Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá vědkyně se snaží najít způsob, jak zachránit umírající Zemi. Najde muže, který se žene za poslední lodí opouštějící planetu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Marauder 

všechny recenze uživatele

Hrozné. Celý film človek môže čakať že sa konečne niečo stane ale vo finále je všetko rovnaké ako na začiatku. Celý čas som sa snažil nájsť zápletku alebo niečo v tom filme co by mi objasnilo to prečo som si to vôbec rozpozeral ale fakt neviem. Totálna strata času za mňa. Jediné boli občas nádherné zábery na spôsob Interstellar ale samozrejme nie také úžasné. Ale za snahu majú aspoň niečo. 15/100 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Podle mě to není tak špatné, jak se zde z hodnocení zdá a ani mi to nepřijde tak nudné. Být to promyšlenější, dotažené a o něco kratší, snad bych i byl spokojený. Místy to nudí, ale jinak tam atmosféra je (minimálně snaha o ni je dost znát), je to slušně natočené, něco to chce zdělit a úplně blbé to taky není, takže mi to tady připadá poněkud podhodnocené. Dokonalé to ale taky není - hlavní dvojice je poněkud nevýrazná (a to i herecky), celé se to dalo lépe vymyslet a konec je dost slabý. Na něm se právě mělo zamakat nejvíc - SPOILERY není vysvětleno, kvůli čemu se pak na Zemi dá dýchat a závěrečná scéna je taky divná, jelikož nemám tušení, zda umřela a tohle je nějaká posmrtná (nebo předsmrtná?) představa či se to skutečně stalo a ona přežila. KONEC SPOILERŮ Špatný ten film není, povedený taky zrovna ne, ale 42% si tu nezaslouží, své kvality totiž má. 3* ()

Reklama

radekgfx 

všechny recenze uživatele

Dystopické civilní drama o třech aktech a dvou postavách, kde se řeší spíše otázky lidské sounáležitosti a vzájemné důvěry než holý boj o přežití. Sci-fi kulisy neutěšeného obrazu zdevastované Země jsou zde primárně za účelem navození dojmu, že se celý děj filmu odehrává na pozadí něčeho většího, že na rozhodování postav záleží a že má nějaký dopad. Na jedné straně je to důvod, proč se film může jevit alespoň trochu atraktivní, výsledek je ale spíše opačný, jelikož film je v otázce propojení sci-fi roviny a postav jednajících v jejím rámci dost nepřesvědčivý. Pájka, pár základních desek, PH papírků a integrálních rovnic to nezachrání. Bez ohledu na to, jak lacině to vše vypadá. Komorní děj a minimalistický přístup téměř ke všemu – kamerou počínaje, hudbou konče – by ani tak nevadil, kdyby byl alespoň trochu originální a vydal se cestou volby alespoň trochu neotřelých postupů. Určitě je zde totiž poptávka po nízkorozpočtových nápaditých sci-fi filmech, IO jde ale spíše cestou nepříliš zdařilé recyklace myšlenek, scén a nápadů, které lze vidět stokrát jinde a stokrát lépe, přičemž sám nepřichází téměř s ničím novým. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Strašne nudný pokus streamovacej služby Netflix o silný postapokalyptický film s hlbším odkazom. Keďže sa jedna o produkciu liberálnehoo Netflixu BIELA inteligentná ŽENA a ČIERNY alfaSAMEC sa zblížia a spolu sa pokúsia opustiť Zem. Dúfal som že aspoň potom ako opustia úkryt sa niečo zmení k lepšiemu ale pokus napodobmiť Marťana jednoducho vôbec nevyšiel. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(29%) Podobné postapo záležitosti mám rád. I ty nízkorozpočtové jako je tento. Bohužel, celkově mi to moc nesedlo. Ještě úvod byl vcelku nadějný. Hlavní hrdinka mi docela sedla, tak jsem byl zvědav, jakým směrem se bude film ubírat. Jenže nakonec jsem si uvědomil, že se neubral nikam. Od příchodu Mackieho to začalo být nudný až do konce. Ani ten vztah mezi nimi moc nefungoval. Jisté aspekty chápu, proč se s ním ona hlavní hrdinka chtěla sblížit – je to tak trochu k zamyšlení. Ale moc k zamyšlení není úplný konec, respektive scéna jak se Margaret rozhodla. To podkopává už tak slabý děj snímku. Hudba celkem ušla. Jinak bych možná dal velmi slabé 2*. Nejde mi o to, aby to bylo akční nebo dramatické, ale musí to mít příběh nebo jiné aspekty. Takto je to naprosto zbytečný film. Určitá snaha zde byla, na nízký rozpočet vypadá vizuál docela dobře, ale to je asi tak vše. ()

Zajímavosti (3)

  • Měsíc Jupiteru IO je podle NASA vulkanické peklo, kde díky konstantní vysoké radiaci a teplotě je o něm nemožné přemýšlet jako o další destinaci pro lidstvo. (zbyshek)
  • První film, který se měl původně jmenovat „IO“ byl film Outland (1981). Tvůrci z původního pojmenování upustili kvůli tomu, že si lidé název filmu často pletli s číslovkou 10. (zbyshek)
  • Převážná část filmu se natáčela na observatoři la Côte d'Azur na jihu Francie, blízko města Nice. (zbyshek)

Reklama

Reklama