Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Příběh zázraků a lásky" se točí kolem dívky jménem Mitsuha a chlapce jménem Taki. Mitsuha je studentkou střední školy, která žije spolu se svou mladší sestrou a babičkou v málem městečku hluboko v horách. Mitsuha je dcerou zdejšího starosty, který je velmi přísný a obzvláště nyní, když se blíží další volby, chce, aby se jeho dcera chovala vzorně. Dívka je také svazována spoustou tradic spojených s tím, že se její rodina po několik generací stará o šintoistickou svatyni ve městě. Není tedy divu, že Mitsuha svůj život velmi těžce snáší a sní o nádherném životě ve velkém městě jakým je Tokio. V centru Tokia žije Taki, student střední školy, který tráví svůj volný čas se svými přáteli, nebo na brigádě v italské restauraci, kde pracuje jako číšník. Takiho velkým koníčkem je architektura a výtvarné umění. Jednoho dne má Mitsuha velmi živý sen, ve kterém je chlapcem v centru Tokia. Taki má také zvláštní živý sen, ve kterém je mladou studentkou v malém městečku v horách, kde nikdy nebyl... (Jeoffrey)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (221)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Po všech těch chvalitebných slovech, vynášení do nebe jsem čekala asi nemožné, a proto jsem po zhlédnutí skončila naprosto zklamaná. Čekala jsem něco nového, ne inovátorského, ale nového v rámci Makoto Šinkaie. Ale bohužel jsem nic takového nedostala. Zase je to pěkně naanimované, obloha, vlaky; dojemný příběh kluka a holky... Je to i veselé a hravé. Ale že by to byl takový zázrak, jak to všichni hlásají... Samozřejmě pokud je to první zhlédnutý Šinkai, chápu to okouzlení, ale pro mě je to jen další Šinkai z řady poměrně obdobných snímků, a tak to nemůžu hodnotit lépe než 3*. ()

Kali4 

všechny recenze uživatele

Uff, těžký Butterfly Effect. Ambice byly obrovské, to je sakra znát (a hodně to oceňuji, tu snahu "překonat sebe sama"), ale pořád je to takový Šinkaiův kýč, který se nikde moc nezdrží a jede hodně na efekt. Určitě palec nahoru za odvahu střídat žánry, vrazit tam sled humorných scének a vzápětí jej sundat pěkně dramatickým výjevem, to se mi líbilo, postavy (zvlášť holka) mi taky sedly. Ale je to audiovizuální kýč. Problém je, že jsem těsně před tím viděl už asi potřetí Only Yesterday, což je prostý, ale audiovizuálně i dějově promakaný film, vedle kterého vypadá Your Name tak trochu jako alegorický vůz. ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

No, tak jo, tak já se přiznám, že to je můj první Šinkai a tudíž je to pro mě taková bomba, že se mi 36 hodin po zhlédnutí přesunula rovnou mezi nejoblíbenější filmy - až tak mě zasáhla. Je to veselé, je to hravé, je to time puzzle, má to filozofickej přesah s řadou odkazů napříč východní (shinto) i západní filozií, a má to perfektní animaci a soundtrack! a ke všemu to má poměrně dobře vystavěnej příběh (a co na tom, že zápletka třetího aktu se ztrátou jména je over the top - chápu, že výměnou za tu druhou šanci museli obětovat to nejcennější, tedy vzpomínky na toho druhého, ale ten proces ztráty paměti byl prostě over the top) a samozřejmě to u některejch osob, které nejsou emočně na úrovni kusu železa, vyždíme poměrně dost citů a pocitů. Možná to není takovej zázrak, aby to ohromilo zkušené animology, ale pro západního diváka je to přesně to anime, které mu může otevřít cestu do nitra téhle japonské kultury. Proto je to zázrak, pro mě skoro stejně srovnatelný třeba s Akirou, Totorem, Létajícím hradem nebo Mononoke - protože je pro západního tupce perfektně konzumovatelný a přístupný: přesně v tom místě, kde se perfektní animace střetává se silným vyprávěním a emočním potenciálem, vzniká film pro všechny národy a generace s potenciálem stát se kultovním. Když se k tomu připočte ultrasilný soundtrack a jednoduchá skládanka pro zamyšlení, vzniká majstrštyk pro masy. Proto tolik chvalitebných slov a tolik vynášení do nebe. Proto je pravděpodobně tenhle film nejvýdělečnějším anime za 2016 a pro Šinkaie pravděpodobně odrazový můstek k západnímu publiku. P.S. Uvažujete-li o tom, že někomu ke konci roku 2017 koupíte blu-ray třeba k narozeninám / Vánocům / jen tak, pouvažujte přesně nad Kimi no na wa. ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se moc nechytal, ale tak od druhé poloviny jsem jen zíral. Romance se sympatickými hrdiny, chytrým scénářem s geniální hudbou a dechberoucími (animovanými) scenériemi. Na konci jsem byl už jen regulérně dojatý. Jo, je to skvělý film (i když je u něj třeba mít tu správnou náladu a dost trpělivosti).. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Nejpřeceňovanější anime roku 2016. Příběh nepřináší nic nového. Mistrně poskládané střípky nepříliš okoukaných klišé, skvěle odvedená řemeslná práce, emoce naladěné tak, aby film rezonoval ve vaší vlnové délce. Ale aby bylo jasno, stále je to výborná podívaná. U první poloviny jsem se náramně (neironicky!) bavila, ta druhá se na můj vkus už trochu táhla. Obávám se, že máme tendenci promíjet animovaným filmům mnohem víc, než by prošlo u hraných. Asi proto, že reálněji působící fikci budeme rozpitvávat ze všech hledisek, kdežto zde se necháme unést do jiné dimenze a když přistoupíme na režisérovu hru, zapomeneme na pozemské zákony a na konci nám zůstane jen ona melancholická rezonance... K žebříčku filmů mého života má však toto mooc daleko. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Jméno Mitsuha se dá do češtiny přeložit jako „tři listy“. Její babička se jmenuje Hitoha, což znamená „jeden list“, její matka Futaba - „dva listy“ a její mladší sestra Yotsuha - „čtyři listy“. (fallanga)
  • Restaurace, kde pracuje Taki, se jmenuje „Il giardino delle parole“, což je italsky „Zahrada slov“, název jednoho z předchozích filmů Makoty Šinkaie. (fallanga)
  • Kimi no na wa. překonal v mezinárodních prodejích i Mijazakiho Cestu do fantazie (2001) a v době svého uvedení se stal nejúspěšnějším anime filmem v historii. Mezinárodní výdělek filmu činil 331 milionů amerických dolarů, zatímco Cesta do fantazie vydělala 289 milionů amerických dolarů. (Gantai)

Reklama

Reklama