Reklama

Reklama

Trabantem do posledního dechu

  • Slovensko Trabantom do posledného dychu (více)
Trailer 1

Patrně nejznámější český cestovatel současnosti Dan Přibáň podnikl svou dosud nejnáročnější expedici. Posádky dvou žlutých trabantů, polského Fiatu neboli malucha, čezety, jawy a dokonce i dvou invalidních vozíků vyrazily z australského Perthu, a během půlroční dobrodružné výpravy projely Východní Timor, Indonésii, Malajsii a Thajsko. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (179)

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem doposud jen cestu Dana Přibáně a spol. po Africe a to bylo fakt dobrý. Tady už se zdá, že došly nápady na zajímavej trip (víc než půlka dokumentu se odehrává na pouštní cestě), ale hlavně na to, co do dokumentu vůbec dát (díky bohu za bonusy na blu-ray, kde je spousta poměrně zajímavejch a za mě nepochopitelně vynechanejch scén). Docela jsem se nudil po většinu stopáže, takže bohužel max 2 hvězdy. (Blu-ray) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film beriem ako zaujímavý cestopisný dokument, pri ktorom nám nie sú prezentované iba tie najkrajšie zákutia a pamiatky navštívených krajín, ale aj ich odvrátená tvár. Horiaca Sumatra v smogu, kde na luxusný hotel nenarazíte, ak ho nevyhľadáte. A Austrálske vnútrozemie znie oveľa exotickejšie, ako ho vidíme vo filme. Lenže čomu nerozumiem a prečo ma tvorcovia a cestovatelia nepresvedčili, je rozhodnutie sa vybrať do týchto končín Trabantom, starým Fiatom a motorkami. Keď som sledoval ich problémy, začal som mal pochybnosti o ich mentálnom zdraví a mám ho aj po skončení filmu. No ako by som sa vybral na Kriváň v šlapkách a v plavkách a potom sa stále sťažoval, že je to vážne ťažké a očakával vaše uznanie za moju odvahu. 50% ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Dobře provedení hudby. Skvělá kamera. Kluci a holky z trabantů si to krásně užili a Novotný krásně převyprávěl. Nyní pouze čekám na seriál, kdy se mi dostane skoro trojnásobek materiálu a já se opět doslova budu skutečně utápět v jejich dobrodružství. Film má hlavní nevýhodu v tom, že nás přímo vrhne do Austrálie a nikdo moc neví co jak a proč. V každém případě... až přijde seriál na už se na film nikdy nepodívám a seriál se opět pro mne stane totální modlou. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejhorší z trabantových vyjížděk. Bez mapy člověk nemá ponětí, kde se zrovna nacházejí a krom jedné bahnité silnice jsme z Austrálie neviděli ani prd. První polovina filmu tedy byla absolutně zbytečná a nezajímavá. Druhá už je o dost lepší, ale stejně pořád chybí mapa, která by divákovi napověděla kde přesně a na jakém ostrově se v té Oceánii vlastně nacházejí. 2* 40% ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Výborný a zajímavý film o skoro půl roční těžké cestě, super hlášky, záběry, prostě Vás to chytne a 96 minut uteče jako voda, že se najednou divíte, že už jsou titulky...Viděno na slavnostní předpremiéře i s besedou, která byla taky parádní, skvělý žlutý cirkus opět nezklamal, zatím nejlepší "trabantí" film, už mám lístky i na premiéru, jednou to vidět nestačí :-) ()

Galerie (68)

Zajímavosti (5)

  • Zostavu doplnil Marcin Opalek (PL), ktorý chcel obísť svet na starom traktore, Dominika Gawlicziková (CZ), ktorá sa dostala na motorke do Kirgizskej republiky až k hraniciam Číny. A dvaja imobilní vozičkári Kristína Majdalová (SK), ktorá prešla stopom Strednú Ameriku, a Jakub Koucký (CZ). (haffen)
  • Velkou výzvou týmu bylo kromě pobytu dvou členů výpravy v asijské nemocnici překonat nejdelší australskou stezku Great Central Road, tisícikilometrovou nezpevněnou cestu napříč pustinou Centrální Austrálie. (Zdroj: Aerofilms)
  • Film Trabantem do posledního dechu byl natočen výhradně samotnými členy výpravy bez jakéhokoliv doprovodného štábu. (Zdroj: Aerofilms)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama