Reklama

Reklama

Bůh žehnej tomuto nádhernému světu

(festivalový název) (seriál)
  • Japonsko Kono subaraší sekai ni šukufuku o! (více)
Trailer 4
Japonsko, (2016–2024), 12 h 44 min (Minutáž: 23–28 min)

Série(3) / Epizody(33)

Obsahy(1)

Kazuma Satō je mladý chlapec, který už delší dobu nechodí do školy a svůj pokoj opouští pouze tehdy, když si jde koupit novou počítačovou hru. Jednoho dne se takto vydá na nákup a cestou z obchodu vidí dívku, která se zrovna chystá vstoupit do vozovky přímo pod kola jedoucího vozidla. Kazuma se zachová impulzivně a dívku odstrčí, což vede k tomu, že je sám sražen. Kazuma umírá, jeho životní cesta definitivně končí... Každý konec je však začátkem něčeho nového, a tak se Kazuma dostává do místnosti, kam přijdou všichni ti, kteří opustili tento svět příliš mladí. Zde se setkává s bohyní jménem Aqua a dozvídá se od ní nejen pravdu o svém hrdinském činu, ale také to, že má na vybranou. Buď může jít do nebe, které mu však bohyně vylíčí jako poměrně nudné místo, a nebo jeho cesta může pokračovat v jiném paralelním světě. A jelikož je Kazuma vášnivým hráčem, může svůj nový život prožít ve světě fantasy RPG, kde bude jeho úkolem zničit samotného vládce démonů. Aby toho nebylo málo, může si vzít do nového života jednu jakoukoli věc. Kazuma se rozhodne poměrně rychle a jeho rozhodnutí, co si vezme s sebou, je asi tím jediným, s čím bohyně Aqua nepočítala... (Jeoffrey)

(více)

Recenze uživatele Jeoffrey k tomuto seriálu (4)

Série 1 (2016) (S01) 

Když jsem šel na první díl, tak jsem zahlédl jediný komentář na fóru, kde stálo, že je to "hilarious". Po prvním dílu jsem tomu ještě moc nevěřil, ale musím uznat, že se to hodně rozjelo. Ústřední dvojice byla zajímavá a jejich interakce vypadala zábavně, ale teprve poté co nám do party přibyly zbylé dvě členky to dostalo ten správný nádech. Je to skoro jako kdyby se Terry Pratchett dal na anime a rozhodl se udělat fantasy ze světa RPG. Vždyť už jen ta čarodějka co umí perfektně jen jedno super zničující kouzlo, to je skoro jak Mrakoplaš. Navíc létající zelí? To myslí vážně? Nápady a originalita spojená s bláznivým humorem, zajímavým světem RPG a některými klasickými japonskými klišé (se dalo čekat, že schopnost "steal" dopadne tak jak dopadla, ale já čekal podprsenky...). Prostě kombinace, která zabírá! Velmi se těším na druhou sezónu... 9/10 ()

Kono subarašii čóká ni šukufuku o! (2016) (S01E11) 

Za sebe musím říct, že jsem čekal, že to bude mnohem větší zvrhlost a ecchi, je to přeci jenom OVA, máme tady spoustu dívek a Kazuma je prostě chytrý a zdravý mladý muž. Nakonec jsem byl mile překvapen, že se vše odehrálo s vtipem, nadhledem a všeho bylo tak nějak s mírou. Rozjezd byl pomalejší, ale finále mě docela rozesmálo a Kazumovi omluvy jednotlivým děvčátkům také pobavily. 7,5/10 ()

Série 2 (2017) (S02) 

Ono to je pořád zhruba stejně vtipné jako první série, ale některé vtipy se už opakují a jak to tak s opakovanými vtipy bývá už to není taková zábava jako když jste je slyšeli poprvé. Jistě některé momenty mohou navodit trochu té nostalgie, ale první série nebyla před až tak dlouhou dobou, aby nostalgie byla tak úplně potřeba. Postavy v této sérii také neprodělají nějaký extra zajímavý vývoj, jsou vlastně pořád stejně dobré (nebo spíš špatné se spoustou chyb, záleží jak se na to člověk podívá) a tak se spíš jen mění situace do kterých se dostávají, ovšem pointy a chování hrdinů je již mírně řečeno - očekávané. Ovšem nemůžu říct, že bych se nějaký díl nudil (nebo nesmál) a minimálně po stránce příběhové to bylo často velmi originální a některé nápady, třeba jako kult Axis a jeho náborové praktiky mě velmi dobře pobavily. Animace není rozhodně top, není ani dobrá, ale dá se na to bez problémů zvyknout (vždyť byla taková i v první sérii) a některé výrazy postav jsou opět nezapomenutelné. Z hudby musím pochválit hlavně ending, který mi vždy podtrhl příjemný zážitek. Za sebe bych neřekl, že to je horší než první série, jen méně originální a překvapivé, přesto stále velmi příjemné a zábavné. 8,5/10 ()

Kono subarašii geidžucu ni šukufuku wo! (2017) (S02E11) 

Podle roku vydání, díky počtu minut a vzhledem k faktu, že ostatní ze světa Konosuby už tady profil má by se mělo jednat o poslední OVA, tedy řekněme 11. episodu k druhé řadě... Díl je to docela dobrý, postavy pořád stejně zábavné a závěrečná pointa jak to vlastně s tou Kazumovou fanynkou je, mě opět dobře pobavila. Na Konosubu průměr, v porovnání s ostatními anime u mě pořád slušný nadprůměr, protože mě tahle série pořád dobře baví. 8/10 ()

Reklama

Reklama