Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

"Hele Šimone, pojď jsem na chvilku a zeptej se toho pána co chce? Sundej jeho ruce z mého krku nebo ho uškrtim." *** Film mého dětství a rád se k němu vracím. Spolu s druhým dílem, který jako kluk jsem miloval o něco více, protože jezdí v náklaďáku. Škoda, že tahle dvojka nenatočila ještě třetí díl, z kterého nakonec bohužel sešlo. 100% ()

El Pistolero 

všechny recenze uživatele

7/10. Skvělá taškařice nesoucí se v duchu bláznivých „fackovacích“ komedií dua Bud Spencer-Terence Hill. Vše překvapivě funguje, jak má, a přese všechny nedostatky jde o neuvěřitelně oddechovou zábavu, která si na nic nehraje. No, na nic nehraje... Snad jen ústřední dvojice Cantafora-Smith si zcela nepokrytě hraje na BS & TH, ale budiž jí to odpuštěno. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dost dobře nechápu, proč tahle kopie na Hilla se Spencerem vznikla, ale musím říct, že jsem se i tak skvěle bavil. Možná jsou tři hvězdičky na to co řikám málo, ale věřím, že kdybych je viděl jako malej, nostalgie by mi nedala a bez problémů bych jim vrazil pět. Takhle je to prostě jen za tři, protože mi stále neleze na mysl, proč něco takového vůbec vzniklo, ale i tak to bylo příjemné, co po hudební tak po bitkařské stránce se týče. ()

janek85 

všechny recenze uživatele

Ha, tak u tohodle jsem se docela dobře zasmál. Je to vlastně velice povedená parodie na dva vynikající herce Buda Spencera a Terence Hilla a jejich filmy ( Jestli se rozzlobíme, budeme zlí ). Šimon, jakožto napodobitel Buda Spencera, vypadal úplně stejně, nebyl k rozpoznání a i klidně a dobře hrál jako Bud, ale Bud hraje líp. Matouš, který napodoboval Terence Hilla, hrál taky dobře, ale ne tak jako Šimon. U něho byl rozpoznatelný rozdíl mezi ním a Hillem. Oba napodobitelé předvedli nezapomanutelný herecký koncert, aspoň jsem to tak vnímal. Celým dějěm se táhne velice srandovní atmosféra. Co se týče scén, tak padaly jedná humorná za druhou. Taky byla vynikající úvodní melodie, dle mého názoru, je to jedna z nejlepších melodií, jakou jsem kdy ve filmu slyšel. Jsem rád, že jsem Šimona a Matouše shlédl a musím uznat, že se mi opravdu líbili. 84% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Z prvního dílu zůstal skvělý hudební motiv a dvojice smolařů je pořád stejně sympatická. Zbytek je ve všem výrazně horší. Souboje postrádají jiskru a parta nešikovných lupičů, taktéž recyklovaná z minulého filmu, působí nevýrazně. Zápletka je dost šílená na nekonečný zdroj vtipů, ale přišlo mi, že scénář většinu možností trestuhodně promrhal. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen v Dakaru (Senegal) a Amsterdamu (Nizozemí). (Rattus Rattus)
  • Diamanty, které v závěru filmu hodí Matouš (Paul L. Smith) Šimonovy (Antonio Cantafora), by neměly být válcem tak jednoduše rozdrceny. (miroslaf63)
  • Keď Šimon narazí do slona, jedná sa o slona indického, aj keď film sa odohráva v Afrike. (Igi155)

Reklama

Reklama