Reklama

Reklama

Planeta Česko

  • angličtina Planet Czechia (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Naše příroda je pestrá jako málokde na světě. Krásu a dobrodružství máme na dosah ruky – stačí se jen dobře dívat! První celovečerní film o české přírodě ukazuje díky nejmodernějším technologiím fascinující dobrodružství zvířat a rostlin žijících kolem nás zcela zblízka. Seznamte se s s tetřevem tokajícím za úsvitu, se vzácnými sysly, s nimiž na louce laškují děti, ledňáčkem prorážejícím při lovu střemhlav vodní hladinu, s lososy putujícími z českých řek do moře a zpátky nebo s užovkami v dramatickém zápase s rybí kořistí. Prožijte vzrušující výpravu za muflony, bobry, modrajícími žabáky a desítkami dalších hrdinů. Některé z nich možná ani neznáte – divočina přitom začíná hned za vašimi dveřmi! (Aerofilms)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (181)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pár super záběrů, hrst zajímavých informací a uteče to fakt rychle. Nejvíc mě zaujalo poukázání na fakt, že i když do přírody zasahujeme více než je zdrávo, stejně si najde nějakou svou cestu, jak přežít a leckdy i negativa přetočit ve svůj prospěch. A to dokonce způsoby a na místech, kde bych to fakt nečekal. Jenže takový je jen zlomek fauny, ten zbytek prostě vyhyne... Planet Earth se, navzdory sebevědomému názvu, samozřejmě nekoná a  i když je mi snaha o osobnější přístup ze strany režiséra do určité míry taková sympatická, paradoxně snímku ubírá na serióznosti a nechtěně ho sráží pocitově na takovou lehce poloamatérskou úroveň. A to je trochu škoda. Minimálně o ty scény s režisérovic děckama bych to prostříhal, to tam imo vůbec nepatří, a nechal pouze věnování. Ten zbytek ale velmi dobrý a cením si podobných dokumentaristů. Ta trpělivost a disciplína trávit v terénu hodiny a hodiny, byť jen třeba pro jeden jediný unikátní záběr, zasluhuje obdiv. ()

popelka595 

všechny recenze uživatele

Zhlédnutí dokumentárního filmu Planeta Česko byl pro mě opravdu velkým zážitkem. Nejen že jsem se u něj pobavila (hlavně u sysla, vlaštovek a bobra), ale taky poučila, neboť jsem většinu zvířat (hlavně ptáků a brouků) ani neznala. S Marianem Polákem se určitě shodnu v tom, že se chodíme dívat na exotická zvířata do ZOO a přitom neznáme zvířata, která nám běhají za barákem. V dokumentu jsou nádherné záběry na Česko, z kterých mi spadla čelist a zároveň odstrašující podívaná na vydrancovanou přírodu, regulované řeky, z kterých se mi chtělo brečet. I právě proto mě moc potěšilo, jak se v dokumentu několikrát zmiňovalo, že není všechno tak černobílé, jak na první pohled vypadá (všechno zlé může být i k něčemu dobrému a naopak). Všech pět hvězd jsem dala taky hlavně proto, že jsem lepší dokument o české přírodě zatím neviděla. Marián Polák je v mých očích blázen v tom nejlepším slova smyslu. A jeho dcery, kterým svůj film věnoval, na něj můžou být opravdu náležitě hrdé. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument. Obdivuji velkou trpělivost, péči i obětavost při natáčení a snahu autorů přiblížit lidem více naše bezprostřední životní okolí, kterého si mnozí z nás ani nevšimnou a navíc si jej ani neváží. Zcela souhlasím s komentářem Vančury ovšem s připomínkou, že profesionálně natočené a ozvučené dokumenty mě nikdy nenudí. V lese, či v horách nebo u rybníka i na pasece se vždy oprošťuji od civilizačních myšlenek a problémů a nechávám se unášet nádherou tohoto kouzelného světa viděným nejen z povrchu země, ale i ze vzduchu jako pták. Tedy, ... prosím, nezničme si ho, a děkuji pane Poláku. ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Byly jednou dvě trapně pubertální dcery, které nedokázaly ocenit, jaký má jejich táta parádní a trpělivost i odolnost vyžadující koníček. Tak se jim to otec snaží všelijak dokazovat. Jako by důkazy něco zmohly. Zde pomůže jen čas - až dcery dozrají, dříve to nepochopí - marná snaha. A dokument jako takový? Slabé, škoda. Ty Milovice, ach, to už je trapné, jak jsou jaksi všude. Přál jsem si Klabavskou nádrž - nebyla. Přál jsem si rysa, nebyl. Na druhou stranu - díky i za to (relativní) málo. Na jednoho zapáleného jednotlivce to celkem ujde. Snad jen ten lehce přehnaný název - Planeta Česko - vzbuzoval v odbornějším divákovi (já) přílišná očekávání, která se nedostavila. Popisu druhů a obecně odborných informací málo - ale to se dá s ohledem na důvod vzniku (dokazování laickým dcerám) hořce pochopit. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Myslím, že celovečerní přírodovědný dokument jsem doposud přežila pouze jeden (o surikatách, které nepokrytě zbožňuju), což už je samo o sobě pochvalou pro režiséra Poláka a jeho tým. V tomto případě si navíc cením snahy tvůrců ukázat hlavně našim nejmenším, že se nejen v exotických krajinách, ale i v naší malé zemičce najde tolik krásy. Asi nejvíc mě každopádně pobavil sysel na sídlišti. A moc se mi líbil závěrečný seznam účinkujících (kulíšek nejmenší atd.). Subjektivní černý puntík ale dávám za na můj vkus až příliš časté zobrazování hadů (ty na rozdíl od surikat vážně nemůžu). ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Jedná se o první celovečerní film o české přírodě. (Duoscop)
  • Před oficiální českou premiérou proběhla premiéra na Jihlavském dokumentárním FF 25. října 2017. (Varan)
  • Štáb v čele s režisérem najezdil desítky tisíc kilometrů autem, vlakem i na kole a použil celkem patnáct různých kamer a fotoaparátů. (Zdroj: Aerofilms)

Související novinky

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Reklama

Reklama