Reklama

Reklama

The Gracefield Incident

Trailer 1

Po strate očakávaného bábätka sa Matthew s manželkou Jessicou a štyrmi kamarátmi vyberie na chatu svojho šéfa. Ten má v lesoch luxusné sídlo, ktoré si postavil preto, lebo je posadnutý lovom Bigfoota. To je pre partiu k smiechu, ale už počas prvej noci sa presvedčia, že s lesom, ktorý obklopuje Gracefield, niečo nie je v poriadku a ich životy sú v ohrození. (Marceloo)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (43)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že FF má svý nejlepší časy za sebou a téma mimoňi v hororu mě moc neberou, tak uznávám, že se na The Gracefield Incident dalo koukat. Sice to není nic převratnýho a dá se říct, že ve velké části filmu jde jen o bezhlavé pobíhání po lese, ale přesto to mělo svou atmosféru.Za mě je to určitě jeden z těch lepších FF projektů za poslední dobu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

I když je americko-kanadský snímek „The Gracefield Incident“ z ranku found footage, tak rozhodně má své kvality, minimálně z hlediska svého technického provedení. Herecky není nijak přesvědčivý, dějově nijak nepřekvapí, ale když ho budete sledovat, budete mít pocit, že něco vidíte, že tu skutečně je něco, co má přidanou hodnotu. Ani tak to ale nestačí alespoň na průměr. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Já horůrky se setkání s UFO mám rád a nevadí mi ani, když jsou natočeny jako food footage. Děj je podobný jako u jiných filmů, tady je kamera dokonce v oku jednoho protagonisty. Největší problém nastává, jak už tomu bývá, v chování postav, které film schazuje. Zase si tu lidi stěžují, že obraz je roztřesený atd. ale musíte si uvědomit, že kdyby se to tak skutečně točilo, tak to bude ještě horší a už vůbec by se na to koukat nedalo. Tohle prostě k FF patří a na můj vkus to zase působí právě moc uměle, že třeba kamera zabírá postavy, i když bych já na jejich místech raději natáčel okolí, kdyby najednou něco vyskočilo. Nikdy to nebude dokonalé, ale s tím se musí počítat. Finále je tak trochu překvapivé a zajimavé, zase přineslo něco nového a loď vypadá dobře, takže bych se nezlobil za nějaké pokračování s nějakým jiným příběhem. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hrozná amatérčina. Hodné ocenenia je akurát len to, že ponúknutá forma FF bola zvládnutá pomerne dobre a vôbec nie rušivo, tak ako som obyčajne navyknutý (žiadne roztrasence a pod.). No herci boli jedna veľká katastrofa, miestami mi pripadali ako banda malých detí, ktoré sa hrajú niekde na dvore za škôlkou na kovbojov a indiánov. Tak infantilne zahrané až z toho mrazí. Zabilo to aj to málo dobrého, čo z toho mohlo byť, pretože námet a dejová linka neboli vôbec zlé (aj keď nejde o žiadne terno) a až na ten nudnejší úvod to malo rýchly spád. Škoda, snímok mal na viac. Podpriemer. 40/100 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem docela rád, že tenhle film mi syn objevil. Pravda, začátek je skutečně otřesný a všechna ta jásání nad krásnou chatou a výhledem naprosto dětinská; často si říkám, že je otázka, který mobil/oko/kamera zrovna tu kterou danou věc filmují, jestli vůbec nějaké; pointa filmu je vykradená z jednoho animáku o dva roky mladšího než tento film; ne vždy se postavy chovají rozumně nebo ne vždy to dává logický smysl. Ale přesto v žánru found footage (a zvláště s Blair Witch prvky), od zhruba 30. minuty slušná podívaná s několika nečekanými scénami, asi třemi slušnými lekačkami SPOLER a pro mne velice příjemným a pozitivním závěrem. Jako kde je psáno, že podobné found footage survivaly musejí skončit tím, že zhebnou úplně všichni? Naopak, tohle ohrané schéma už mne otravuje, a tohle je pro mne zajímavé svým neotřelým pohledem na věc. Ne sice zcela dokonalým, ale minimálně povedeným. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama