Reklama

Reklama

Obsahy(1)

20. apríl 1999 a deň, ktorý navždy zmení Spojené štáty americké. Pravdivý príbeh založený na denníku 17ročnej Rachel Joy Scottovej (Masey McLain), dievčaťa zo silne kresťanskej rodiny a zároveň prvej obete strelcov pri masakri na strednej škole Columbine. Zápisky z denníka sledujú jej dospievajúci život a deň po dni smerujú k jednej z najtragickejších udalostí v modernej americkej histórii. (GTS_PUNK)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (18)

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, proč jsem si tento film přidala do "chci vidět". Možná jsem chtěla zjistit jak se ta středoškolská tragédie přihodila. Bohužel tento film se uvedenému tématu věnuje jen velmi okrajově. Převládá vyprávění o velmi silné křesťance, která nedá na svého boha dopustit. Celé to na mě působí jako oslava tohoto náboženství. Trochu se také vytrácí smysl zápletky s "bezdomovcem", kterého zázračně obrátí na víru. A naprosto nevěrohodně pak působí herecké ztvárnění střelby (ani se nebrání násilníkům) a následného smutku matky na pohřbu. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Mám rád kresťanské filmy. Rád počúvam argumenty za a proti niečomu. Lenže tento film stojí a padá na emóciách. Teraz nehovorím o emóciách týkajúcich sa Columbine, ale o Racheliných osobných emóciách a skutkoch. Tie buď diváka zasiahnu alebo nie. Film sa mi zdal trochu prehnaný a mnohé vedľajšie postavy boli afektované. To, čo Rachel robila, bolo krásne, ale len málo ľudí to chce robiť a ešte menej to dokáže. Súcit v kresťanskom slova zmysle, je obetou pre druhých a na to najprv musíte byť vysporiadaní sami so sebou. To je ťažká, neraz celoživotná vec. ()

Reklama

kacaabba 

všechny recenze uživatele

Knižní podoba, napsaná mámou hlavní hrdinky se jmenuje "Řekla ano - Mučednice v džínách". Ovšem kniha popisuje hodně jinou dívku, takže se  dá říci, že se scénárista pouze inspiroval událostí, která se skutečně stala a tím, jak na to zareagovala hlavní hrdinka. Osobně si více cením filmu, protože může více oslovit mladé křesťany než skutečná Ráchel. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ak mám pravdu povedať, čakal som, že to bude oveľa oveľa horšie, ale musím uznať, že som v podstate milo prekvapený. Každému je od začiatku jasné ako tento film skončí, ale tomu koncu predchádzalo množstvo životných osudov každej z 13 obetí. A tento film je venovaný jednej z nich - Rachel Scott. Najviac som sa obával toho, že to zas bude nehorázna kresťanská agitácia, ktorá bude dominovať celému deju. Ale našťastie tomu tak nebolo, hoci tá kresťanská stopa tu bola v podstate dosť výrazná, avšak skôr takým nevtieravým a znesiteľným spôsobom. Rachel bola väčšinu príbehu v pokušení a dilematickom rozpoložení, o tom či je lepšie byť samou sebou alebo len lacnou kópiou jej kamošiek. A to bolo na tom celom filme najlepšie. Scéna ako sa prechádza po hrane strechy a pochybuje, to bol rozhodne TOP okamih celého filmu. Čo sa týka pointy na konci, s tým sa až tak nestotožňujem. Hoci sa nám snažili nahovoriť, že Rachelina smrť bola v konečnom dôsledku prínosnejšia ako jej život... ja sa otvorene pýtam "Kde je Boh, aby zastavil takéto zverstvá páchané na nevinných ľuďoch?". ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery. Na jednu stranu docela solidní teen drama, které vykresluje příběh silně věřící Rachel. Asi za to půjdu za Crowleym do pekla, ale pro tyhle mírně naivní věřící dívčiny mám prostě slabost a nutno podotknout, že na laskavý úsměv Masey McLain se opravdu dobře dívá. Jenže pak je tu ta druhá část, kterou prostě tvůrci filmu nezvládli. Film totiž evidentně točili křesťanští filmaři a často jde film opravdu hodně daleko přes čáru. A i když jsou slova filmové Rachel velmi ušlechtilá a dokáží přimět k zamyšlení, křesťanská agitka opravdu z toho číší na všechny strany a po čase začnou všechny ty teatrální řeči o Ježíšovi a odpuštění působit stereotypně a otravně. Občas tomu chybí větší odstup, který by byl jedině ku prospěchu věci. Kdo tedy čeká detailní a věrohodnou rekonstrukci událostí o střelbě na Columbine, bude nejspíše zklamán. Tohle je opravdu spíše více o příběhu jednotlivce, o vlivu víry a o tom, že stačí okamžik, aby tragédie převrátila na ruby život mnoha lidí. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Vysielaný pohreb Rachel Joy Scottovej (Masey McLain) na televíznej stanici CNN bol v tom čase ich najsledovanejším prenosom. Traduje sa, že ho videlo viac ľudí, než pohreb princeznej Diany. (GTS_PUNK)
  • Postava Seana vychádza z Brooksa Browna. Scéna, kde on a Rachel (Masey McLain) diskutujú o náboženstve v Smoker's Pit, je založená na spomienke z jeho knihy „No Easy Answers“. Hoci bol Brown neveriaci, začal Rachel obdivovať. (Arsenal83)
  • Skutočný brat Rachel Scott (Masey McLain) Craig sa vo filme nakrátko objaví ako predavač. (Arsenal83)

Reklama

Reklama