nic. Humor? Kde? Celkem nudná road movie, což bych ještě brala, ale rozčílil mě nesmyslný, nevyvážený kontrast mezi city ždímající srdcervoucí scénkou u sošky Panny Marie s Ježíškem na jedné straně (protože Panna Marie taky přišla o své "miminko"), a na straně druhé si ve špičkové restauraci s požitkem pochutnávají na mase "ještě neodstaveného jehněte či telete", takže co to je za pokrytectví? A abych nezapomněla na vysvětlování Anně přímo u stolu, že šneci se musí nejdřív nechat vyhladovět a pak se hází zaživa do vroucí vody.... Dobrou chuť! Rádoby silné emotivně vypjaté scénky (je jich tam minimum) jsou v naprosté nerovnováze s celkovým dějem, který neřeší nic víc, než jídlo, jídlo, jídlo, víno a trochu historie. ()

mirkath1

všechny recenze uživatele

No-co na to říci-toho seladona bych už po té společné večeři kopla do zadku a dojela bych do Paříže vlakem. Nepřišel mi jako průvodce, ale blbec, co se vytahuje. Choval se k Anne jako k sedmileté a pořád shazoval Američany a vyzdvihoval Francouze. Žena po 20ti letém manželství se nechá oblbnout takovým šaškem? Tomu nevěřím, nejsme tak hloupé.Už po scéně. kdy bonzuje na manžela, bych mu vylila víno do xichtu a odešla třeba na stop. Nebudu hodnotit, protože jsem to vydržela sledovat jen 40minut a vzdala jsem to. Snímek zcela jistě pokračuje ve stejném duchu. ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

neskutečná žvanírna první půl hodinu jsem čekala kdy konečně začne nějaká akce a přestanou se cpát a jídlo komentovat po další čtvrt hodině jsem to přepla.Pobavila mě poznámka že nejlepší šneci jsou z Francie- vzpoměla jsem jak ještě nedávno lidé běhali s kýblema po loukách a sbírali je za pár chechtáků a hned je sběrny posílaly(ty šneky) už dobře proplacené dál.No nic.Nějak jsemve filmu nenašla avizovaný humor.Lane je milá a kultivovaná herečka ale jsem u ní byla na rozpacích jestli byla v pohodě. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Když se místo obrazu kocháte rámem, je něco špatně. Loudavé tempo bez řílišných zvratů, sice krásnými kouty Francie, ale zato bez pointy. Chtělo by to přidat těch krásných míst a lehce okořenit humorem, pak by to byla příjemná road movie-odlehčovatčka nebo přidat akce a hloubky a bylo by to solidní drama. Tohel je možná road movie, ale komedie? ()

Nyrahe 

všechny recenze uživatele

V očakávaní klasickej zápletky vyvrcholenia a rozuzlenia som film dopozerala do samotného konca, avšak, nič zo spomínaného som v ňom nepostrehla. Namiesto toho sa mi dostalo cestopisu o Francúzsku a výkladu o jeho najväčších gurmánskych pôžitkov. Celkovo však tento road movie pôsobí celkom milo, neurazí ani nenadchne avšak nedá mi nepodotknúť ako veľmi sa mi v ňom zapáčila Diane Lane. Samotný film bol však podľa môjho názoru slabý (alebo som len nepochopila hlavnú myšlienku?). Za mňa silnejšia 1*. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Premiéra filmu proběhla 12. září 2016 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama