foto

Clive Standen

  • nar. 22.7.1981 (35 let)
    County Down, Severní Irsko, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Standen měl první zkušenosti s jízdou na koni a šermem už ve dvanácti letech. Už tehdy dostal svou první práci v profesionální týmu kaskadérů v Nottinghamu. Ve věku patnácti se stal členem divadel National Youth Theatre a National Youth Music Theatre, s kterými vystupoval v inscenacích na mnoha známých místech po Anglii. Později se Standen stal studentem Londýnské akademie hudby a dramatického umění na šest semestrů.

V roce 2004 se objevil v seriálech Waking the Dead, pak v dokumentárním dramatu druhé světové války Ten Days to D-Day, a také vzal hlavní roli majora Alana Marshalla v TV dramatizaci mise SAS -  Zero Hour. Příští rok se objevil ve třech epizodách britských Doctors a Tom Brown's Schooldays. Standen hrál roli Private Carl Harrise ve třech epizodách čtvrté série obnovené britské sci-fi - Doctor Who. Následující rok hrál roli Archera, ztvárnil bratra Robina Hooda v televizním seriálu BBC Robin Hood. Standen je v současné době obsazen v seriálu Camelot na Starz (televizní síť), v němž hraje slavného Artušovského rytíře, Sira Gawaina.

Ve filmovým světě se prosadil v tradiční Bollywoodovce  -  Namastey London po boku Katriny Kaif a Akshay Kumara. V roce 2012 dokončil natáčení celovečerního filmu Vertigo Films s názvem Hammer of the Gods.

V roce 2012 ho History Channel obsadil do seriálu Vikings v roli Rolla. Kromě seriálů a filmů se Standen objevil i v dabingu pro video hry, jako je Aliens vs Predator nebo Inversion.

Tomáš "TeeAge" Hundža

Herecká filmografie

Filmy

2017 Patient Zero
2015 Everest
2013 Hammer of the Gods
Vikingové: Obětování (TV film)
Vikingové: Oloupený (TV film)
Vikingové: Zloba Seveřanů (TV film)
2007 Ahoj, Londýne
2006 Heroes and Villains
2005 Tom Brown's Schooldays (TV film)
2000 Čekání na smrt

TV seriály

2017 Taken (TV seriál)
Finale (E10)
Gone (E09)
Leah (E08)
další epizody (10)
Vikingové (TV seriál)
The Great Army (S04E17)
Crossings (S04E16)
2016 Vikingové (TV seriál)
All His Angels (S04E15)
Two Journeys (S04E13)
The Last Ship (S04E10)
další epizody (12)
2015 Vikingové (TV seriál)
The Dead (S03E10)
Breaking Point (S03E09)
To the Gates! (S03E08)
další epizody (10)
2014 Vikingové (TV seriál)
Modlitba Páně (S02E10)
Volba (S02E09)
Ivan Bezkostný (S02E08)
další epizody (10)
2013 Atlantis (TV seriál)
Vikingové (TV seriál)
Čas změn (S01E09)
Oběť bohům (S01E08)
Královské výkupné (S01E07)
další epizody (9)
2011 Camelot (TV seriál)
Reckoning (E10)
The Battle of Bardon Pass (E09)
Igraine (E08)
další epizody (9)
2008 Pán času (TV seriál)
Odboč vlevo (S04E11)
Otrávené nebe (S04E05)
Sontaranská lest (S04E04)
2006 Robin Hood (TV seriál)
2000 Doctors (TV seriál)

Dokumentární

2005 Doctor Who Confidential (TV seriál)
2004 Hodina pravdy (TV seriál)
Ten Days to D-Day (TV seriál)

TV pořady

2000 The Wright Stuff (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace