Reklama

Reklama

Po tom, čo bezprecedentná globálna pandémia premení väčšinu ľudstva na násilných infikovaných tvorov, muž nadaný schopnosťou hovoriť novým jazykom nakazených vedie posledných preživších pri pátraní po pacientovi nula a lieku. (TV Markíza)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Chvílemi je vážně prdel sledovat špičkové seriálové a nadprůměrné filmové herce jak pod režijní taktovkou Ruzowitzkyho působí a hrají jak šílení amatéři z pořadu Na plac!. Odfláknutá režie a šílená kamera, které působí dojmem, že se to muselo natočit ve spěchu za tři dny v jedné tovární hale, kdy úplně všem byl konečný výsledek naprosto u prdele, shrábli cash a rozutekli se ke svým skutečným projektům. Ve scénáři chyba nebyla, odmyslím-li si ty naprosto scestné až směšně působící romantické linky, dal se i tak stupidní normovaný námět přetavit do komorního a lehce nadprůměrného atmosférického zombie hororu. Pokud by ovšem všichni tvůrci chtěli projevit elementární snahu. O proti tomuto filmu působí telenovela The Walking Dead se zombies v podobně chodících věšáků na hadry jako hororový projekt století. A pokud je cokoliv v žánru zombie horší než TWD, mizernější vizitkou se pyšnit nemůže. Přesně ten typ filmu, u kterého budou herci při castinzích na další role tajit, že si v něm zahráli. 10 % ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Filmy se zombie tématikou nemám nějak zvlášť v oblibě, nicméně první ukázka snímku Patient Zero lákala na neotřelou a víceméně originální podívanou. Bohužel, výsledek takový není ani zdaleka. Slibná nosná myšlenka snímku je totiž zcela utopena pod nefunkčním scénářem, nataženou stopáží a rádoby šokujícími zvraty, nad nimiž jsem jenom nevěřícně kroutil hlavou. Vážně nechápu, jak je možné, že se tomuto "dílu" podařilo sehnat tak zvučná herecká jména jako Natalie Dormer či Stanley Tucci. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mně ty militaristické zombie / nákazové horory přijdou všechny na jedno brdo. Bunkr, vojáci, haha testosteron, vědkyně, střílení, pobíhání. Bát se u tohoto typu filmu nedá, maximálně se tak kochat na gore a maskách zombíků. To v případě Patient Zero odpadá úplně, maskéři se fakt nepředvedli. Příběh jako takový má stopové znaky zajímavého nápadu, který ovšem není nijak vytěžen. Zajímalo by mě, jestli si někdo ze zúčastněných tvůrců myslel, že výsledný filmový tvar je fakt nějakým způsobem chytrý. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Cenu wtf týždňa získava tron za to, že si o Stanleym Tuccim v tomto filme myslel, že je to Mark Strong. A inak? Taká nuda. Síce sa to do žánru (zombies?) snaží vnášať nové prvky (komunikácia s infikovanými), ale nakoniec to aj tak skončí tak, ako si budete myslieť, že to skončí. V kastingu okrem Tucciho poteší Natalie Dormer. Ostatní nuda. Výprava komplexu fajn, detto nešetrenie krvou. Stefan Ruzowitzky neprekonal Anatómiu. Nebolo to zlé. Po technickej stránke dokonca OK. Ale zároveň nič originálne. Kvôli nudnému scenáru a nezáživným postavám dávam prísnejšie hodnotenie. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

V posledných rokoch, keď už to flákajú dokonca aj Španieli, zostali zombíci snaď posledným subžánrom, ktorý si dokáže ako tak držať svoju úroveň. A to som ich nikdy neobľuboval. Dlho sa tu kecá, námet - byť nevyťažený - je vcelku originálny a zaujímavý, a tak až k pointe nestihne začať nudiť. A potom príde masaker, kde padajú (padnú) takmer všetci. Na masky sa tu nehraje, rozpočet bol evidentne nízky, a na malé béčko to stačí. Záver znepokojivý, uspokojivý. Najtrapnejšie filmové klišé vôbec (obetovanie sa pre ostatných) sa tu síce nachádza, zato podané vcelku neurážlivo a nepateticky. Tri hviezdy bez váhania, štvrtú pridávam za tú trapnú ovčiareň, čo tu zas niektorí predviedli (39%). Ps: Natalie sa nezaprie a zašuká si ešte aj v zombie horore, ale kozy bohužiaľ tentokrát zostanú zahalené. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Když v čase 44:15 připoutávají pokousaného vojáka a odchází eskorta, tak v jednu chvíli má pravou ruku dole za zády, pak je střih, má jí položenou na opěradle židle a po chvíli opět dole za zády. (Ace.A.T.L.)
  • V čase 01:14:40, kdy lezou hlavní postavy vzduchotechnikou a pronásledujou je zombíci, je v detailu jasně vidět, že zombík nemá žluté oči, ale klasicky hnědé. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama