Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(17)

Kaizaki Arata je 27letý nezaměstnaný muž, bez peněz a bez přítelkyně. Po jednom večeru stráveném s kamarádem v baru, ho kontaktuje muž s nabídkou určité práce. Respektive mu nabídne účast v experimentu - vezme si lék, díky kterému omládne o deset let, a nastoupí na střední školu na jeden rok. Veškeré jeho výdaje budou hrazeny a navíc na konci bude mít prakticky jistotu zaměstnání. Arata z počátku odmítá, ale jelikož je posilněn alkoholem, ráno se probírá mladší... (Harroc)

(více)

Recenze uživatele Scalpelexis k tomuto seriálu (2)

ReLIFE (2016) 

Seriál se zajímavým námětem, který byl trestuhodně nevyužit. Nápad s "vrácením času", který není tak úplné vrácení času, je ideální nabídka na smeč, aby se rozebraly kontroverze typu "Jak vzít zpátky dávná nezměnitelná rozhodnutí", "Jak udělat něco jinak"; jednoduše vše na téma "změna". Ono ale překvapivě se věnujeme návratu hlavního hrdiny zpátky do školních lavic velmi poskrovnu (i on sám svým vlivem okolí mění méně, než se mu snaží postavy a celý seriál podsunout) a je to šve jen záminkou, jak vydat na svět jeden z řady dalších školních sliceů. V tomto žánru ale je to jeden z těch inteligentnějších zástupců, jehož postavy jsou všudypřítomně duchaplné, vtípky se vyhýbají ecchi vodám a onen důraz na příběhy vedlějších postav je mi sympatický. ReLIFE je vůbec velmi nenásilný, mírumilovný, plný drobných problémíčků řešitelný konverzacema, až mi to nebylo milé. V mých očích by tomu hodně pomohl silný, nepříjemný twist, ale kdo ví, třeba nás někdy v budoucnu čeká? Nečetl jsem mangu, ale tohle dílko by si určitě druhou, vážnější sérii zasloužilo, aby posunulo se sebou i právě tuto úvodní bezstarostnou jednorázovku, která se jinak rychle vytratí z mysli. Silné 3*. ()

Kankecuhen (2018) (S02) 

Sliboval jsem, že s prodloužením původního seriálu budu ochotný hodnocení celého dílka zvednout, ale nemohu to dodržet. Během této doby jsem si přečetl mangu a tudíž jsem mohl porovnat, jestli 4 dílná OVA je optimálním zakončením. Odpověď je ano i ne. Děj v manze začne totiž tuze drhnout a přešlapovat otravně na místě, než se rozhodne se rozhoupat k očekávánému závěru. Tomu se zde vyhneme, přesto mě OVA až tolik nenadchla svým nekonečným omýláním onoho problému. Je to celý takový miloučký, Kaizaki a spol jsou dobráci od kosti, ale zároveň je to fádní a vyumělkovaný. Celou dobu spějeme k jasně danému konci, mácháme se v tom snad i naruby tři a půl dílu, ale když konečně má uhodit emoční bouře, tak tomu dáme prachbídnou minutku v úplném závěru (kvůli tomu je zde scéna Hishiro s fixkou silnější, i když by neměla). Trochu nevyvážené a necitlivé, nemyslíte? Nebylo to špatné rozloučení s hodňoučkou a poměrně bezstarostnou skupinou studentů, nicméně v tomto doporučuji přečíst pár posledních dílů mangy, které to zakončily mnohem elegantněji (čímž nerozumím, proč to zde bylo malinko jinak). Nic to nemění na tom, že tahle premisa byla trestuhodně nevyužita pro naprosto omletý příběh o malé romanci. Lepší 3* i nadále. ()

Reklama

Reklama