Reklama

Reklama

Vlak do Pusanu

  • Jižní Korea Boosanhaeng (více)
Trailer 1

Rozvedený Seok Woo (Yoo Gong) je workoholikem tělem i duší. Své malé dcery Soo-an (Soo-an Kim) si tak příliš neužije. Nyní má Soo-an narozeniny a za každou cenu si přeje navštívit maminku. Seok Woo souhlasí a společně se tak vydávají rychlovlakem ze Soulu do Busanu. Vlak je téměř připraven k odjezdu, jenže na poslední chvíli do něho naskočí nezdravě vypadající dívka. Stačí jedno kousnutí a následkem domino efektu během pár minut většina pasažérů zmutuje v krvežíznivé zombies. Pro ty zbývající právě začíná holý boj o přežití. (Psychor)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (427)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nech by som bol akokoľvek hororovo nespôsobilý, čokoľvek z tohto žánru tolerovať, či presne naopak, znalec, chyby v systéme neustále vyhľadávajúci, po vzhliadnutí "Train To Busan" (už len z dôvodu vysokej kvality spracovania), pod tri pri hodnotení v živote nemožno ísť. Neskutočne ma vedia pobaviť určitý "jedinci" svojimi názormi jak zo spomalenej školy, kedy amatérska ducharina z Grónska, má v ich očiach väčšiu hodnotu, ako solídne spracovaný snímok, ktorý spĺňa takmer všetky najvyššie kritériá. Na druhú stranu, práve vďaka nim presne viem, že akýkoľvek nový, menej známy horor "bez reklamy", z ničoho nič svetlo sveta spatriaci, v garáži na kolene zrobený, nimi ohodnotený za "☆☆☆", bude pre mňa a mojich blízkych úplnou stratou času. A potom už len človek s úsmevom na tvári sleduje ten voľný pád z 1500 metrov, jak pri bohom odopieranej samovražde, ako dokonale sa vedia strápniť. Pri "Home Alone 5" človek kritiku pochopí, ale tu, pri takomto počine, rovnako ako pri "Gokseong", ani omylom. Jediné čo fanúšika hororu, obzvlášť zombie subžánru môže zamrzieť, je nedostatok gore. Ale inak, od "dvacky" žiadna nuda nehrozí (!), výzor nakazených smelo porovnateľný s pohľadom vašej svokry po 4 hodinovej bitve so šminkami pred zrkadlom, záver zas prináša satisfakciu v realite, napriek nepriaznivému osudu, nádej umiera posledná. Viac ako slušný "film" - 75% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Řemeslně super, zajímavé dějové kličky v nabušeném rozjezdu i příjemně prodlužovanej závěr, který chce dát toho vlaku divákovi co nejvíc. Jen prostřední třetina spíše odpočívá (zombíci jsou najednou pomalejší a jdou utlouct pěstma, protože jinak neumíme situaci scénáristicky vyřešit). A ty asijské emoce, panečku, ty jdou opět mimo mě. Postavy jsou OK archetypálně, a všechny vztahy a jejich vyhrocené okamžiky fungují, jen ten hlavní ne. Když táta v nejvíc dramatické a rádoby srdcervoucí scéně zaflashbackoval do kýčově přesvíceného narození dcerky, kterou celý film na cestě vlakem do Pusanu chrání, bylo to jediný krát co mě film nahlas rozesmál. Což určitě neměl v plánu. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Viete čo je najhoršie pri pozeraní dobre rozbehnutého hororu? Ak namiesto napínavej jazdy alebo pobavenia, začnú zombie scény nudiť. Napríklad preto, že základný koncept sa až príliš často krát opakuje. Tak aj tu: z vozňa do vozňa, z vlaku a späť do vlaku. Dobre je vykreslená odpudivosť jednania niektorých typov, horších ako zombíci, pretože tí konajú v túžbe po krvavom zahryznutí, na základe svojej rodovej (genderovej) prirodzenosti. Naproti tomu nenakazení ľudia majú na výber. Neprekvapilo, že veľa z nich si vyberá obetovanie potenciálne nakazených a nechanie ich napospas lačným nemŕtvym. Popri opakovanej hororovej nude zaujme mix strašidelného akčného filmu a romantizujúcej melodrámy, podčiarkujúcej dôležitosť rodiny. Konanie postáv a ich nádeje sa dosť upierali na vyriešenie celospoločenského problému armádou. Zrejme ide v Kórei o nejakú tradíciu na pozadí skúseností z minulosti. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Na vlak do Pusanu by se rozhodně neměli dívat rodiče malých dětí, zejm. holčiček, a těhotné ženy, ženy ve vyšším stupni těhotenství by snad raději neměly ani jezdit vlakem, co kdyby náhodou. Klišé tam o sebe zakopávají jak ti zmatení zombíci (jak je možné, že takový zombík běží rychleji, než dotyčný běžel jako normální živák?), ale i když jsem okoralý cynik, na konci jsem si zaslzela do kapesníčku a posmrkala rukávy noční košile. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8,5miliónaTržby USA $2,013,352Tržby Celosvetovo $87,547,518▐ strašne naivné ale fakt strašné a hlavne keď herci úplne prehrávajú vo svojich úlohách ale na plnej čiare, zas sa potvrdilo buď aziati dokážu dobre hrať až nechápete ale na plnej čiare zle, ďalší zombii priestrel ako hrom, zombii fenomén posledných rokov začína pokrivkávať /35%/ ()

Galerie (68)

Zajímavosti (10)

  • Představitel hlavní postavy Seoka Wooa Gong Yoo ve skutečnosti pochází z titulního města Pusan v Jižní Koreji. (pajik)

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama