Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nukleární zkoušky prováděné v poušti severozápadní části Ameriky mají za následek zmutování mravenců, z nichž se stávají gigantické obludy. Hororový dav lezoucích a drápajících se mutantů z jejich obrovských katakomb může zastavit pouze specializovaný tým vědeckých profesionálů s pomocí zkušené a plně vyzbrojené vojenské armády... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

oLí 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem si tyhle Ferdy šetřil a těšil se na nevšední monstermovie zážitek staré dobré klasické sci-fi školy. A jsem trošku zklamán, byť o Them! nemohu tvrdit, že by byl špatným filmem. Bavilo mne i Empire of the Ants, které je o dvacet let mladší a přesto má možná ještě horší triky, než tento Douglasův počin. K technické ani příběhové stránce filmu nemám sebemenších výhrad, ale jako by tato pověstná klasika neměla tu správnou atmosféru, kterou na podobných filmech zbožňuju. Jako capart bych si z toho nejspíš nasral do gatí, ale dnes mě to příliš neděsilo a ani za srdéčko nechytlo, o rok pozdější TARANTULA má vše, co mě na tomto žánru přitahuje, možná to u THEM! najdu někdy později, rád bych. PS: v tomto případě bych se vůbec nebránil remaku v rukou schopných filmařů, mravenci fascinují. [6.5/10 září 2010] ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Kdyby si Them! udrželo atmosféru, napětí a gradaci z první části, co se odehrává v Novém Mexiku, mohlo jít o jeden z nejlepších monster movies vůbec. A to i přes celkem legračně vypadající zmutované obří mravence (ale jsme v roce 1954, vím to a nic lepšího ani nečekám). Nevím, kde se stala chyba - začátek je úžasnej, mrtví či zmizelí se hromadí, tajemno narůstá a poušť ze svých tajemství vydává jenom v podobě zvláštních zvuků. Po příletu dvojice doktorů (otec a dcera, no samozřejmě :-) ) děj příjemně pokračuje... a najednou chlapík z FBI a místní policajt jezdí po Státech a skoro až detektivně pátrají, kam se mohli mravenci podít. A v tu chvíli atmosféra mizí a ani závěrečný souboj ve stokách ji už moc nepřinese. Škoda toho, protože jinak není co vytknout. Ale i tak jde o silně nadprůměrný zážitek. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Katastrofický sci-fi film z padesátých let o útoku obřích mravenců (zmutovaly je pokusy s jedernou bombou). Příběh a jeho postavy jsou úsměvně naivní (což pro tento typ filmu není mínus, nýbrž předpoklad), zpracování až překvapivě kvalitní, áčkové. Mravenců jako takových si divák příliš neužije - objeví se jen na pár minut, a k mému velikému překvapení, když už se objeví, nevypadají tak vtipně, jak jsem očekával. Palec nahoru, ale že už dnes neexistuje nikdo, kdo by si tento film mohl užít jako sci-fi horor (jako v padesátých letech), je asi nezpochybnitelné. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad to príde ako dosť banálna vec použiť mravce ako hlavné monster ťažítko pre horror ale ono to skutočne funguje, zmutované mravce z radioaktivity proti ním armáda a vedci s rozvahou riešiaci prekernú situáciu, k tomu dávka napätia, slušných masiek a trikov, dosť podarené, hmm, tu sa musel Cameron jednoznačne inšpirovať pre Votrelcov, vo veľa bodoch je tam podobnosť ale veď prečo sa neinšpirovať, keď potom z dosť dobrého(Them!) sa dá spraviť ešte lepšie(Aliens). /80%/ ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Nejštvanější film antisovětského cyklu Byl jsem komunista pro FBI (1951), už měli režisér Douglas a VVarner Bros. za sebou. Zde vše vysvětlí titulky, ikdyž až zpětně. Název křičí červeně, ač film samotný je černobílý. Červená barva značí mravence i komunisty, jež hmyz symbolizuje svým smyslem pro organizaci a bojechtivostí. Genialita Them! spočívá ve využití přírodních exteriérů (pouště Nového Mexika, kanály v Los Angeles). Tak jako Den, kdy se zastavila země (1951) a Útočníci z Marsu (1953) i Them! je plný protimluvů. Mimochodem zabedněný agent FBI Arness, který se proslavil rolí monstra v Věc z jiného světa (1951) dává antikomunistickému a antiintelektuálnímu snímku další rozměr. Film se měl původně natáčet ve 3D. Některé 3D efekty zůstaly ponechány, např:. detaily mravenců, které působily efektně. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (19)

  • Them! se měl původně natáčet trojrozměrně. Některé 3D prvky byly ponechány, například velké detaily mravenců, které působily tak efektně, že prošly i konečným sestřihem. (Epistemolog)
  • Natáčení probíhalo v pouštích Nového Mexika a v Los Angeles. (Epistemolog)

Související novinky

Michael Giacchino našel nový projekt

Michael Giacchino našel nový projekt

05.01.2023

Oscarový skladatel a po nedávném debutu u Marvelu se snímkem Vlkodlak: Noční lovec taky režisér Michael Giacchino (Ztraceni, The Batman) se zdá se našel svůj příští tentokrát už celovečerní projekt.… (více)

Reklama

Reklama