foto

Jiří Macháček

  • nar. 6.7.1966 (49 let)
    Litoměřice, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jiří Macháček, český zpívající herec a hrající zpěvák, se narodil 6. července 1966 v Litoměřicích a žije v Praze. Studoval Právnickou fakultu na Karlově Univerzitě a zároveň Ježkovu konzervatoř. Věnuje se převážně herectví. Vystupoval v několika divadlech (Na Zábradlí, Sklep atd.) a zahrál si v mnoha filmech. Za film Samotáři (2000), ve kterém se objevil v roli věčně zhuleného Jakuba získal Českého lva za nejlepší mužskou vedlejší roli. V roce 2004 byl opět nominován na Českého lva a to za hlavní mužskou roli ve filmu Horem pádem, kde si zahrál fotbalového fanouška Františka, který vychovává dítě tmavé pleti. Dále si zahrál např. ve filmech Jedna ruka netleská (2003),Mazaný Filip (2003) nebo Návrat Idiota (1999). K filmu Jedna ruka netleská napsal společně s Davidem Ondříčkem scénář.

Kromě herectví se Jiří Macháček věnuje své hudební skupině MIG 21, ve které působí jako zpěvák a textař. S touto skupinou již vydal tři alba. V roce 2005 si zahrál roli řezníka v celovečerní filmové grotesce Skřítek (rež. Tomáš Vorel) pro který vytvořil s MIG 21 hudbu.

Byl jedním ze zakladatelů a moderátorů (vystupoval jako Doktor Vinetú) mystifikačního, dnes již neexistujiciho Radia Limonadový Joe. Herectví se krátce věnoval na European Film Academy v Dánsku.

Martin "Horrorshow" Reisinger

Herecká filmografie

2017 Zahradnictví
Zahradnictví II
Zahradnictví III
2015 Wilsonov
2014 Pohádkář
2011 Fimfárum – Do třetice všeho dobrého 3D
Králík Fiala (TV seriál)
Muži v naději
Odcházení
2010 Kuky se vrací
Občanský průkaz
Ženy v pokušení
2009 Klub osamělých srdcí (TV film)
2008 Jahodové víno
Nestyda
Usnula jsem (studentský film)
2007 Medvídek
2006 Kráska v nesnázích
Malé pohádky (studentský film)
Vratné lahve
2005 Skřítek
2004 Horem pádem
2003 Jedna ruka netleská
Mazaný Filip
2002 Mechanika (studentský film)
Oblomov (divadelní záznam)
Výlet
2000 Dračí doupě
Hřmění divadla Sklep (divadelní záznam)
Otesánek
Samotáři
1999 Návrat idiota
Praha očima...
1998 Bibliofil (studentský film)
Kinetická encyklopedie všehomíra (TV seriál)
Minulost
Mrtvej brouk
Pasti, pasti, pastičky
Stříbrný a Ryšavec (TV film)
1997 O perlové panně
Pumelice lesní moudrosti (TV film)
1996 Hospoda (TV seriál)
Kamenný most
O mrňavém obrovi (TV film)
O princezně, měsíci a hvězdě (TV film)
1995 Mimochodníci (studentský film)
1993 Televizní mikroscéna (TV film)

Dokumentární

2014 Film o filmu: Pohádkář
2013 Zuzana Michnová - Jsem slavná tak akorát
2012 Drop In - nikdy není pozdě (koncert)
2008 Anatomie gagu (studentský film)
Die Deutschen (TV seriál)
Film o filmu Kuky se vrací (TV film)
MIG 21 - live show (koncert)
2005 Film o filmu: Skřítek (TV film)
2004 Bezesné noci
2003 Film o filmu: Jedna ruka netleská (TV film)
2001 Chaos (TV film)
1999 Film o filmu - Návrat idiota (TV film)
Rádio Limonádový Joe (TV film)

TV pořady

2016 Mattoni Koktejl festival (TV pořad)
2015 Divadlo Sklep: Böhmen und Mähren (TV pořad)
2014 Kancelář Blaník (TV pořad)
Mattoni Koktejl Festival 2014 (TV pořad)
2013 Mattoni Koktejl festival (TV pořad)
2012 Mixxxer (TV pořad)
2011 Pokondr live (TV pořad)
2010 Rozmarná léta českého filmu (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
VIP zprávy (TV pořad)
2008 Intimní zpověď (TV pořad)
2007 Na vlně první republiky (TV pořad)
2006 Český lev 2005 (TV pořad)
Knížka do batůžku (TV pořad)
2005 Inbox (TV pořad)
2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2000 Krásný ztráty (TV pořad)
1999 Noc s Andělem (TV pořad)
Wartburg movie show (TV pořad)
1998 Multicar Movie Show (TV pořad)
1996 Festivalové vteřiny (TV pořad)
1994 Dobré bydlo (TV pořad)
Snídaně s Novou (TV pořad)

Hudební videoklipy

2011 Mig 21 - Chci ti říct (hudební videoklip)
2004 Mig 21 - Vlajky vlají (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(2 032)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace