Reklama

Reklama

Trabantem z Austrálie do Asie

(seriál)
  • Slovensko Trabantom z Austrálie do Ázie
TV spot

Epizody(12)

Obsahy(1)

Dvanáctidílný seriál Dana Přibáně popisuje doposud nejnáročnější půlroční expedici tohoto cestovatele. Vzdálenost z australského Perthu přes Východní Timor, Indonésii, Malajsii a Thajsko překonal devítičlenný tým ve dvou žlutých trabantech, polském fiatu, neboli maluchovi, na staré čezetě, jawě a dvou invalidních vozících. Přibáňův tým na své zatím poslední filmové cestě urazil během půl roku 15 291 kilometrů. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (65)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ještě si nechám odstup po prvním díle, ale tady hodnocení klidně prsknu už ted, protože Dan a jeho parta jsou neskutečně inspirativní frajeři a frajerky a teď nemyslím v tom jít, vzít trabanta a hurá do Austrálie, ale v tom, jak se postavit k myšlence "to nejde". Určitě si tu cestu s nima prostřednictvím seriálu projedu, jo fandím jim všem, jsou to frajeři plněj si sny, jdou do spousty rizik, dobrodružství, zážitků a snad i přátelství. Jenom tak nějak přemýšlím jak je Danova partnerka asi velká, když ne a ne dosáhnout z motorky nohama na zem, ale vono je to buřt, hlavně že je sympaticka, stejně jako všichni ostatní. Přemýšlím co jinýho na podobným seriálu hodnotit než výpovědní hodnotu a emoce, protože herecký výkony těžko, kameru těžko, režii těžko, scénář píše cesta, takže taky těžko, možná střih s ohledem na kvantum materiálu, takže opravdu jen to čistokrvený dobrodrůžo se vším co přináší čili logicky už po prvním díle za pět. A další cesta ? No Jules Verne trajdal do středu země, na měsíc, na tajuplný ostrov, po vodou, zkrátka pořád je kam trabantama jezdit, že Dane ? P.S. Aha, ted jsem dostal zprávu od Autograma, že Dominika není partnerka Dana, ale Mareka a že z toho nemám robit swingers party. Tak jenom pro jistotu upřesnuju, je to seriál o cestování a dobrodružství nikoli telenovela o Dominice. PP.S. Cha, tak podle uživatele mira.l a následně i našeho starýho známýho autograma nakonec chodí Dominika přece jen s Danem a já poslouchal první díl dobře. ()

nonick1 odpad!

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejslabší záležitost z celé série, slepenec poskládaný z nesourodých "zážitků" nemající začátek ani konec – divák se nedozví nic ani o navštívených zemích a jejich obyvatelích ani o členech výpravy ani o motivech jejich činů ani o příčinách či následcích přestálých karambolů. Nudně natočený a špatné sestříhaný dokument, kde se po každých 50 kilometrech donekonečna opravují kouřící a vzduch otravující přestárlé samohyby východoněmecké a polské provenience, držící pohromadě jen silou vůle...kde se ve snaze co nejvíce ušetřit pojídají ocasy z klokanů... a kde pod pokličkou doutná (ve filmu nijak neukázaná – pouze konstatovaná) „ponorka“... Po zhlédnutí seriálu nelze nemít dojem, že při doslova amatérsky nepřipravených účastnících této taškařice museli stát všichni svatí – jinak by se již minimálně o polovině účastníků hovořilo pouze v minulém čase. Škoda, Jižní Amerika - to bylo jiné kafe, zřejmě i díky jiné, kompaktnější, sestavě. Dan Přibáň se svou neuvěřitelně otravnou dikcí asi nic neudělá, ale s výslednou filmovou podobou své potenciální budoucí výpravy by rozhodně něco udělat měl. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"To, co žene trabanta nahoru, není výkon motoru, ale obrovská rychlost, kterou to auto dosahuje." Zběsilé plašení 26-ti koní pod duroplastovou kapotou mě sice v Jižní Americe zaujalo o dost víc, ale oproti filmu mě zase mnohem líp bavil seriál. Pozitivem byli zejména pohodoví vozíčkáři, blázniví Poláci, opravy kladivy a pády motorkářů. Co mi však trošku vadilo, tak to byla přítomnost Dominiky, před kterou se Dan trošku krotil a která svou normálností moc nezapadla do tohoto kolektivu sebevražedných bláznů. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Láska robí s ľuďmi divy. :) Celkom zlatú frajerku si našiel ten Přibaň. A evidentne bol celé natáčanie tak zamilovaný, že sa prvý raz v histórii trabantov nechoval ako arogantný kretén, naopak, stal sa najstarostlivejším a najslniečkovejším elementom celej expedície. Inak teda najslabší trabanti, to sa dalo ale pri blúdení austrálskymi bažinami čakať. Tým je bohužiaľ venovaná viac jak polovica série. Potom v Ázii sa to viacmenej spraví. A aj dosť zlých vecí sa im tentokrát stalo. Radkov pas rulez. Tri a pol. ()

Simomon 

všechny recenze uživatele

Predchozi serial Trabantem Jizni Amerikou povazuju za naprosto dokonaly dokumentarne cestopisny pocin, ktery me bavi i po nekolikate reprize. Kazdy dil se odehraval v trosku jinych kulisach, mel svoji zapletku a rozuzleni, fungoval samostatne a pri tom zapadal do celku. A to je presne to, co serial z Australie postrada. Jednotlive epizody jsou strasne stereotypni (zvlastne cast z australie), absolutne nedramaticke, a zmatene sestrihane. Jelikoz australie je proste nekonecna cervena placka, v kazde epizode se do nekonecna resi opravy trabantu. A nasleduje milionkrat videna situace: poroucha se auto, despoticky Dan Priban nadava, jak nemaji sanci auto v pustine opravit a ze jsou v prdeli> auta sami, nebo s pomoci opravi> po par kilometrech se auto poroucha> despoticky Dan Priban nadava, ze jsou v prdeli... Chapu, ze trabant neni auto urcene pro takto extremni vypravy, nicmene to je preci prave ten duvod proc si trabanty vybrali, ne? Dramaturgicky to v serialu proste nefunguje- ta snaha budovat napeti, ze se auta mozna porouchaji na dobro a nedojedou, zkusenejsi divak odhali od druhe epizody a pak to zacne bejt dost otravny. Serial se take zameruje vice na jednotlive ucastniky vyravy, kteri podle me nemaji dostatecne charisma (az na vyjimky) na to, aby divaka bavili celou epizodu. Na ukor tomu je upozadena cestopisna cast, tudiz divak, ktery nezna mapu australie+ okoli, vetsinou vubec netusi, kde se vyprava prave nachazi a kam smeruje. Navic v serialu toho strasne moc chybi- cely ten humbuk okolo rekordniho vyberu od lidi na crowdfoundingu, poslani soucastky z ceska pres cely svet, konkurz na noveho pasazera posadky- to vse je v serialu odbyto jednou vetou, jestli vubec. A argument, ze se pulrocni vyprava nevejde do tak kratke stopaze neeobstoji- stacilo vystrihat vetsinu oprav. POSLEDNI SLOVO: Epizody z Australie (1-7) nejsou nicim zajimave. Trabanti zacnou bavit az epizodami z Indonesie, ale to uz je prilis pozde. Zklamani 3/5* ()

Galerie (75)

Reklama

Reklama