Reklama

Reklama

Červená želva

  • Francie La Tortue Rouge (více)
Trailer 6

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh trosečníka na tropickém ostrově, obydleném želvami, kraby a ptáky, je zároveň univerzálním příběhem všech zásadních okamžiků v životě člověka. O sebepoznání, lásce, rodičovství i střídání generací vypráví oscarový režisér Michaël Dudok de Wit beze slov, jen s pomocí řemeslně dokonalé animace. (Aerofilms)

Diskuze

Droid.Magnet

Droid.Magnet (hodnocení, recenze)

Po velmi velmi velmi dlouhe dobe uzasny animak pro dospele....jen skoda ze byl tak kratky....snesl bych i vetsi delku.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Facebookové vyjádření Aerofilms: Legendární japonské studio Ghibli se rozhodlo poprvé ve své historii produkovat film mimo své vlastní zázemí. Jmenuje se Červená želva. A režisérem je holandský režisér žijící v Anglii, držitel Oscara za nejlepší animovaný krátký film Dudok De Wit! Pravda, v Aerofilms se animovanými filmy pro dospělé zas tak často nezabýváme. Je to poměrně složitý útvar na distribuci. Jen ve výjimečných případech se podaří překročit hranice relativně úzce v...ymezené skupiny milovníků animovaného filmu. Když jsme si Červenou želvu zblízka pořádně prohlídli, uvěřili jsme, že ona to zvládne. Zvládl to třeba Valčík s Bašírem nebo Persepolis a další výjimečné tituly. My uděláme maximum pro to, aby se k nim želva zařadila. Nádherné čisté vyprávění univerzálního příběhu, který jakoby nám připomínal mnoho jiných legend, a přesto na nás svou jemnou originalitou tento animovaný skvost bez dialogů silně zapůsobil.

Související novinky

69. ročník MFF Cannes

69. ročník MFF Cannes

23.05.2016

V neděli skončil 69. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes, který přinesl mnoha tvůrcům různá ocenění za jejich tvůrčí činnost v oblasti filmu. Patronem tohoto ročníku stal francouzský… (více)

Reklama

Reklama